Quiz about Four Songs Four Albums
Quiz about Four Songs Four Albums

Four Songs, Four Albums Trivia Quiz


I will name four song titles and give you the name of four albums. You have to decide what album those four songs were recorded on. All are rock and pop albums from 1980-2000. Good luck!

A multiple-choice quiz by apathy100. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music Mixture
  8. »
  9. Albums

Author
apathy100
Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
208,083
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Difficult
Avg Score
5 / 10
Plays
606
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. "Wynona's Big Brown Beaver", "De Anza Jig", "Mrs. Blaileen", and "On The Tweek Again" were all songs found on what Primus album? Hint

Antipop
Sailing The Seas of Cheese
Tales From The Punchbowl
Pork Soda

2. "No W", "Wrong", "Worthless", and "Waiting" are all songs that are from which Ministry album? Hint

Houses of the Mole
Dark Side of the Spoon
The Land of Rape and Honey
Filth Pig

3. "Sorrow Is A Woman", "It Could Be You", "Answer To The Master", and "Rocks Brigade" are all songs from what Def Leppard album? Hint

High N' Dry
Hysteria
Pyromania
On Through The Night

4. "The Call of Ktulu", "Trapped Under Ice", "Creeping Death" and, "Escape" are from what Metallica album? Hint

Ride The Lightning
Master of Puppets
Kill 'Em All
...And Justice For All

5. "He Liked To Feel It", "My Enemies", "An Old Scab", and "There Are Many Dangers" are all songs from what Crash Test Dummies album released in 1996? Hint

God Shuffled His Feet
The Ghosts That Haunt Me
A Worm's Life
Give Yourself A Hand

6. "Starface", "Grindhouse A-Go-Go", "Spiderbaby", and "Warp Asylum" are all songs recorded on which of the following White Zombie albums? Hint

La Sexorcisto: Devil Music, Vol. 1
Make Them Die Slowly
Astro Creep: 2000
Soul Crusher

7. "Ahead By A Century", "Apartment Song", "Springtime In Vienna", and "Let's Stay Engaged" are all on what album by Canadian band The Tragically Hip? Hint

Trouble At The Henhouse
Up To Here
Fully Completely
Day For Night

8. What Barenaked Ladies album do the songs "Jane", "Alternative Girlfriend", "The Wrong Man Was Convicted", and "These Apples" come from? Hint

Shoe Box
Born On A Pirate Ship
Gordon
Maybe You Should Drive

9. "Sickman", "Rooster", "Down In A Hole", and "Would?" are all from what popular Alice In Chains album? Hint

Dirt
Jar Of Flies
Facelift
Alice In Chains

10. "Water Song", "Don't Get Mad, Get Even", "Going Down", and "Monkey On My Back" are four songs compiled on what Aerosmith album? Hint

Just Push Play
Pandora's Box
Pump
Get A Grip


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "Wynona's Big Brown Beaver", "De Anza Jig", "Mrs. Blaileen", and "On The Tweek Again" were all songs found on what Primus album?

Answer: Tales From The Punchbowl

Les Claypool and his band Primus are very unique in their technique, sound, and music video creation. "Tales From The Punchbowl" had one of Primus' biggest hits with "Wynona's Big Brown Beaver". This catchy song was reknowned for its video with cowboys that appeared to resemble rubber Duracel Battery figurines.
2. "No W", "Wrong", "Worthless", and "Waiting" are all songs that are from which Ministry album?

Answer: Houses of the Mole

"Houses of the Mole" was released in 2004 and is unique as all of the songs begin with the letter "W" except the first track, "No W". There is also a bonus track on the CD also beginning with the letter "W" entitled "Walrus".
3. "Sorrow Is A Woman", "It Could Be You", "Answer To The Master", and "Rocks Brigade" are all songs from what Def Leppard album?

Answer: On Through The Night

These four songs are from Def Leppard's first album released in 1980. The song "Hello America" would become Def Leppard's first single off their debut release.
4. "The Call of Ktulu", "Trapped Under Ice", "Creeping Death" and, "Escape" are from what Metallica album?

Answer: Ride The Lightning

"Ride The Lightning" was Metallica's second CD and was released in 1984. It was this CD that proved to the world that Metallica would not be a fly by night band, illustrating that Metallica had the song writing skills, intensity, and maturity to make it in the music world.
5. "He Liked To Feel It", "My Enemies", "An Old Scab", and "There Are Many Dangers" are all songs from what Crash Test Dummies album released in 1996?

Answer: A Worm's Life

This was the Crash Test Dummies third CD release and marked a significant change in sound for the band. Unlike their first two CD compilations, this particular release featured a louder, guitar-driven sound, and although it sold over a million copies, this release was not as widely accepted by fans as the first two releases.
6. "Starface", "Grindhouse A-Go-Go", "Spiderbaby", and "Warp Asylum" are all songs recorded on which of the following White Zombie albums?

Answer: La Sexorcisto: Devil Music, Vol. 1

These lesser known White Zombie songs were released on their 1992 release "La Sexorcisto: Devil Music, Vol. 1". This release featured the hit songs "Thunder Kiss '65", "Welcome To Planet M.F.", and "Black Sunshine".
7. "Ahead By A Century", "Apartment Song", "Springtime In Vienna", and "Let's Stay Engaged" are all on what album by Canadian band The Tragically Hip?

Answer: Trouble At The Henhouse

The Tragically Hip are from Ontario, Canada and began their success as a band in 1987. The band is made up of Gord Downie (vocals), Robby Baker (guitar), Johnny Fay (drums), Paul Langlois (guitar, vocals), and Gord Sinclair (bass, vocals).
8. What Barenaked Ladies album do the songs "Jane", "Alternative Girlfriend", "The Wrong Man Was Convicted", and "These Apples" come from?

Answer: Maybe You Should Drive

"Maybe You Should Drive" was the second CD released by the Barenaked Ladies. This CD was the follow up to their first release "Gordon" which included the catchy and extremely popular hit "If I Had A $1000000".
9. "Sickman", "Rooster", "Down In A Hole", and "Would?" are all from what popular Alice In Chains album?

Answer: Dirt

Alice In Chains, along with Nirvana and Pearl Jam were undoubtedly the three most influential grunge rock bands to form out of Seattle, Washington. In 2002, Alice In Chains had intended to have a reunion concert, however, tragedy struck when lead singer Layne Staley, died of a heroine and cocaine overdose prior to the intended concert.
10. "Water Song", "Don't Get Mad, Get Even", "Going Down", and "Monkey On My Back" are four songs compiled on what Aerosmith album?

Answer: Pump

"Pump" featured three top ten hits for Aerosmith: "Janie's Got A Gun", "What It Takes", and "Love In An Elevator".
Source: Author apathy100

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Dalgleish before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series My 10 Lowest Ranked Quizzes:

This list is a compilation of my ten lowest ranked quizzes here on FT (as of May 15, 2021). Perhaps some love is all they need!

  1. Four Songs, Four Albums Difficult
  2. Before Me, After Me: Pt. I Tough
  3. A Stroll Down Memory Lane: "Today's Special" Tough
  4. 90s Covers of 80s Tracks Average
  5. Speak Cree Tough
  6. "Harley's Humongous Adventure": SNES Average
  7. I Rigoberta Menchu Average
  8. Why Didn't I Think of That? Tough
  9. One Hit Wonders of the 90's: 1992 Average
  10. We Debuted At Number One Average

1/29/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us