Quiz about Which Album Did They NOT Record
Quiz about Which Album Did They NOT Record

Which Album Did They NOT Record? Quiz


All you have to do is choose the album that the band or artist did NOT record.

A multiple-choice quiz by Sarah606. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music Mixture
  8. »
  9. Albums

Author
Sarah606
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
124,820
Updated
Dec 03 21
# Qns
20
Difficulty
Average
Avg Score
12 / 20
Plays
4452
Last 3 plays: Guest 217 (18/20), Guest 122 (20/20), Guest 71 (14/20).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Which Album was NOT recorded by the Beatles? Hint

"Revolver"
"Let It Bleed"
"Let It Be"
"Help!"

2. Which album was NOT recorded by Alice in Chains? Hint

"Dirt"
"Superunknown"
"Facelift"
"Sap"

3. Which album was NOT recorded by Metallica? Hint

"Master of Puppets"
"Kill 'Em All"
"Breaking The Chains"
"Ride The Lightning"

4. Which album was NOT recorded by Pink Floyd? Hint

"The Final Cut"
"A Saucer Full of Secrets"
"The Division Bell"
"Monsters of Rock"

5. Which is NOT an album by The White Stripes? Hint

"White Lines"
"Elephant"
"De Stijl"
"White Blood Cells"

6. Duran Duran did NOT record which of the following albums? Hint

"Arena"
"Notorious"
"Hungry"
"Liberty"

7. What album was NOT recorded by Motley Crue? Hint

"Dr. Feelgood"
"Look What the Cat Dragged In"
"Shout at the Devil"
"Theatre of Pain"

8. Which is NOT a Public Enemy album? Hint

"Yo! Bum Rush the Show"
"Public Enemy #1"
"Apocalypse '91"
"Fear of a Black Planet"

9. R.E.M. did NOT record which of the following albums? Hint

"Boy"
"Green"
"Reckoning"
"Murmur"

10. What album was NOT recorded by Ministry? Hint

"In Case You Didn't Feel Like Showing Up"
"The Dark Side of the Spoon"
"Pretty Hate Machine"
"The Land of Rape and Honey"

11. Which of the following is NOT a Michael Jackson album? Hint

"Dangerous"
"Neverland"
"Bad"
"Off The Wall"

12. The Clash did NOT record which of these albums? Hint

"London Calling"
"Exodus"
"Sandinista!"
"Combat Rock"

13. Which of the following albums were NOT released by Stone Temple Pilots? Hint

"Gish"
"No. 4"
"Purple"
"Core"

14. Which album was NOT released by Peter Tosh? Hint

"Wanted Dread or Alive"
"Natty Dread"
"Bush Doctor"
"Mama Africa"

15. Which album was NOT recorded by Sepultura? Hint

"Homocide"
"Beneath The Remains"
"Arise"
"Morbid Visions"

16. Which album was not a Simon and Garfunkel album? Hint

"Bookends"
"Graceland"
"Wednesday Morning, 3 A.M."
"Parsley, Sage, Rosemary and Thyme"

17. Which album was NOT recorded by The Beastie Boys? Hint

"Hello Nasty"
"Party for your Right to Fight"
"Paul's Boutique"
"Licensed To Ill"

18. Which album was NOT recorded by The Misfits? Hint

"Earth A.D."
"Black Aria"
"Legacy of Brutality"
"Walk Among Us"

19. Which was NOT a Megadeth album? Hint

"So Far, So Good... So What?"
"Peace Sells... But Who's Buying?"
"...And Justice For All"
"Killing Is My Business... and Business is Good"

20. Which of the following is NOT a Nirvana album? Hint

"Ten"
"Nevermind"
"Incesticide"
"Bleach"


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which Album was NOT recorded by the Beatles?

Answer: "Let It Bleed"

"Let It Bleed" was recorded by The Rolling Stones. It was released in 1969 and contained the classic songs "Gimme Shelter" and "You Can't Always Get What You Want".
2. Which album was NOT recorded by Alice in Chains?

Answer: "Superunknown"

"Superunknown" was recorded by Soundgarden. Chris Cornell, the former singer for Soundgarden, formed the band Audioslave with former members of Rage Against the Machine.
3. Which album was NOT recorded by Metallica?

Answer: "Breaking The Chains"

"Breaking the Chains" was recorded by Dokken. It was released in 1983."Kill "Em All", "Ride The Lightning" and "Master Of Puppets" were Metallica's first three full length albums, in that order.
4. Which album was NOT recorded by Pink Floyd?

