Quiz about Vintage Country
Quiz about Vintage Country

Vintage Country Trivia Quiz


Good Luck! Have Fun!

A multiple-choice quiz by zippy717. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Country Music
  8. »
  9. Classic Country

Author
zippy717
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
97,769
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
4030
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 174 (6/10), GORDOM (9/10), Guest 24 (9/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Who sang "Act Naturally"? Hint

Conway Twitty
Buck Owens
Glenn Campbell
Roger Miller

2. Who sang "Rock Island Line"? Hint

Merle Haggard
Hank Williams
Johnny Cash
Marty Robbins

3. Who sang "Six Days on the Road"? Hint

Dave Dudley
Willie Nelson
Waylon Jennings
Buck Owens

4. Who had a big hit with "Hello Walls"? Hint

Sonny James
Faron Young
Willie Nelson
George Jones

5. Kentucky native Bill Monroe had a band from which is derived the name of a seperate genre of county music...What was the band named? Hint

The Bluegrass Boys
The Honky Tonk Heroes
The Rockabilly Trio
The Western Swingers

6. Who sang "Mama Tried"? Hint

Merle Haggard
Johnny Cash
Waylon Jennings
Hank Williams

7. What was the name of the band that backed up Western Swing pioneer Bob Wills? Hint

Wilson Brothers
Western Swingers
San Antonio Trio
Texas Playboys

8. Who sang "Cold, Cold Heart"? Hint

Hank Williams
Webb Pierce
Jim Reeves
Conway Twitty

9. Who sang "Don't Worry about Me"? Hint

Johnny Cash
Eddy Arnold
Hank Williams
Marty Robbins

10. Who's "Proud to Be a Coal Miner's Daughter"? Hint

Loretta Lynn
Tammy Wynette
Patsy Cline
Dolly Parton


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who sang "Act Naturally"?

Answer: Buck Owens

The Beatles covered this one!
2. Who sang "Rock Island Line"?

Answer: Johnny Cash

Bobby Darin sang this one on his early TV appearances.
3. Who sang "Six Days on the Road"?

Answer: Dave Dudley

Because of his role as one of the founders of "Trucker Country", he was given an honorary Teamster card and membership.
4. Who had a big hit with "Hello Walls"?

Answer: Faron Young

Faron sang it, but Willie Nelson wrote it.
5. Kentucky native Bill Monroe had a band from which is derived the name of a seperate genre of county music...What was the band named?

Answer: The Bluegrass Boys

One of his more popular songs, "Blue Moon of Kentucky", was covered by Elvis, prompting Monroe to rework the original version of the song to sound more like Elvis' version.
6. Who sang "Mama Tried"?

Answer: Merle Haggard

As per the lyrics, Merle really did turn 21 in prison.
7. What was the name of the band that backed up Western Swing pioneer Bob Wills?

Answer: Texas Playboys

8. Who sang "Cold, Cold Heart"?

Answer: Hank Williams

Tony Bennett recorded a version of this one.
9. Who sang "Don't Worry about Me"?

Answer: Marty Robbins

Leann Rimes sang this one on "Star Search".
10. Who's "Proud to Be a Coal Miner's Daughter"?

Answer: Loretta Lynn

Sissy Spacek won an Oscar for her portrayal of Loretta in "Coal Miner's Daughter".
Source: Author zippy717

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bullymom before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 21 2023 : Guest 174: 6/10
Jan 20 2023 : GORDOM: 9/10
Jan 16 2023 : Guest 24: 9/10
Jan 16 2023 : Guest 98: 10/10
Jan 11 2023 : Guest 204: 8/10
Jan 08 2023 : Guest 77: 8/10
Jan 06 2023 : lalapad: 7/10
Dec 29 2022 : Guest 174: 10/10
Dec 29 2022 : Guest 63: 9/10

Score Distribution

quiz
1/26/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us