Quiz about Odd One Out 2 70s through 90s
Quiz about Odd One Out 2 70s through 90s

Odd One Out 2: 70s through 90s Quiz


Same as before, I give a CD title and four songs and you will choose which one is NOT on the CD given. This will cover the 70's through the early 90's.

A multiple-choice quiz by bcgcolts. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music Mixture
  8. »
  9. Albums

Author
bcgcolts
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
115,212
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Difficult
Avg Score
5 / 10
Plays
702
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Genesis- "Invisible Touch"

Which song is NOT on the CD given?
Hint

"That's All"
"In Too Deep"
"Anything She Does"
"Tonight, Tonight, Tonight"

2. Cathy Dennis- "Into The Skyline"

Which song is NOT on the CD given?
Hint

"Why?"
"Irresistable"
"Too Many Walls"
"Moments Of Love"

3. The Kentucky Headhunters- "Pickin' On Nashville"

Which song is NOT on the CD given?
Hint

"Oh Lonesome Me"
"It's Chitlin Time"
"Walk Softly On This Heart Of Mine"
"Rock And Roll Angel"

4. Garth Brooks- "No Fences"

Which song is NOT on the CD given?
Hint

"Mr. Blue"
"The Thunder Rolls"
"Friends In Low Places"
"Not Counting You"

5. Bad Company- "Holy Water"

Which song is NOT on the CD given?
Hint

"Boys Cry Tough"
"Walk Through Fire"
"How About That"
"If You Needed Somebody"

6. Boston -"Boston"

Which song is NOT on the CD given?
Hint

"Something About You"
"More Than A Feeling"
"Peace Of Mind"
"Amanda"

7. The Who -"Face Dances"

Which song is NOT on the CD given?
Hint

"Cache Cache"
"Sister Disco"
"You Better, You Bet"
"Don't Let Go The Coat"

8. David Bowie- "Let's Dance"

Which song is NOT on the CD given?
Hint

"China Girl"
"Modern Love"
"Blue Jean"
"Cat People"

9. REO Speedwagon- "Hi Infedelity"

Which song is NOT on the CD given?
Hint

"Keep On Loving You"
"Love Is A Rock"
"Take It On The Run"
"Out Of Season"

10. The Traveling Wilburys -"Volume One"

Which song is NOT on the CD given?
Hint

"Inside Out"
"Last Night"
"Handle With Care"
"End Of The Line"


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Genesis- "Invisible Touch" Which song is NOT on the CD given?

Answer: "That's All"

"That's All" is on the 1983 self-titled release "Genesis", which was one of the group's most successful albums.
2. Cathy Dennis- "Into The Skyline" Which song is NOT on the CD given?

Answer: "Too Many Walls"

"Too Many Walls" is on the "Move To This" CD. Cathy was originally in the dance group D-Mob before going solo.
3. The Kentucky Headhunters- "Pickin' On Nashville" Which song is NOT on the CD given?

Answer: "It's Chitlin Time"

"Chitlin Time" is on their 1992 follow-up, "Electric Barnyard".
4. Garth Brooks- "No Fences" Which song is NOT on the CD given?

Answer: "Not Counting You"

"Not Counting You" appears on his debut self-titled release. "No Fences" reached number three on the billboard album charts and spent more than 200 weeks in the top 200.
5. Bad Company- "Holy Water" Which song is NOT on the CD given?

Answer: "How About That"

"How About That" was a top 40 hit from the CD "Here Comes Trouble".
"If You Needed Somebody" hit the top 40, peaking at #16 in 1991, marking their first top 40 appearance since 1979 with "Rock And Roll Fantasy". A remix of "Walk Through Fire" also hit the top 40, peaking at #28.
6. Boston -"Boston" Which song is NOT on the CD given?

Answer: "Amanda"

"Amanda" was a #1 hit from 1986's "Third Stage". All the rest were just on another album called "Boston".
7. The Who -"Face Dances" Which song is NOT on the CD given?

Answer: "Sister Disco"

"Sister Disco" is on 1978's "Who Are You". "Face Dances" was the first album released after the death of drummer Keith Moon.
8. David Bowie- "Let's Dance" Which song is NOT on the CD given?

Answer: "Blue Jean"

"Blue Jean" is on 1984's "Tonight" release, and was the subject of the short film release "Jazzin' For Blue Jean". "Let's Dance" marked a return for Bowie to the top ten of the Billboard albums chart in 1983.
9. REO Speedwagon- "Hi Infedelity" Which song is NOT on the CD given?

Answer: "Love Is A Rock"

"Love Is A Rock" was on 1990's "The Earth, A Small Man, His Dog, And A Chicken", which peaked at #126 on the album charts. "Hi Infedelity" was the top selling album in 1981 and produced four top twenty singles. What a difference a decade makes!
10. The Traveling Wilburys -"Volume One" Which song is NOT on the CD given?

Answer: "Inside Out"

"Inside Out" appears on "Vol. 3"- whatever happened to Vol 2? This supergroup formed in 1988. Roy Orbison died soon after the first CD was released.
Source: Author bcgcolts

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bullymom before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
1/29/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us