Answer: "Monsters of Rock"

"A Saucer Full of Secrets" was released in 1968, "The Final Cut" was recorded in 1983 and "The Division Bell" was released in 1994. "Masters of Rock" was a compilation album released in 1974, but Monsters of Rock was a stadium tour in the late 1980's featuring Van Halen, Dokken, The Scorpions, Metallica and Kingdom Come.
5. Which is NOT an album by The White Stripes?

Answer: "White Lines"

The White Stripes are a two piece band. They were marketed as a brother and sister duo Jack and Meg White. Thanks to Jimfromdetroit for pointing out to me that they are actually a divorced couple.
6. Duran Duran did NOT record which of the following albums?

Answer: "Hungry"

Duran Duran released "Arena", a live album, in 1984. "Notorious" came out in 1986 and "Liberty" was released in 1990.
7. What album was NOT recorded by Motley Crue?

Answer: "Look What the Cat Dragged In"

"Look What the Cat Dragged In" was Poison's big debut album. Ir was released in 1986. This album spawned video's for "Cry Tough", "Talk Dirty to Me", "I Want Action" and "I Won't Forget You".
8. Which is NOT a Public Enemy album?

Answer: "Public Enemy #1"

"Apocalypse '91" was (obviously) released in 1991. "Fear of a Black Planet" came out in 1990, and contains the infamous track "911 is a Joke". "Yo! Bum Rush the Show" was released back in 1987 and contained a song called "Public Enemy #1".
9. R.E.M. did NOT record which of the following albums?

Answer: "Boy"

"Boy" was an album by U2. Other one word R.E.M. albums include "Monster", "Reveal", "Eponymous", and "Document".
10. What album was NOT recorded by Ministry?

Answer: "Pretty Hate Machine"

"Pretty Hate Machine" is a Nine Inch Nails recording. "In Case You Didn't Feel Like Showing Up..Live" is alive album released in 1990.
11. Which of the following is NOT a Michael Jackson album?

Answer: "Neverland"

Michael Jackson's estate is called the "Neverland" ranch. All of the other choices were very successful albums for Michael Jackson.
12. The Clash did NOT record which of these albums?

Answer: "Exodus"

"London Calling" is arguably one of the most influential albums ever recorded, likewise, The Clash is arguably one of the most ground breaking punk bands.
13. Which of the following albums were NOT released by Stone Temple Pilots?

Answer: "Gish"

"Gish" was recorded by Smashing Pumpkins. "Core" was the Stone Temple Pilots debut album.
14. Which album was NOT released by Peter Tosh?

Answer: "Natty Dread"

Peter Tosh was part of The Wailers, along with Bob Marley and Bunny Wailer. "Natty Dread" was Bob Marley's first solo album.
15. Which album was NOT recorded by Sepultura?

Answer: "Homocide"

"Schizophrenia" was Sepultura's 1987 release. Max Cavelera went on to form the band Soul Fly.
16. Which album was not a Simon and Garfunkel album?

Answer: "Graceland"

"Graceland" was a Paul Simon solo album. I guess it would be safe to say that the title of "Parsley, Sage, Rosemary and Thyme" came from the lyrics to their song "Scarborough Fair".
17. Which album was NOT recorded by The Beastie Boys?

Answer: "Party for your Right to Fight"

"Party for Your Right to Fight" is a Public Enemy song. "Fight for Your Right to Party" is a song off of the album "Licensed to Ill".
18. Which album was NOT recorded by The Misfits?

Answer: "Black Aria"

"Black Aria" was a solo album by Glenn Danzig, who was a founding member of The Misfits. It was his attempt at classical music.
19. Which was NOT a Megadeth album?

Answer: "...And Justice For All"

"...And Justice For All" was recorded by Metallica. Their first MTV video "One" was on this album. Dave Mustaine played guitar for Metallica before forming Megadeth. He was replaced by Kirk Hammet.
20. Which of the following is NOT a Nirvana album?

Answer: "Ten"

"Ten" is Pearl Jam's debut album. "Ten " features "Even Flow", "Jeremy", and "Alive".
Source: Author Sarah606

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Dalgleish before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 18 2023 : Guest 217: 18/20
Jan 09 2023 : Guest 122: 20/20
Dec 16 2022 : Guest 71: 14/20
Dec 13 2022 : Guest 24: 9/20

Score Distribution

quiz
2/5/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us