Quiz about Kilroy Was Here
Quiz about Kilroy Was Here

Kilroy Was Here Trivia Quiz


This is a quiz about the "Kilroy Was Here" album and tour.

A multiple-choice quiz by superozmania. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music Q-S
  8. »
  9. Styx

Author
superozmania
Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
138,263
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Difficult
Avg Score
7 / 15
Plays
439
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. What year was the "kilroy Was Here" tour and album? Hint

1982
1985
1984
1983

2. Who directed the "Kilroy Was Here" film? Hint

Irving Azoff
Brian Gibson
Brian DePalma
Dennis DeYoung

3. Who designed Mr. Roboto?

Answer: (Two Words)
4. Why were some of the tour dates postponed? Hint

Someone had stolen the Mr. Roboto suit
Tommy quit because he hated acting and just wanted to rock
Tommy hurt his hand
John was very ill

5. What was served by the Robotos' at meal times? Hint

fried chicken
sandwiches
pizza
calzones

6. What did Dr. Righteous do with a guitar on stage? Hint

Smashed it into an amp
Burned it
Shredded it
Played it

7. Where was the prison ship? Hint

Pearl Harbor
Montrose Harbor
Lake Shore Drive
just off the Ryan Expressway

8. When Jonathan jammed the MMM broadcast, what song did he use?

Answer: (Two Words)
9. Who greeted the guest to the Dr. Righteous Museum of Rock Pathology? Hint

Jimi Hendrix
Dr. Righteous
Elvis
Mr. Roboto

10. What was Kilroy's full name? Hint

Richard Owen Chuck Kilroy
Kilroy
Ricky Owen Charles Kilroy
Robert Orin Charles Kilroy

11. For what crime was Kilroy framed? Hint

Murder
Noise pollution
Violating code 672
Breaking the MMM enforced curfue

12. Who did Dennis not pay hommage to at the end of "Don't Let it End (Reprise)"? Hint

Elvis
Little Richard
The Coasters
The Platters

13. What was the B side to "Mr. Roboto"? Hint

Cold War
Snow Blind
Double Life
Just Get Through This Night

14. Who played Lt. Vanish? Hint

Chuck Panozzo
James Young
John Panozzo
Himself

15. What song is this lyric from? "In the dark so all alone" Hint

Just Get Through This Night
High Time
Haven't We Been Here Before
Double Life


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What year was the "kilroy Was Here" tour and album?

Answer: 1983

"Kliroy Was Here" was the last A&M studio release for Tommy Shaw as a member of STYX.
2. Who directed the "Kilroy Was Here" film?

Answer: Brian Gibson

Brian Gibson also wrote the film from a story by Dennis DeYoung.
3. Who designed Mr. Roboto?

Answer: Stan Winston

Stan Winston also designed the dinosaurs for "Jurassic Park".
4. Why were some of the tour dates postponed?

Answer: Tommy hurt his hand

Tommy had locked his keys in his house and hurt his hand trying to break in and get them. Although he did leave the band because he wasn't playing the music he wanted to, that was after the tour.
5. What was served by the Robotos' at meal times?

Answer: fried chicken

It was Dr. Righteous Fried Chicken.
6. What did Dr. Righteous do with a guitar on stage?

Answer: Shredded it

He put it in the MMM guitar shredder during "Heavy Metal Posioning".
7. Where was the prison ship?

Answer: Montrose Harbor

Its location was mentioned on the radio news report as Kilroy was escaping.
8. When Jonathan jammed the MMM broadcast, what song did he use?

Answer: Borrowed Time

From the 1979 A&M album "Cornerstone".
9. Who greeted the guest to the Dr. Righteous Museum of Rock Pathology?

Answer: Jimi Hendrix

As Jonathan walks in, a Jimi Hendrix robot welcomes him to the museum. "What's happining baby, my name is Jimi. Welcome to the rock musuem. We have sex, drugs death, destruction. Everything that makes life ugly."
10. What was Kilroy's full name?

Answer: Robert Orin Charles Kilroy

Get it- his initials spell R.O.C.K.
11. For what crime was Kilroy framed?

Answer: Murder

He allegedly killed a MMM protester with his guitar. The fans were in violation of code 672, which prohibits the playing and prevaying or rock music.
12. Who did Dennis not pay hommage to at the end of "Don't Let it End (Reprise)"?

Answer: The Coasters

He also does a pretty good Little Richard "OOOOOOO" as well.
13. What was the B side to "Mr. Roboto"?

Answer: Snow Blind

"Snow Blind" was from the 1980 album "Paradise Theatre".
14. Who played Lt. Vanish?

Answer: Chuck Panozzo

John Panozzo played Col. Hyde and JY played Dr. Righteous.
15. What song is this lyric from? "In the dark so all alone"

Answer: Double Life

"Double Life" was written by JY, and I believe it to be an underrated song. I hope you enjoyed this quiz, and don't forget to rate it. Don't let it end.
Source: Author superozmania

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bullymom before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Stygian Anagrams Tough
2. Styx Tough
3. Album Cover Art Average
4. STYX: Who Am I? Average
5. Styx Myxx Difficult
6. Ultimate STYX Quiz Tough
7. One Of These Songs Is Not Like The Others... Tough
8. Styx Lyrics Difficult
9. STYX Slang Average
10. Misquoted STYX Average
11. 'Styx' Trivia Average
12. Three Incarnations Of STYX Average

1/26/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us