Quiz about Happy Mondays Monster Quiz
Quiz about Happy Mondays Monster Quiz

Happy Mondays Monster Quiz


A tuff quiz on funky disco killers the Happy Mondays. Chill those dance floor shoes and see if you can beat this.

A multiple-choice quiz by kozyfantutu. Estimated time: 7 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music H-K
  8. »
  9. Happy Mondays

Author
kozyfantutu
Time
7 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
22,162
Updated
Dec 03 21
# Qns
25
Difficulty
Tough
Avg Score
14 / 25
Plays
683
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. What was The Mondays debut album called? Hint

Bummed
24 Hour Party People Plastic Face Carn't Smile (White Out)
Pills N Thrills N Bellyaches
Yes Please!

2. Which ex-Velvet Underground player produced it? Hint

Lou Reed
John Tucker
Nico
John Cale

3. In April 1990, the Happy Mondays threw a gig to kick some sand at the Stone Roses' Spike Island scousefestival. Where was it? Hint

Wembley Stadium
Finsbury Park
Old Trafford
Wembley Arena

4. In the killer anthem 'Step On' who does Shaun Ryder invite us to call after we've twisted his melons? Hint

The Plops
The Shops
The Cops
The Fops

5. 'Step On' contained a hijacked sample from which 1971 Johnny Kongo dance-floor filler?

Answer: (Think about the chorus.)
6. When asked why he was always on one what was Bez's reply? Hint

Coz I'm White And I can't Dance
Nothing Better To Do
It's My Job
Helps Me Dance Better

7. Which club did Tony Wilson's Factory Records, who first signed the Mondays, own and run?

Answer: (Think guns and Manchester)
8. Name that man: 'If we legalized E, man we'd probably have a race of mutants on our hands' Hint

Shaun Ryder
Paul Ryder
Bez
Kermit

9. Which part of his body did Bez break when he crashed his third jeep recording 'Yes Please' in Barbados? Hint

Arm
Skull
Leg
Foot

10. Who was the superstar DJ producer for 'Pills N Thrills N Bellyaches'? Hint

Trevor Nelson
John Peel
Andrew Weatherall
Paul Oakenfold

11. Name that song: 'I could take you from behind and make you believe...What do you want to hear when we're making love?' Hint

Olive Oil
Bob's Yer Uncle
Loose Fit
Monkey In The Family

12. Who is the Monday's only female member? Hint

Rowetta
Cornelia
Rowenta
Sensimilia

13. Before he teamed up with Shaun and Bez to form Black Grape, which Happy Mondays album did Kermit guest on? Hint

Bummed
Squirrel and G Man.......
Pills N Thrills N Bellyaches
Yes Please

14. Name that song: 'Gonna buy an airforce babe- Gonna wipe out your race- Get stoned in a different place' Hint

Kuff Dam
Donovan
Cob 20
Loose Fit

15. Shaun and Paul Ryder shared what menial job on leaving school? Hint

Pizza Delivery
Car Mechanics
Bar Steward
Postman

16. How big was Shaun Ryder's crack habit alleged to be in the Carribean? Hint

30-50 Rocks per day
10 rocks per day
50-60 Rocks per day
100 rocks per day

17. What was the name of the Mondays' 1991 live album?

Answer: (no hint)
18. The 1989 video for 'Wrote For Luck' was filmed at which Manchester club? Hint

The Hacienda
Royale's
Picadilly 21
Legends

19. Which Monday's track kicks off with a sampled aeroplane taking off? Hint

Dustman
Donovan
Holiday
Harmony

20. Who did the Happy Mondays support on tour in 2000? Hint

Oasis
Ian Brown
Asian Dub Foundation
Primal Scream

21. Name that song: 'God made it easy- God laid 'is E's out on me' Hint

Love Child
God's Cop
Stinkin' Thinkin'
Little Matchstick Owen

22. According to Shaun Ryder, which brand of shoes are so good they're worth an eff or two? Hint

Lacoste
Prada 4 Men
Base
Patrick Cox

23. Who is the elder of the Ryder brothers?

Answer: (Just spell it right, okay?)
24. Which guitar does Paul Ryder play? Hint

Lead
Bass
Rhythm
Synth

25. How did Shaun Ryder define the band? Hint

We are the Anti-Christ
We're God's Children
We're Thatcher's Children
We're the new punk rock


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What was The Mondays debut album called?

