FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Jordin Sparks
Quiz about Jordin Sparks

Jordin Sparks Trivia Quiz


I love Jordin Spark's self titled album and couldn't find a quiz about her, so here goes.

A multiple-choice quiz by Zelda67. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music Q-S
  8. »
  9. S

Author
Zelda67
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
299,696
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
242
- -
Question 1 of 10
1. Which series of 'American Idol' did Jordin win? Hint


Question 2 of 10
2. Jordin sang two songs from which female artist on "American Idol"? Hint


Question 3 of 10
3. Which song did she sing in the series which both Randy Jackson and Simon Cowell said 'was the best vocal performance by anyone since the show started'? Hint


Question 4 of 10
4. Which was the first single released from her self titled album? Hint


Question 5 of 10
5. When was Jordin born? Hint


Question 6 of 10
6. With whom did she duet on the single 'No Air'? Hint


Question 7 of 10
7. Which song on her album did she co-write? Hint


Question 8 of 10
8. Complete the lyric from 'Shy Boy'
'He's got the shades on indoors, like a ___ boy.'
Hint


Question 9 of 10
9. Complete the lyric from 'This Is My Now'
'Gone are the shadows and ____'.
Hint


Question 10 of 10
10. Jordin sang the National Anthem for Super Bowl XLII.



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which series of 'American Idol' did Jordin win?

Answer: Series six

She auditioned twice for the series, she was dismissed in LA, so tried again in Phoenix and went through to Seattle.
2. Jordin sang two songs from which female artist on "American Idol"?

Answer: Christina Aguilera

She sang songs from all these as well as Pat Benatar, Barbra Streisand and Tracy Chapman, among others. Celine Dion's 'Because You Loved Me' was her audition track in Seattle
3. Which song did she sing in the series which both Randy Jackson and Simon Cowell said 'was the best vocal performance by anyone since the show started'?

Answer: I (Who Have Nothing)

This song was performed in the 'British Invasion' week and was a hit for Shirley Bassey in 1963.
4. Which was the first single released from her self titled album?

Answer: Tattoo

'Tattoo' also appeared on 'Now That's What I Call Music' Vol. 27. There was a vote on which would be her next release on her website and 'No Air' beat 'Freeze', 'One Step at a Time' and 'Shy Boy'.
5. When was Jordin born?

Answer: 22nd December 1989

Jordin Sparks was born in Phoenix, Arizona. Her father is Phillippi Sparks, a professional American Football player.
6. With whom did she duet on the single 'No Air'?

Answer: Chris Brown

"No Air" reached number three on both US and UK charts, as well as number one in Australia and New Zealand. It received BET, Teen Choice, People's Choice, and MTV Video Music awards.
7. Which song on her album did she co-write?

Answer: Freeze

Jordin co-wrote "Freeze" with Ian Dench, Mikkel S. Eriksen, Amanda Ghost and Tor Erik Hermansen.
8. Complete the lyric from 'Shy Boy' 'He's got the shades on indoors, like a ___ boy.'

Answer: rock

The 'fly boy', 'makes his move', the bad boy is, 'all puffed up' and the 'shy boy' is the one that 'can improve with his poise'.
9. Complete the lyric from 'This Is My Now' 'Gone are the shadows and ____'.

Answer: doubt

Jordin sang this song in the "American Idol" final. She was never in any danger of not being in the final as she was never in the bottom three.
10. Jordin sang the National Anthem for Super Bowl XLII.

Answer: True

Jordin has also sung with Diana Ross and toured as the opening act for Alicia Keys.
Source: Author Zelda67

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ertrum before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/17/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us