Quiz about Classic Country  Who Sang That
Quiz about Classic Country  Who Sang That

Classic Country - Who Sang That ? Quiz


I'm going to list a series of classic tunes. Your assignment is to give the correct artist/artists. Remember, I'm looking for the performer most closely identified with the tune, not a cover version.

A multiple-choice quiz by luckytrim. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Country Music
  8. »
  9. Classic Country

Author
luckytrim
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
370,237
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
764
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: kinkyfriedman (9/10), Guest 76 (4/10), Guest 70 (8/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Which singing cowboy sang these hits?

"I'm Thinking Tonight of my Blue Eyes"
"The Last Round-up"
"Back in the Saddle Again"
Hint

Gene Autry
Rex Allen
Roy Rogers
Tex Ritter

2. Which story teller had these hits?
"Detroit City"
"A Dear John Letter" (with Skeeter Davis)
"Marie Laveau"
"The Winner"
Hint

Tom T. Hall
Bobby Bare
Dave Dudley
Roy Drusky

3. Which of these stars recorded these?
"Some Broken Hearts Never Mend"
"Living on Tulsa Time"
"If I Needed You" (with Emmylou Harris)
Hint

Don Gibson
Don Williams
Red Foley
Red Steagle

4. Which of the following gave us these timeless tunes?
"Mother Country Music"
"Chiseled in Stone"
"If You're Gonna Do Me Wrong (Do it Right)"
"Set'em Up Joe (and Play Walkin' the Floor)"
Hint

Alan Jackson
Rex Gosdin
Vern Gosdin
Rex Allen

5. Who recorded these four hits?
"Kiss an Angel Good Morning"
"Hope You're Feelin' Me (Like I'm Feelin' You)"
"Night Games"
"Is Anybody Going to San Antone"
Hint

Roy Drusky
Buck Owens
Charley Pride
Roy Clark

6. Which of these 1950s superstars gave us these?
"Let's Live a Little"
"If Teardrops Were Pennies"
"Are You Teasing Me"
"Loose Talk"
Hint

Ernest Tubb
Merle Travis
Hank Locklin
Carl Smith

7. Which of the following recorded these classics?
"Oh Lonesome Me"
"Blue Blue Day"
"I Can't Stop Loving You"
"Sea of Heartbreak"
Hint

Glen Campbell
Moe Bandy
Don Gibson
Charlie Louvin

8. Which of these singers, who's also an actor, recorded these novelty hits?
"Amos Moses"
"When You're Hot, You're Hot"
"Lord Mr. Ford"
"She Got the Gold Mine (I Got the Shaft)"
"(I'm Just a)Redneck in a Rock and Roll Bar"
Hint

Jerry Reed
Roy Clark
Del Reeves
Lee Greenwood

9. Known for his war-themed tunes and his loud suits, who gave us these hits?
"Soldier's Last Letter"
"It's Been So Long Darling"
"Rainbow at Midnight"
"Filipino Baby"
"Half a Mind"
"Driving Nails in my Coffin"
Hint

Stonewall Jackson
Ernest Ashworth
Ernest Tubb
Porter Wagoner

10. Do you recognize the singer responsible for these country classics?
"Young Love"
"A World of Our Own"
"The Minute You're Gone"
"It's the Little Things"
"Take Good Care of Her"
Hint

Sonny James
Dusty James
Brett James
Jesse James


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which singing cowboy sang these hits? "I'm Thinking Tonight of my Blue Eyes" "The Last Round-up" "Back in the Saddle Again"

Answer: Gene Autry

Over his career, Gene Autry made over 600 records and appeared in over 100 films.
Autry was the first of the movie "Singing Cowboys".
Autry was a supplier of rodeo animals for many years and, in 1979, was inducted into the Rodeo Hall of Fame.
2. Which story teller had these hits? "Detroit City" "A Dear John Letter" (with Skeeter Davis) "Marie Laveau" "The Winner"

Answer: Bobby Bare

After many attempts at song writing, without much success, Bobby wrote "The All-American Boy", and cut a demo for his friend Bill Parsons.
"Well, Gather round Cats and I'll tell you a story,
'Bout how to become an All-American Boy..."
Bobby was drafted into the Army shortly thereafter. Parsons recorded it for Fraternity Records, but the record company liked Bobby's demo better, released it, and watched it climb to number two on the "Hot 100" chart. Problem was, they released it under the name "Bill Parsons".
3. Which of these stars recorded these? "Some Broken Hearts Never Mend" "Living on Tulsa Time" "If I Needed You" (with Emmylou Harris)

Answer: Don Williams

Don Williams, nicknamed "The Gentle Giant" by his peers, started performing in a folk-pop trio, Pozo-Seco Singers, in the sixties. The group achieved some success, recording three albums.
The group split in 1970, and Don went on to record many songs, including 17 that reached number one.
4. Which of the following gave us these timeless tunes? "Mother Country Music" "Chiseled in Stone" "If You're Gonna Do Me Wrong (Do it Right)" "Set'em Up Joe (and Play Walkin' the Floor)"

