Quiz about Odd CD Be Free
Quiz about Odd CD Be Free

Odd CD Be Free Trivia Quiz


ODD ALBUM OUT.Pretty straight forward, I'll name a band and list four albums. Three will be by that band and one will not. The one that's incorrect (odd) is the answer you should choose.

A multiple-choice quiz by madasasnake. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music Mixture
  8. »
  9. Albums

Author
madasasnake
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
337,590
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
330
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Which of these albums was not released by the popular grunge band Nirvana? Hint

Incesticide
Nevermind
Hole Lotta Love
In Utero

2. This band is rumored to have got the inspiration for their name from pipe sculpture at the National Oceanic and Atmospheric Administration in Seattle, Washington called "A Sound Garden". Which album listed below is bogus? Hint

Badmotorfinger
Down On The Upside
Out Of Exile
Louder Than Love

3. Eddie Vedder, lead singer of Pearl Jam, claimed the band was named after his great grandmother Pearl who made a great jam. He later recanted this story as being made up. Just like the story above, one of these albums is made up. Which one? Hint

Ten
Binaural
Riot Act
Stop

4. Stone Temple Pilots formed in San Diego. Which album listed below isn't one of their recordings? Hint

Core
Shangri-La Dee Da
Purple
You're Welcome

5. Seattle's grunge band Alice in Chains released all these albums except one. Can you pick the impostor out? Hint

Dirt
Jar Of Sap
Facelift
Black Gives Way To Blue

6. Which one these albums did popular pop star Britney Spears not release? Hint

Chrome Dome
Femme Fatale
Circus
In The Zone

7. The band who loves wearing leather, Judas Priest, didn't release which album listed? Hint

Last Supper
Turbo
British Steel
Nostradamus

8. The Rolling Stones gather no moss and haven't released which of the albums listed? Hint

Let It Bleed
Taking What's Not Yours
Goat Heads Soup
Black And Blue

9. I'm not talking about Steve Buscemi's nickname from the movie "Reservoir Dogs" (Mr. Pink) but the solo artist Pink. Which album isn't by her? Hint

I'm Ms. Understood
I'm Not Dead
Funhouse
Try This

10. Sticking with the pink theme, which album isn't by the classic band Pink Floyd? Hint

Final Bell
The Wall
Dark Side Of The Moon
Ummagumma


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which of these albums was not released by the popular grunge band Nirvana?

Answer: Hole Lotta Love

Kurt Cobain was married to Courtney Love of the band Hole which was my motivation for the fake album title "Hole Lotta Love".
2. This band is rumored to have got the inspiration for their name from pipe sculpture at the National Oceanic and Atmospheric Administration in Seattle, Washington called "A Sound Garden". Which album listed below is bogus?

Answer: Out Of Exile

"Out of Exile" was an album by Audioslave which featured Chris Cornell who is the lead singer of Soundgarden.
3. Eddie Vedder, lead singer of Pearl Jam, claimed the band was named after his great grandmother Pearl who made a great jam. He later recanted this story as being made up. Just like the story above, one of these albums is made up. Which one?

Answer: Stop

"Stop" is made up but they do have an album called "Yield".
4. Stone Temple Pilots formed in San Diego. Which album listed below isn't one of their recordings?

Answer: You're Welcome

"You're Welcome" is fake but their greatest hits album is called "Thank You".
5. Seattle's grunge band Alice in Chains released all these albums except one. Can you pick the impostor out?

Answer: Jar Of Sap

"Jar of Sap" was a play on their two E.Ps they released, "Sap" and "Jar of Flies".
6. Which one these albums did popular pop star Britney Spears not release?

Answer: Chrome Dome

"Chrome Dome" is inspired from when she shaved her head a few years back.
7. The band who loves wearing leather, Judas Priest, didn't release which album listed?

Answer: Last Supper

"Last Supper" is a biblical reference because of the Judas in their name Judas Priest.
8. The Rolling Stones gather no moss and haven't released which of the albums listed?

Answer: Taking What's Not Yours

"Taking What's Not Yours" is a play on the album "Sticky Fingers" which is slang for stealing.
9. I'm not talking about Steve Buscemi's nickname from the movie "Reservoir Dogs" (Mr. Pink) but the solo artist Pink. Which album isn't by her?

Answer: I'm Ms. Understood

"I'm Ms. Understood" is a play on her album "Missundaztood" just spelled better.
10. Sticking with the pink theme, which album isn't by the classic band Pink Floyd?

Answer: Final Bell

"Final Bell" was a combination of the album titles of "The Division Bell" and "The Final Cut" meant to confuse your mind.
Source: Author madasasnake

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ralzzz before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
1/29/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us