Quiz about Lyrics from The 50s and 60s
Quiz about Lyrics from The 50s and 60s

Lyrics from The 50s and 60s Trivia Quiz


I'll give you the lyrics, tell me what song it's from.

A multiple-choice quiz by coopcooper. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music by Year
  8. »
  9. 1950s and '60s Mix

Author
coopcooper
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
113,634
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
5955
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: Guest 175 (7/10), Guest 73 (8/10), Guest 172 (9/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Johnny Rivers sang: "To him you were nothing but a little plaything, not much more than an overnight fling.... Hint

"Baby I Need Your Lovin'"
"Secret Agent Man"
"Poor Side Of Town"
"Tracks Of My Tears"

2. In 1960, Connie Francis sang "The Tears I cry for you could fill an ocean, But you don't care how many tears I cry..." Hint

"Don't Break The Heart That Loves You"
"Who's Sorry Now"
"Everybody's Somebody's Fool"
"My Happiness"

3. In 1957, Pat Boone crooned "On a day like today, We pass the time away..." Hint

"Remember You're Mine"
"There's A Goldmine In The Sky"
"April Love"
"Love Letters In The Sand"

4. In 1959 the Platters took this popular tune to #1. "They asked me how I knew, My true love was true, I of course replied, something here inside, cannot be denied" Hint

"My Prayer"
Song For The Lonley"
"One In A Million"
"Smoke Gets In Your Eyes"

5. In 1960, Johnny Tillotson had a huge success with the following toe- tapping tune. "When I see my baby,What do I see?...." Hint

"Earth Angel"
"Poetry In Motion"
"Heartaches By The Number"
"I Can't Help It"

6. The Four Seasons had many hits in the 60s. This song made it to #6 in 1964. "I'll go on living and keep on forgiving, because, you were my first love..." Hint

"Dawn"
"Rag Doll"
"Ronnie"
"Sherry"

7. This timely tune could also apply to today: "The eastern world, it is explodin', Violence flarin', bullets loadin'." Hint

"Everyone's Gone To The Moon"
"Over The Mountain, Accross The Sea"
"The Eve of Destruction"
"Navy Blue"

8. In 1966 Jimmy Ruffin had his first hit with this great tune: "As I walk this land with broken dreams, I have visions of many things...." Hint

"What Becomes Of The Brokenhearted"
"The Longest Walk"
"Most Of All"
"Moments To Remember"

9. In 1961, Smokey Robinson sang this 'warning': "When I became of age, my mother called me to her side. She said, son you're growing up now, pretty soon, you'll take a bride..." Hint

"Mother In Law"
"Shop Around"
"Hit The Road Jack"
"Stand By Me"

10. Referred to as the "White Lady Of Soul", Dusty Springfield had her first commercial success with this song in 1964. "I don't know what it is that makes me love you so. I only know I never wanna let you go..." Hint

"I Only Want To Be With You"
"I Have A Boyfriend"
"How Do You Do It"
"I Know"


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Johnny Rivers sang: "To him you were nothing but a little plaything, not much more than an overnight fling....

Answer: "Poor Side Of Town"

From 1964-1977, Johnny had a total of nine top ten hits. The only one to reach number 1 status was "The Poor Side Of Town".
2. In 1960, Connie Francis sang "The Tears I cry for you could fill an ocean, But you don't care how many tears I cry..."

Answer: "Everybody's Somebody's Fool"

Connie's first TV appearance was on "Arthur Godfrey's Startime Talent Scout's" show when she was only 12.
3. In 1957, Pat Boone crooned "On a day like today, We pass the time away..."

Answer: "Love Letters In The Sand"

Pat Boone is directly related to Daniel Boone. (Yes, THAT Daniel Boone!)
4. In 1959 the Platters took this popular tune to #1. "They asked me how I knew, My true love was true, I of course replied, something here inside, cannot be denied"

Answer: "Smoke Gets In Your Eyes"

One of the original members of the Platters, Herb Reed, gave the Platters their name after hearing a disc jockey refer to records as "platters".
5. In 1960, Johnny Tillotson had a huge success with the following toe- tapping tune. "When I see my baby,What do I see?...."

Answer: "Poetry In Motion"

Johnny also sang the theme song from the "Gidget" TV series.
6. The Four Seasons had many hits in the 60s. This song made it to #6 in 1964. "I'll go on living and keep on forgiving, because, you were my first love..."

Answer: "Ronnie"

The Four Seasons' first number 1 hit, "Sherry", was written in 15 minutes by band member Bob Gaudio.
7. This timely tune could also apply to today: "The eastern world, it is explodin', Violence flarin', bullets loadin'."

Answer: "The Eve of Destruction"

Barry was the lead singer for The New Christy Minstrels in the early 60s. His single "Eve Of Destruction" is the most popular protest song of the era.
8. In 1966 Jimmy Ruffin had his first hit with this great tune: "As I walk this land with broken dreams, I have visions of many things...."

Answer: "What Becomes Of The Brokenhearted"

Jimmy hails from a musical family: his brother David and cousin Melvin Franklin were members of the Temptations.
9. In 1961, Smokey Robinson sang this 'warning': "When I became of age, my mother called me to her side. She said, son you're growing up now, pretty soon, you'll take a bride..."

Answer: "Shop Around"

Not only did Smokey write many songs for the Temptations, but also for many other Motown groups. The song "Shop Around" was co-written with Berry Gordy.
10. Referred to as the "White Lady Of Soul", Dusty Springfield had her first commercial success with this song in 1964. "I don't know what it is that makes me love you so. I only know I never wanna let you go..."

Answer: "I Only Want To Be With You"

Sadly, Dusty died of cancer in 1999, at the age of 59. The ceremony for her induction into the Rock and Roll Hall of Fame was held just under two weeks after she passed on.
Source: Author coopcooper

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bullymom before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Today : Guest 175: 7/10
Feb 02 2023 : Guest 73: 8/10
Jan 26 2023 : Guest 172: 9/10
Jan 26 2023 : Guest 172: 8/10
Jan 25 2023 : Guest 80: 8/10
Jan 25 2023 : Guest 92: 6/10
Jan 22 2023 : Guest 71: 8/10
Jan 21 2023 : Guest 51: 7/10
Jan 20 2023 : Guest 136: 6/10

Score Distribution

quiz
2/3/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us