Answer: Vern Gosdin

Vern and his brother, Rex, began performing as the Gosdin Brothers in 1967.
They landed some club work, sang backup in some recording sessions, and recorded on their own, producing one song that charted at number 37 on the Hot 100 chart.
Within a year, Vern was out of the singing business, opening a glass and mirror shop in Atlanta and running the business for the next nine years.
In 1976, he signed with Electra Records and re-recorded the Gosdin Brothers' only hit, "Hangin' On". This time his duet-partner was Emmylou Harris. The song climbed quickly up the charts, resting in the top ten for nine weeks.
The rest, as they say, is history.
Vern was referred to as "The Voice" by his peers.
5. Who recorded these four hits? "Kiss an Angel Good Morning" "Hope You're Feelin' Me (Like I'm Feelin' You)" "Night Games" "Is Anybody Going to San Antone"

Answer: Charley Pride

What can I say? Over a career spanning more than 30 years, Charley piled up 67 charted hits, including 29 number one hits.
Male Vocalist of the Year, 1971 & 1972, and Entertainer of the Year, 1971 are a few of his honors.
Charley is one of only three African-American performers to be inducted into the Grand Ole Opry.
6. Which of these 1950s superstars gave us these? "Let's Live a Little" "If Teardrops Were Pennies" "Are You Teasing Me" "Loose Talk"

Answer: Carl Smith

Carl opened his recording career with a bang in 1951. "Let's Live a Little" reached number two on the charts.
Four records later, his "Let Old Mother Nature Have Her Way" became his first number one hit, one of only five in his career. He continued charting in the Hot 100 for another 23 years.
Carl Smith was the first husband of June Carter (Cash), and the father of Carlene Carter, a star in her own right.
His band was called the Tunesmiths, and he was known as "Mr. Country".
7. Which of the following recorded these classics? "Oh Lonesome Me" "Blue Blue Day" "I Can't Stop Loving You" "Sea of Heartbreak"

Answer: Don Gibson

Don Gibson was a successful singer/songwriter over the decades of the 1950s and 1960s. He penned and recorded "Sweet Dreams" in 1956, his first recording, and it climbed to number one.
Mr. Gibson continued to record through the 1970s.
He joined the Grand Ole' Opry in 1958, was elected to the Country Music Hall of Fame in 2001.
8. Which of these singers, who's also an actor, recorded these novelty hits? "Amos Moses" "When You're Hot, You're Hot" "Lord Mr. Ford" "She Got the Gold Mine (I Got the Shaft)" "(I'm Just a)Redneck in a Rock and Roll Bar"

Answer: Jerry Reed

Known among his peers as "The Guitar Man", Jerry made his living with comedic material mostly. His work in the "Smokey and the Bandit" films is well known.
He was a regular on the TV series, "Concrete Cowboys".
He was honored as CMA's Musician of the year for 1970 and 1971.
9. Known for his war-themed tunes and his loud suits, who gave us these hits? "Soldier's Last Letter" "It's Been So Long Darling" "Rainbow at Midnight" "Filipino Baby" "Half a Mind" "Driving Nails in my Coffin"

Answer: Ernest Tubb

Known as "The Texas Troubadour", Mr. Tubb began his recording career in 1944.
Some of his first hits were WWII related.
He acted in four Western movies.
Starting in 1947, he broadcast his own radio show from the Ernest Tubb Record Shop in Nashville.
Awards; Opry member since 1943 - C&W Hall of Fame- 1965
Father of Justin Tubb.
10. Do you recognize the singer responsible for these country classics? "Young Love" "A World of Our Own" "The Minute You're Gone" "It's the Little Things" "Take Good Care of Her"

Answer: Sonny James

Known as "the Southern Gentleman", Sonny charted with 72 hits from 1953 to 1983. This included 23 number one hits. Sonny put together an amazing string of sixteen straight number one recordings over a 5-year period.
Awards; Opry member since 1965 - Star on Hollywood's Walk of Fame, 1971 - C&W Hall of Fame 2006.
Source: Author luckytrim

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Feb 02 2023 : kinkyfriedman: 9/10
Jan 25 2023 : Guest 76: 4/10
Jan 23 2023 : Guest 70: 8/10
Jan 21 2023 : Guest 174: 6/10
Jan 20 2023 : Guest 86: 10/10
Jan 20 2023 : GORDOM: 7/10
Jan 16 2023 : Guest 24: 7/10
Jan 16 2023 : Guest 98: 8/10
Jan 11 2023 : Guest 204: 8/10

Score Distribution

quiz
2/4/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us