Quiz about What Album Do I Come From
Quiz about What Album Do I Come From

What Album Do I Come From? Trivia Quiz


It's simple, just choose the album that the song is from. Have Fun and Good Luck!

A multiple-choice quiz by saturnchick23. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music Mixture
  8. »
  9. Albums

Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
113,949
Updated
Dec 03 21
# Qns
20
Difficulty
Difficult
Avg Score
9 / 20
Plays
1535
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Alanis Morissette's "Uninvited"? Hint

"Jagged Little Pill"
"The City of Angels" Soundtrack
"Supposed Former Infatuation Junkie"
"Under Rug Swept"

2. Fleetwood Mac's "Gypsy"? Hint

"Tusk"
"Fleetwood Mac"
"Rumours"
"Mirage"

3. Eminem's "Stan"? Hint

"The Marshall Mathers LP"
"The Eminem Show"
"The Slim Shady LP"
"8 Mile" Soundtrack

4. Madonna's "Papa Don't Preach"? Hint

"Erotica"
"Like a Virgin"
"True Blue"
"Like a Prayer"

5. The Beastie Boys' "She's Crafty"? Hint

"Check Your Head"
"Paul's Boutique"
"Licensed to Ill"
"Ill Communication"

6. Stone Temple Pilot's "Sour Girl"? Hint

"Purple"
"No. 4"
"Core"
"Shagri-La Dee Da"

7. Michael Jackson's "The Way You Make Me Feel"? Hint

"Bad"
"Off the Wall"
"Thriller"
"Black or White"

8. Mariah Carey's "Make it Happen"? Hint

"Emotions"
"Music Box"
"Mariah Carey"
"Daydream"

9. No Doubt's "Simple Kind of Life"? Hint

"Return of Saturn"
"Beacon Street Collection"
"Tragic Kingdom"
"Rock Steady"

10. Guns N Roses' "November Rain"? Hint

"Lies"
"Use Your Illusion II"
"Use Your Illusion I"
"Appetite for Destruction"

11. Billy Joel's "Leave a Tender Moment Alone"? Hint

"52nd Street"
"Piano Man"
"Glass Houses"
"An Innocent Man"

12. The Beatles' "In My Life"? Hint

"The White Album"
"Revolver"
"Rubber Soul"
"Abbey Road"

13. Mary J. Blige's "You Bring Me Joy"? Hint

"What's the 411?"
"Share My World"
"My Life"
"No More Drama"

14. Aerosmith's "Janie's Got a Gun"? Hint

"Permanent Vacation"
"Get a Grip"
"Toys in the Attic"
"Pump"

15. Sublime's "Date Rape"? Hint

"Sublime"
"Second Hand Smoke"
"40 Oz. to Freedom"
"Robbin' the Hood"

16. The Rolling Stones' "Wild Horses"? Hint

"Beggars Banquet"
"Let it Bleed"
"Sticky Fingers"
"Exile on Main Street"

17. 2Pac Shakur's "California Love"? Hint

"R U Still Down (Remember Me)?"
"Me Against the World"
"All Eyez on Me"
"Don Killuminati: The 7 Day Theory"

18. Garbage's "Breaking Up the Girl"? Hint

"Version 2.0"
"Romeo and Juliet" Soundtrack
"Garbage"
"Beautiful Garbage"

19. Garth Brook's "Two of a Kind, Working on a Full House"? Hint

"Sevens"
"No Fences"
"Ropin' the Wind"
"In Pieces"

20. Red Hot Chili Peppers' "Venice Queen"? Hint

"Mother's Milk"
"Californication"
"By the Way"
"Blood Sugar Sex Magik"


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Alanis Morissette's "Uninvited"?

Answer: "The City of Angels" Soundtrack

Former "You Can't Do That on Television" star, Alanis Morissette, has a twin bother named Alan.
2. Fleetwood Mac's "Gypsy"?

