FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Classic Country Name The Artist
Quiz about Classic Country Name The Artist

Classic Country Name The Artist Quiz


I name the song, you name the artist. All of these are the artists that originally did the song. All questions are multiple choice.

A multiple-choice quiz by citymouse. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Country Music
  8. »
  9. Classic Country

Author
citymouse
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
84,689
Updated
Aug 04 23
# Qns
20
Difficulty
Average
Avg Score
15 / 20
Plays
6633
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: Guest 172 (19/20), redwaldo (11/20), Guest 199 (18/20).
- -
Question 1 of 20
1. "He'll Have To Go" Hint


Question 2 of 20
2. "It Wasn't God Who Made Honky Tonk Angels" (1952) Hint


Question 3 of 20
3. "Cold Cold Heart" Hint


Question 4 of 20
4. "Always Late (with Your Kisses)" Hint


Question 5 of 20
5. "I Love" Hint


Question 6 of 20
6. "Does My Ring Hurt Your Finger" Hint


Question 7 of 20
7. "The Fightin' Side Of Me" Hint


Question 8 of 20
8. "I Don't Wanna Play House" Hint


Question 9 of 20
9. "One's On The Way" Hint


Question 10 of 20
10. "Coat Of Many Colors" Hint


Question 11 of 20
11. "Tiger By The Tail" Hint


Question 12 of 20
12. "Flowers On The Wall" Hint


Question 13 of 20
13. "Harper Valley P.T.A." Hint


Question 14 of 20
14. "Blue Eyes Crying In The Rain" Hint


Question 15 of 20
15. "He Stopped Loving Her Today" Hint


Question 16 of 20
16. "The Most Beautiful Girl" Hint


Question 17 of 20
17. "It Keeps Right On A Hurtin'" Hint


Question 18 of 20
18. "Don't It Make My Brown Eyes Blue" Hint


Question 19 of 20
19. "Ring Of Fire" Hint


Question 20 of 20
20. "Before The Next Teardrop Falls" Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 17 2024 : Guest 172: 19/20
Jun 14 2024 : redwaldo: 11/20
Jun 10 2024 : Guest 199: 18/20
Jun 08 2024 : RJOhio: 13/20
Jun 07 2024 : nise1881: 17/20
Jun 07 2024 : Guest 131: 19/20
Jun 06 2024 : hekawi: 19/20
Jun 03 2024 : Guest 107: 16/20
Jun 02 2024 : Guest 208: 2/20

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "He'll Have To Go"

Answer: Jim Reeves

Jim Reeves also did a beautiful version of the old song, "Silver Haired Daddy Of Mine".
2. "It Wasn't God Who Made Honky Tonk Angels" (1952)

Answer: Kitty Wells

This was the answer song to Hank Thompson's "The Wild Side Of Life".
3. "Cold Cold Heart"

Answer: Hank Williams

Hank Williams died on his way to a show when he was 29 years old.
4. "Always Late (with Your Kisses)"

Answer: Lefty Frizzell

Lefty has influenced many country music singers, including Merle Haggard.
5. "I Love"

Answer: Tom T. Hall

6. "Does My Ring Hurt Your Finger"

Answer: Charley Pride

Charley Pride's other songs include, "Kiss An Angel Good Morning" and "Crystal Chandeliers".
7. "The Fightin' Side Of Me"

Answer: Merle Haggard

A very patriotic song by "The Hag".
8. "I Don't Wanna Play House"

Answer: Tammy Wynette

9. "One's On The Way"

Answer: Loretta Lynn

This is a really funny song about a housewife's frustration!
10. "Coat Of Many Colors"

Answer: Dolly Parton

11. "Tiger By The Tail"

Answer: Buck Owens

This song was redone by Sara Evans on her album "Three Chords And The Truth".
12. "Flowers On The Wall"

Answer: The Statler Brothers

13. "Harper Valley P.T.A."

Answer: Jeannie C. Riley

This song was the subject of a short lived television series starring Barbara Eden.
14. "Blue Eyes Crying In The Rain"

Answer: Willie Nelson

15. "He Stopped Loving Her Today"

Answer: George Jones

A very sad song.
16. "The Most Beautiful Girl"

Answer: Charlie Rich

Charlie Rich was known as "The Silver Fox".
17. "It Keeps Right On A Hurtin'"

Answer: Hank Locklin

In my opinion the best country song ever written, if you haven't heard it, you should.
18. "Don't It Make My Brown Eyes Blue"

Answer: Crystal Gayle

Crystal Gayle is the younger sister of Loretta Lynn.
19. "Ring Of Fire"

Answer: Johnny Cash

Johnny Cash is also known as "The Man In Black".
20. "Before The Next Teardrop Falls"

Answer: Freddie Fender

Freddie was a talented Mexican-American singer who was very popular in the seventies.
Source: Author citymouse

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ltc717 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/18/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us