Quiz about Off the Beaten Track I
Quiz about Off the Beaten Track I

Off the Beaten Track I Trivia Quiz


I'm going to give you three lesser-known tracks from famous albums. Identify the album.

A multiple-choice quiz by Phoenix3000. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music Mixture
  8. »
  9. Albums

Author
Phoenix3000
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
50,071
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
2826
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. 'Lovely Rita', 'Good Morning', 'Fixing a Hole'? Hint

'Revolver'
'Rubber Soul'
'The White Album'
'Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band'

2. 'The Great Gig in the Sky', 'Breathe', 'On The Run'? Hint

'Magical Mystery Tour'
'The Wall'
'Dark Side of the Moon'
'American Beauty'

3. 'One Tree Hill', 'Trip Through Your Wires', 'Mothers of the Disappeared'? Hint

'The Joshua Tree'
'The Free-Wheelin' Bob Dylan'
'Nebraska'
'The Battle of Los Angeles'

4. 'Everybody Has a Dream', 'Get it Right the First Time', 'Vienna'? Hint

'Blue'
'The Stranger'
'Goodbye Yellow Brick Road'
'The Band'

5. 'Love Ain't For Keeping', 'The Song is Over,' 'Going Mobile'? Hint

'Who's Next'
'Quadrophenia'
'Tommy'
'Lifehouse'

6. 'The Myth of Fingerprints', 'Gumboots', 'That Was Your Mother'? Hint

'Graceland'
'Still Crazy After All These Years'
'Bridge Over Troubled Water'
'Rhythm of the Saints'

7. 'Moby Dick', 'Bring it on Home', 'The Lemon Song'? Hint

'Paranoid'
'Disraeli Gears'
'Blizzard of Ozz'
'Led Zeppelin II'

8. 'The Lady in My Life', 'Baby Be Mine', 'Wannabe Startin' Somethin'? Hint

'Thriller'
'Off the Wall'
'ABC'
'Dangerous'

9. 'Shelter From the Storm', 'Buckets of Rain', 'Meet Me in the Morning'? Hint

'Time Out of Mind'
'Highway 61 Revisited'
'Blood on the Tracks'
'Blonde on Blonde'

10. 'West of the Fields', 'We Walk', '9-9'? Hint

'Monster'
'Murmur'
'Out of Time'
'Document'


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. 'Lovely Rita', 'Good Morning', 'Fixing a Hole'?

Answer: 'Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band'

Hopefully not too tough, particularly for the Beatle fans.
2. 'The Great Gig in the Sky', 'Breathe', 'On The Run'?

Answer: 'Dark Side of the Moon'

Pink Floyd's best, though beyond 'Money' and 'Brain Damage' the songs themselves are not that well-remembered.
3. 'One Tree Hill', 'Trip Through Your Wires', 'Mothers of the Disappeared'?

Answer: 'The Joshua Tree'

1987 U2 classic.
4. 'Everybody Has a Dream', 'Get it Right the First Time', 'Vienna'?

Answer: 'The Stranger'

Billy Joel's 1977 masterpiece.
5. 'Love Ain't For Keeping', 'The Song is Over,' 'Going Mobile'?

Answer: 'Who's Next'

The songs were originally intended to be part of a concept album called 'Lifehouse', but when that project collapsed, The Who put them onto 'Who's Next'.
6. 'The Myth of Fingerprints', 'Gumboots', 'That Was Your Mother'?

Answer: 'Graceland'

Paul Simon's Grammy-winning 1986 African-influenced album.
7. 'Moby Dick', 'Bring it on Home', 'The Lemon Song'?

Answer: 'Led Zeppelin II'

The album that began heavy metal.
8. 'The Lady in My Life', 'Baby Be Mine', 'Wannabe Startin' Somethin'?

Answer: 'Thriller'

The last good Jackson album...
9. 'Shelter From the Storm', 'Buckets of Rain', 'Meet Me in the Morning'?

Answer: 'Blood on the Tracks'

Dylan's most personal album.
10. 'West of the Fields', 'We Walk', '9-9'?

Answer: 'Murmur'

R.E.M.'s first, and probably most puzzling, album.
Source: Author Phoenix3000

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 15 2023 : pollucci19: 10/10
Jan 11 2023 : cov1: 5/10

Score Distribution

quiz
1/29/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us