Answer: "Mirage"

The original lineup of Fleetwood Mac included English bluesman Peter Green. Peter is the author behind "Black Magic Woman", which went on to become a big hit for Santana.
3. Eminem's "Stan"?

Answer: "The Marshall Mathers LP"

Eminem's third LP "The Eminem Show" and the hit movie soundtrack "8 Mile" combine to have sold over 10 million copies-in 2002 alone!
4. Madonna's "Papa Don't Preach"?

Answer: "True Blue"

Madonna's video for "Papa Don't Preach" features Danny Aiello. He is playing the role of Madonna's father in the video.
5. The Beastie Boys' "She's Crafty"?

Answer: "Licensed to Ill"

Believe it or not, The Beastie Boys were the opening act for Madonna's 1984 "Like a Virgin" tour.
6. Stone Temple Pilot's "Sour Girl"?

Answer: "No. 4"

Sarah Michelle Gellar, television's "Buffy the Vampire Slayer", stars in the "Sour Girl" video.
7. Michael Jackson's "The Way You Make Me Feel"?

Answer: "Bad"

Michael's album "Thriller" was first certified platinum in January of 1983.
8. Mariah Carey's "Make it Happen"?

Answer: "Emotions"

Mariah Carey's debut album, "Mariah Carey" spent an impressive 11 weeks at #1 on Billboard's album chart.
9. No Doubt's "Simple Kind of Life"?

Answer: "Return of Saturn"

No Doubt's last three albums, "Tragic Kingdom", "Return of Saturn", and "Rock Steady" have all been nominated for a Grammy.
10. Guns N Roses' "November Rain"?

Answer: "Use Your Illusion I"

Guns N Roses' "Appetite for Destruction" was ranked #1 on "Spin" magazine's list for the greatest metal albums of all time.
11. Billy Joel's "Leave a Tender Moment Alone"?

Answer: "An Innocent Man"

Billy was an amateur boxer before he became a professional singer/songwriter.
12. The Beatles' "In My Life"?

Answer: "Rubber Soul"

The Beatles' album "#1s" has sold seven million copies in the United States as of February 2003.
13. Mary J. Blige's "You Bring Me Joy"?

Answer: "My Life"

Mary was born in Atlanta, Georgia in January 1971, but she was raised in Brooklyn, New York.
14. Aerosmith's "Janie's Got a Gun"?

Answer: "Pump"

Aerosmith did not have a #1 hit until 1999's "I Don't Want to Miss a Thing". The song was featured on the "Armageddon" soundtrack, and it was written by Diane Warren.
15. Sublime's "Date Rape"?

Answer: "40 Oz. to Freedom"

Sublime's lead singer, Bradley Nowell, died in 1996 from a drug overdose. The remaining band members regrouped to form the Long Beach Dub All-Stars.
16. The Rolling Stones' "Wild Horses"?

Answer: "Sticky Fingers"

Rumor has it that the bulge in Mick Jagger's pocket on the cover of "Sticky Fingers" was created by a bag of pennies.
17. 2Pac Shakur's "California Love"?

Answer: "All Eyez on Me"

2Pac's apocalyptic "California Love" video was inspired by the "Mad Max" movies.
18. Garbage's "Breaking Up the Girl"?

Answer: "Beautiful Garbage"

Garbage's second album, "Version 2.0" was nominated for an "Album of the Year" Grammy in 1999. Garbage went on to lose the Grammy to Lauryn Hill's "Miseducation of Lauryn Hill".
19. Garth Brook's "Two of a Kind, Working on a Full House"?

Answer: "No Fences"

Two of Garth Brook's albums, "No Fences" and "Ropin' the Wind" have been certified diamond by Billboard-they have each sold at least 10 million copies in the United States.
20. Red Hot Chili Peppers' "Venice Queen"?

Answer: "By the Way"

The Red Hot Chili Peppers' bassist, Flea, had a small role in both of the "Back to the Future" sequels.
Source: Author saturnchick23

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Bruyere before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
1/29/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us