Answer: 24 Hour Party People Plastic Face Carn't Smile (White Out)

That's a hell of a long one (and a classic). Look out for the film about the Hacienda coming out, called 24 Hour Party People.
2. Which ex-Velvet Underground player produced it?

Answer: John Cale

He's a Welshman as well, little wizard on bass guitar so he was. I wonder if he was out of rehab?
3. In April 1990, the Happy Mondays threw a gig to kick some sand at the Stone Roses' Spike Island scousefestival. Where was it?

Answer: Wembley Arena

Marching on stage that night Shaun Ryder addressed the crowd with the notion 'Where's Me Pickled Herrings?'
4. In the killer anthem 'Step On' who does Shaun Ryder invite us to call after we've twisted his melons?

Answer: The Cops

That only got to Number 5 back in what the old blokes down the pub will tell you were the good old days.
5. 'Step On' contained a hijacked sample from which 1971 Johnny Kongo dance-floor filler?

Answer: He's Gonna Step On You Again

Johnny Kongos still gets a sleeve credit for that sample.
6. When asked why he was always on one what was Bez's reply?

Answer: It's My Job

Shaun always forced Bez on, one time quoted to say: 'get 'em down yer throat son, Move! Throw 'em down yer neck!'
7. Which club did Tony Wilson's Factory Records, who first signed the Mondays, own and run?

Answer: The Hacienda

8. Name that man: 'If we legalized E, man we'd probably have a race of mutants on our hands'

Answer: Shaun Ryder

This was Shaun Ryder in the same year as Step On was released.
9. Which part of his body did Bez break when he crashed his third jeep recording 'Yes Please' in Barbados?

Answer: Arm

When they went over Shaun had just got over heroin addiction. He goes to Barbados and gets hooked on crack cocaine...as Steps would say, Tragedy!
10. Who was the superstar DJ producer for 'Pills N Thrills N Bellyaches'?

Answer: Paul Oakenfold

Paul Oakenfold now the man at Cream, running the show. I think he looks like a pig, he has a dodgy nose.
11. Name that song: 'I could take you from behind and make you believe...What do you want to hear when we're making love?'

Answer: Bob's Yer Uncle

Yes, there is a white Barry White.
12. Who is the Monday's only female member?

Answer: Rowetta

13. Before he teamed up with Shaun and Bez to form Black Grape, which Happy Mondays album did Kermit guest on?

Answer: Yes Please

Yes Please was probably what made Black Grape, i.e its complete failure.
14. Name that song: 'Gonna buy an airforce babe- Gonna wipe out your race- Get stoned in a different place'

Answer: Loose Fit

15. Shaun and Paul Ryder shared what menial job on leaving school?

Answer: Postman

Please contact me if Shaun delivered your post.
16. How big was Shaun Ryder's crack habit alleged to be in the Carribean?

Answer: 30-50 Rocks per day

Yes indeedy.
17. What was the name of the Mondays' 1991 live album?

Answer: Live

18. The 1989 video for 'Wrote For Luck' was filmed at which Manchester club?

Answer: Legends

This was the same club where Paul Oakenfold hosted the infamous Spectrum house night.
19. Which Monday's track kicks off with a sampled aeroplane taking off?

Answer: Holiday

20. Who did the Happy Mondays support on tour in 2000?

Answer: Oasis

There is a rumour going about that Ryder is clean now...don't believe the hype.
21. Name that song: 'God made it easy- God laid 'is E's out on me'

Answer: God's Cop

'...Me and all the chiefs got mobile phones..homes'
22. According to Shaun Ryder, which brand of shoes are so good they're worth an eff or two?

Answer: Patrick Cox

That was TFI Friday. I am glad it no longer exists, it really began to get annoying after its first series.
23. Who is the elder of the Ryder brothers?

Answer: Shaun

He really does look out of it nowadays.
24. Which guitar does Paul Ryder play?

Answer: Bass

I dunno what make he prefers, go and have a look at Guitar Player if you're that interested.
25. How did Shaun Ryder define the band?

Answer: We're Thatcher's Children

And that's it my tribute to the greatest band walking the planet today. The real heroes of our times. Death to Norman Cook!
Source: Author kozyfantutu

This quiz was reviewed by our editing team before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 12 2023 : Guest 90: 0/25
Jan 11 2023 : Guest 109: 21/25

Score Distribution

quiz
Related Quizzes
1. Happy Mondays Trivia Circa 1990 Difficult

2/3/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us