Quiz about Classic Country Music and Artists
Quiz about Classic Country Music and Artists

Classic Country Music and Artists Quiz


Are you in love with the classic songs and artists like I am? Take a stroll down memory lane with this quiz on classic songs and artists. Enjoy!

A multiple-choice quiz by Ashleywy. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Country Music
  8. »
  9. Classic Country

Author
Ashleywy
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
11,828
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Tough
Avg Score
9 / 15
Plays
5195
Last 3 plays: Guest 174 (7/15), Guest 70 (8/15), Guest 174 (9/15).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. "Working Man Blues", "Silver Wings", and "Going Where the Lonely Go" are all songs from what great artist? Hint

Jim Reeves
Merle Haggard
Johnny Paycheck
Johnny Horton

2. What Barbara Mandrell song started off with, "Hello baby, I'm sorry I said the things I said"? Hint

Sleeping Single In A Double Bed
I Was Country When Country Wasn't Cool
Crackers
There's No Love in Tennessee

3. Which song is not a Conway Twitty and Loretta Lynn duet? Hint

Hello Darlin'
Louisiana Woman, Mississippi Man
Feelings
Makin' Believe

4. What country artist once owned the California Angels Baseball team? Hint

Roy Rogers
Ernest Tubb
Marty Robbins
Gene Autry

5. Who had great success with songs like "Cattle Call", "Bouquet of Roses", and "Make the World Go Away"? Hint

Jim Reeves
Ray Price
Eddy Arnold
Bobby Bare

6. Who teamed with Willie Nelson to record "Good Hearted Woman"? Hint

Waylon Jennings
Kenny Rogers
Hank Williams
Glen Campbell

7. On August 8, 1975 what singer suffered a near-fatal fall while mountain climbing in Montana? Hint

Merle Haggard
Hank Williams Jr.
Waylon Jennings
Mel Tillis

8. What song was regarded as the first million-selling record by a female artist? Hint

Coalminer's Daughter
Satin Sheets
Stand By Your Man
I Wanna be a Cowboy's Sweetheart

9. Who is the female artist behind such songs as "'80s Ladies", "Do Ya", and "I'll Always Come Back"? Hint

Patty Loveless
K.T. Oslin
Pam Tillis
Lorrie Morgan

10. What song was the band Alabama's first number one hit? Hint

Tennessee River
Feels So Right
Mountain Music
The Closer You Get

11. Trisha Yearwood's hit "She's in Love with the Boy" hit no.1 in Aug. 1991 making her the first female since who to top the charts with a debut single? Hint

Olivia Newton-John
Tanya Tucker
Marie Osmond
Pam Tillis

12. Who was the Dolly Parton penned song "I Will Always Love You" written for? Hint

Kenny Rogers
Glen Cambell
Hank Snow
Porter Wagoner

13. Dolly Parton and Tammy Wynette made up two thirds of the 'Honytonk Angels' recorded album. Who was the third female to round out the trio? Hint

Jean Shepheard
Lorrie Morgan
Loretta Lynn
Patty Loveless

14. Who had a huge hit with the song 'The Battle of New Orleans' in 1959? Hint

David Houston
Johnny Horton
Sonny James
Johnny Lee

15. Who was the first female country singer to ever win a grammy? Hint

Dolly Parton
Dottie West
Tammy Wynette
Loretta Lynn


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "Working Man Blues", "Silver Wings", and "Going Where the Lonely Go" are all songs from what great artist?

Answer: Merle Haggard

2. What Barbara Mandrell song started off with, "Hello baby, I'm sorry I said the things I said"?

Answer: Crackers

3. Which song is not a Conway Twitty and Loretta Lynn duet?

Answer: Hello Darlin'

"Hello Darlin'" is a Conway Twitty signature song.
4. What country artist once owned the California Angels Baseball team?

Answer: Gene Autry

Gene Autry was also an actor as well as a singer.
5. Who had great success with songs like "Cattle Call", "Bouquet of Roses", and "Make the World Go Away"?

Answer: Eddy Arnold

Eddy Arnold re-recorded "Cattle Call" as a duet with LeAnn Rimes for her debut album.
6. Who teamed with Willie Nelson to record "Good Hearted Woman"?

Answer: Waylon Jennings

Waylon Jennings sang the theme song for the Dukes of Hazzard tv show.
7. On August 8, 1975 what singer suffered a near-fatal fall while mountain climbing in Montana?

Answer: Hank Williams Jr.

8. What song was regarded as the first million-selling record by a female artist?

Answer: I Wanna be a Cowboy's Sweetheart

9. Who is the female artist behind such songs as "'80s Ladies", "Do Ya", and "I'll Always Come Back"?

Answer: K.T. Oslin

K.T. started her singing career late in life. She was in her 40s. She has also done some acting in her career.
10. What song was the band Alabama's first number one hit?

Answer: Tennessee River

11. Trisha Yearwood's hit "She's in Love with the Boy" hit no.1 in Aug. 1991 making her the first female since who to top the charts with a debut single?

Answer: Marie Osmond

Marie Osmond scored her number one debut single in 1973 at the age of thirteen. The song was "Paper Roses".
12. Who was the Dolly Parton penned song "I Will Always Love You" written for?

Answer: Porter Wagoner

Dolly worked on Porter's show. They were having some problems. A while later Dolly was leaving the show and decided to write the song to let Porter know how she felt about him.
13. Dolly Parton and Tammy Wynette made up two thirds of the 'Honytonk Angels' recorded album. Who was the third female to round out the trio?

Answer: Loretta Lynn

Loretta Lynn says there are more verses to her signature song 'Coalminers Daughter' that she hopes to record one day.
14. Who had a huge hit with the song 'The Battle of New Orleans' in 1959?

Answer: Johnny Horton

15. Who was the first female country singer to ever win a grammy?

Answer: Dottie West

Dottie West recorded many duets with Kenny Rogers. One of their big hits was Everytime two fools collide.
Source: Author Ashleywy

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Feb 02 2023 : Guest 174: 7/15
Jan 23 2023 : Guest 70: 8/15
Jan 21 2023 : Guest 174: 9/15
Jan 20 2023 : GORDOM: 14/15
Jan 05 2023 : Guest 107: 9/15
Dec 29 2022 : lalapad: 7/15
Dec 14 2022 : Guest 109: 6/15
Dec 14 2022 : Guest 38: 9/15

Score Distribution

quiz
2/4/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us