Quiz about Why Is That Album in My Collection
Quiz about Why Is That Album in My Collection

Why Is That Album in My Collection?! Quiz


No seriously, I have a weird mix... do you know who released these albums? I even have the album with the longest title on record... wanna know what it is?

A multiple-choice quiz by PooDog. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music Mixture
  8. »
  9. Albums

Author
PooDog
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
118,404
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Average
Avg Score
10 / 15
Plays
3249
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Who released the hit album "Waking Up The Neighbours"? Hint

Peter Gabriel
Bryan Adams
The Beatles
Ringo Starr

2. This album called "Post" sneaked into my collection- who is it by? Hint

Tom Jones
Bjork
Aretha Franklin
Higgle

3. "The Writing's on the Wall", with songs featuring Missy Elliot, Timbaland, and Next, was a huge seller for whom? Hint

Destiny's Child
The Poppies
Shaft
Martika

4. Named after the last track on the album, "Tragic Kingdom" was the album that launched No Doubt into super stardom.

True
False

5. The album "Retrospective" was launched in 1996, years after their initial sucess, and had some of their biggest hits on it. They are... Hint

Bread
Bob Marley and The Wailers
The Rolling Stones
The Supremes with Diana Ross

6. The biggest hit on the album "From The Muddy Banks Of The Wishkah" remains an anthem for teenagers today. This was a live album for whom? Hint

P.O.D
Nirvana
The Beatles
O.P.I

7. With many of his hit songs on it, "Avalon Sunset" was recorded by whom? Hint

Cat Stevens
Elvis Costello
Paul McCartney
Van Morrison

8. This album has the longest name on record, but is most commonly referred to as "When The Pawn...". Who created this bizzare album? Hint

Fiona Apple
The Long Tall Penguin Brigade
Janis Joplin
Monty and The Rats

9. "Sweet Kisses" was an album by whom? Hint

Phil Collins
Kate Bush
Jessica Simpson
Kate Ceberano

10. The album was "Rumours"; the group was... Hint

Fleetwood Mac
Tavares
Stellar
The Vapors

11. "The ABBA Generation" was a tribute (surprise, surprise) to ABBA by whom? Hint

ATeens
Bewitched
Elton John
John Lennon

12. "Joshua Tree" was a world-wide smash hit for: Hint

ELO
UB40
U2
REM

13. "Sultans Of Swing" was a huge hit for whom? Hint

Swing Doctors
Alice Cooper
Dire Straits
INXS

14. "Siamese Dream" was an album by whom? Hint

Red Hot Chili Peppers
Santana
Diesel
Smashing Pumpkins

15. "...By Request" was a hit album for whom? Hint

Shaft
Spandau Ballet
Nelcor
Boyzone


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who released the hit album "Waking Up The Neighbours"?

Answer: Bryan Adams

It was the top selling album by a Canadian singer the year it was released.
2. This album called "Post" sneaked into my collection- who is it by?

Answer: Bjork

Released in 1995, it contains the hit "It's Oh So Quiet".
3. "The Writing's on the Wall", with songs featuring Missy Elliot, Timbaland, and Next, was a huge seller for whom?

Answer: Destiny's Child

Released in 1999, it had the massive hits "Bills, Bills, Bills", "Bug A Boo", "Jumpin Jumpin", and "Say My Name" on it.
4. Named after the last track on the album, "Tragic Kingdom" was the album that launched No Doubt into super stardom.

Answer: True

It was the album that contained the hits "Just A Girl", "Spiderwebs", "Don't Speak", and "Sunday Morning".
5. The album "Retrospective" was launched in 1996, years after their initial sucess, and had some of their biggest hits on it. They are...

Answer: Bread

The album featured 1970's "Make It With You", the group's only number 1 hit, as well as other hit tracks, like "The Guitar Man" and "Baby I'm A Want You".
6. The biggest hit on the album "From The Muddy Banks Of The Wishkah" remains an anthem for teenagers today. This was a live album for whom?

Answer: Nirvana

Although they did start out as a live band, Nirvana released this album after many hits, in 1996, two years after the death of lead singer Kurt Cobain.
7. With many of his hit songs on it, "Avalon Sunset" was recorded by whom?

Answer: Van Morrison

Its my mum's... I swear!
8. This album has the longest name on record, but is most commonly referred to as "When The Pawn...". Who created this bizzare album?

Answer: Fiona Apple

And here is why it holds that record: the full name of this album is "When The Pawn Hits The Conflicts He Thinks Like A King What He Knows Throws The Blows When He Goes To The Fight And He'll Win The Whole Thing 'fore He Enters The Ring There's No Body To Batter When Your Mind Is Your Might So When You Go Solo, You Hold Your Own Hand And Remember That Depth Is The Greatest Of Heights And If You Know Where You Stand, Then You Know Where To Land And If You Fall It Won't Matter 'cuz You'll Know That You're Right". And that my dears, is why it is commonly referred to as "When The Pawn..."
9. "Sweet Kisses" was an album by whom?

Answer: Jessica Simpson

This is yet another teen album released during the madness of the Britney, Christina, and Mandy hysteria.
10. The album was "Rumours"; the group was...

Answer: Fleetwood Mac

This album is famous for, at the time, being the album to stay at number one for the longest time in history.
11. "The ABBA Generation" was a tribute (surprise, surprise) to ABBA by whom?

Answer: ATeens

Although made in 1999, all of the songs were written and recorded years before by ABBA.
12. "Joshua Tree" was a world-wide smash hit for:

Answer: U2

It had the hits "Still Haven't Found What I'm Looking For", "With or Without You", and "Where The Streets Have No Name", among others.
13. "Sultans Of Swing" was a huge hit for whom?

Answer: Dire Straits

Named after the song "Sultans Of Swing", this is still one of the best sellers ever.
14. "Siamese Dream" was an album by whom?

Answer: Smashing Pumpkins

"Siamese Dream" had a very distinctive sound, which disappeared with the release of a later album, "Adore".
15. "...By Request" was a hit album for whom?

Answer: Boyzone

A compilation of their biggest hits like "I Love The Way You Love Me", "No Matter What", and "You Needed Me", it also contained remakes of old favourites like "Father and Son", "When The Going Gets Tough", and "Baby Can I Hold You".
Source: Author PooDog

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bullymom before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 18 2023 : Guest 217: 14/15
Dec 13 2022 : Guest 24: 12/15

Score Distribution

quiz
2/5/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us