FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about What Album Do I Come From 3
Quiz about What Album Do I Come From 3

What Album Do I Come From? #3 Trivia Quiz


This quiz should prove to be easier than its predecessors. Once again, I'll name the artist and song, and you guess which album it was featured on. Good Luck!

A multiple-choice quiz by saturnchick23. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music Mixture
  8. »
  9. Albums

Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
132,197
Updated
Nov 20 22
# Qns
15
Difficulty
Average
Avg Score
10 / 15
Plays
1433
- -
Question 1 of 15
1. Michael Jackson's "Billie Jean"? Hint


Question 2 of 15
2. Bon Jovi's "Livin' On a Prayer"? Hint


Question 3 of 15
3. Hootie and the Blowfish's "Let Her Cry"? Hint


Question 4 of 15
4. AC/DC's "Hells Bells"? Hint


Question 5 of 15
5. Celine Dion's "My Heart Will Go On"? Hint


Question 6 of 15
6. No Doubt's "Don't Speak"? Hint


Question 7 of 15
7. Meat Loaf's "Two Out of Three Ain't Bad"? Hint


Question 8 of 15
8. Eminem's "Way I Am"? Hint


Question 9 of 15
9. Nirvana's "Smells Like Teen Spirit"? Hint


Question 10 of 15
10. The Beatles' "Yesterday"? Hint


Question 11 of 15
11. The Backstreet Boys' "'I Want It That Way"? Hint


Question 12 of 15
12. Alanis Morissette's "Ironic"? Hint


Question 13 of 15
13. Def Leppard's "Pour Some Sugar on Me"? Hint


Question 14 of 15
14. The Clash's "Train in Vain"? Hint


Question 15 of 15
15. Janet Jackson's "Escapade"? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Michael Jackson's "Billie Jean"?

Answer: "Thriller"

"Thriller" spent 37 weeks at number one and spawned seven Top Ten hits for Jackson.
2. Bon Jovi's "Livin' On a Prayer"?

Answer: "Slippery When Wet"

There are two album covers for Bon Jovi's "Slippery When Wet". The original features a large breasted woman in a ripped tank top with the album's title written across the shirt. The second cover features the title of the album spelled out across a wet car windshield.
3. Hootie and the Blowfish's "Let Her Cry"?

Answer: "Cracked Rear View"

Hootie and the Blowfish formed in the late 80s at the University of South Carolina.
4. AC/DC's "Hells Bells"?

Answer: "Back in Black"

Q:What do AC/DC, Shania Twain, Def Leppard, and Britney Spears all have in common? A: Producer Mutt Lange.
5. Celine Dion's "My Heart Will Go On"?

Answer: All of these

Celine Dion has sold more than 100 million albums worldwide.
6. No Doubt's "Don't Speak"?

Answer: "Tragic Kingdom"

Although most people associate No Doubt with Gwen Stefani, the entire band consists of Tom Dumont on guitars, Tony Kanal on bass, and Adrian Young on drums. Both Tony and Tom share co-writing duties with Gwen.
7. Meat Loaf's "Two Out of Three Ain't Bad"?

Answer: "Bat Out of Hell"

Meat Loaf has a small part in "The Rocky Horror Picture Show". He plays Eddie, an ill-fated biker.
8. Eminem's "Way I Am"?

Answer: "The Marshall Mathers LP"

Eminem won an Academy Award in 2003 for Best Song for "Lose Yourself". It was the only song in the last 50 years of the Oscars to win the award and not be performed at the ceremony.
9. Nirvana's "Smells Like Teen Spirit"?

Answer: "Nevermind"

Before deciding on the name Nirvana, early versions of Kurt Cobain's band were named Skid Row and the Stiff Woodies.
10. The Beatles' "Yesterday"?

Answer: "Help!"

"Yesterday" is the most covered song in the history of music. Boyz II Men, Count Basie, Ray Charles, Marianne Faithful, En Vogue, and Nancy Wilson(amongst many others) have all recorded a cover of "Yesterday".
11. The Backstreet Boys' "'I Want It That Way"?

Answer: "Millennium"

"Millennium" was released in the summer of 1999, and it sold over 1 million copies in it's first week. In fact, "Millennium" held the first week sales record by a group until "No Strings Attached", by *NSYNC, broke the record the following spring.
12. Alanis Morissette's "Ironic"?

Answer: "Jagged Little Pill"

Taylor Hawkins, the drummer for the Foo Fighters, appears in Morissette's "You Learn" video. Hawkins served as Alanis' drummer for her 1996 tour.
13. Def Leppard's "Pour Some Sugar on Me"?

Answer: "Hysteria"

Def Leppard's drummer, Rick Allen, plays a custom made electronic drum kit ever since he lost his left arm in a car accident.
14. The Clash's "Train in Vain"?

Answer: "London Calling"

Third Eye Blind recorded a cover of "Train in Vain", for The Clash tribute album "London Burning".
15. Janet Jackson's "Escapade"?

Answer: "Rhythm Nation 1814"

Some say that the "1814" in the title of Jackson's hit album stands for the year that the "Star Spangled Banner" was written.
Source: Author saturnchick23

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Dalgleish before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/18/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us