Quiz about CDs Odd Song Out
Quiz about CDs Odd Song Out

CDs Odd Song Out Trivia Quiz


I'll give you the name of a popular rock CD and you just pick the song that was not included. Good luck.

A multiple-choice quiz by diamondjim68. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music Mixture
  8. »
  9. Albums

Author
diamondjim68
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
338,256
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
293
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. One of my favorites is Led Zeppelin's fourth untitled album. Which of these songs is not included? Hint

Stairway To Heaven
Whole Lotta Love
Rock And Roll
Black Dog

2. Pink Floyd's "Dark Side Of The Moon" was another personal favorite. There were many great songs on that album. Which of these songs, however, was not one of them? Hint

Money
Another Brick In The Wall Part 2
Us And Them
Breathe

3. The Beatles released a self-titled double album in 1968. Which of these heavy Beatle rockers was not on the album? Hint

Helter Skelter
Back In The U.S.S.R.
I Want You (She's So Heavy)
Birthday

4. In 1977, The Eagles put out an album entitled "Hotel California". Which of these songs was not on the album? Hint

Life In The Fast Lane
Hotel California
Heartache Tonight
New Kid In Town

5. In 1984, the Cars released "Heartbeat City". Which of their best known songs was not included? Hint

You Might Think
Just What I Needed
Drive
Magic

6. Which Billy Joel song was not included on "An Innocent Man"? Hint

Tell Her About It
Uptown Girl
We Didn't Start The Fire
The Longest Time

7. Poison's "Open Up And Say Ahhh" was released in 1988. Which of their better known songs was not on this CD? Hint

Something To Believe In
Nothing But A Good Time
Every Rose Has Its Thorn
Fallen Angel

8. Which song by the Red Hot Chili Peppers was not included on their CD "Blood Sugar Sex Magic"? Hint

Breaking The Girl
Under The Bridge
Higher Ground
Give It Away

9. Billy Idol's 1984 album "Rebel Yell" included all these songs except for which? Hint

Dancing With Myself
Eyes Without A Face
Rebel Yell
Flesh For Fantasy

10. In 1999, Eminem released his "The Slim Shady LP" CD. Which song did he not include? Hint

My Name Is
Role Model
Guilty Conscience
The Real Slim Shady


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. One of my favorites is Led Zeppelin's fourth untitled album. Which of these songs is not included?

Answer: Whole Lotta Love

'Whole Lotta Love' was from 'Led Zeppelin II', the group's second album. Led Zeppelin's fourth album, which is also commonly referred to as 'Zoso', was released in 1971.
2. Pink Floyd's "Dark Side Of The Moon" was another personal favorite. There were many great songs on that album. Which of these songs, however, was not one of them?

Answer: Another Brick In The Wall Part 2

'Another Brick In The Wall Part 2' was released on Pink Floyd's 1979 double album, 'The Wall'. 'Dark Side Of The Moon' was released in 1973 and was one of the top selling albums of all time.
3. The Beatles released a self-titled double album in 1968. Which of these heavy Beatle rockers was not on the album?

Answer: I Want You (She's So Heavy)

'I Want You (She's So Heavy) was released on the Beatles' 'Abbey Road' album, released in 1969. John Lennon wrote the song about his wife, Yoko. This was one of the longest songs the group ever released, at 7 minutes and 49 seconds.
4. In 1977, The Eagles put out an album entitled "Hotel California". Which of these songs was not on the album?

Answer: Heartache Tonight

'Heartache Tonight' was from the Eagles' 1979 album 'The Long Run'. The single sold a million copies and was number one on the American Billboard charts for one week. The song also won a Grammy for Best Rock Performance.
5. In 1984, the Cars released "Heartbeat City". Which of their best known songs was not included?

Answer: Just What I Needed

'Just What I Needed' was from the Cars' self-titled debut album, released in 1978. The song originally appeared on WBCN, a radio station in Boston. The song later became one of their most requested songs.
6. Which Billy Joel song was not included on "An Innocent Man"?

Answer: We Didn't Start The Fire

'An Innocent Man' was released in 1983. 'We Didn't Start The Fire' was from Joel's 1989 CD, 'Storm Front'. The song went to number one and became one of the most parodied songs ever.
7. Poison's "Open Up And Say Ahhh" was released in 1988. Which of their better known songs was not on this CD?

Answer: Something To Believe In

'Something to Believe In' was from Poison's 1990 'Flesh And Blood' CD. The song was written by singer Bret Michaels, whose best friend and security guard committed suicide on Christmas Eve, 1988.
8. Which song by the Red Hot Chili Peppers was not included on their CD "Blood Sugar Sex Magic"?

Answer: Higher Ground

'Blood Sugar Sex Magic' was released in 1991. 'Higher Ground' was from the group's 1989 CD, 'Mother's Milk'. The song was a cover from Stevie Wonder.
9. Billy Idol's 1984 album "Rebel Yell" included all these songs except for which?

Answer: Dancing With Myself

billy Idol was a British rocker who was originally a member of the punk group Generation X. 'Dancing With Myself' was recorded by the group but when Idol went sols, he re-mixed the song for his 1981 EP 'Don't Stop'. Over the years, the song has been known as a popular sports anthem.
10. In 1999, Eminem released his "The Slim Shady LP" CD. Which song did he not include?

Answer: The Real Slim Shady

'The Real Slim Shady' was from Eminem's 2000 CD 'The Marshall Mathers LP'. Marshall Mathers is Eminem's given name. The song reached number one on the UK singles chart and won several awards at the MTV Music Awards in 2000. These included Best Video of the Year and Best Male Video. It also won a Grammy for Best Rap Solo Performance.
Source: Author diamondjim68

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 15 2023 : pollucci19: 10/10
Dec 31 2022 : Guest 75: 5/10

Score Distribution

quiz
1/29/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us