FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about One Hit Wonders  The Seventies
Quiz about One Hit Wonders  The Seventies

One Hit Wonders - The Seventies Quiz


Songs and bands that have come and gone but it should still jog your memory.

A multiple-choice quiz by Jay_Navy. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. One Hit Wonders
  8. »
  9. One Hit Wonders - 1970s

Author
Jay_Navy
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
238,991
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
8104
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: Guest 68 (4/10), Guest 96 (9/10), Guest 86 (7/10).
- -
Question 1 of 10
1. Who sang the song "Kung Fu Fighting"? Hint


Question 2 of 10
2. Who originally sang "My Maria" in 1973? Hint


Question 3 of 10
3. Complete this lyric with the song title: "We had joy, we had fun, we had... Hint


Question 4 of 10
4. Who originally sang the song "Spirit In The Sky"? Hint


Question 5 of 10
5. Who sang "Video Killed The Radio Star"? Hint


Question 6 of 10
6. John Stewart had a Top 5 hit in 1979 with the song "Gold", who sang backup on that song? Hint


Question 7 of 10
7. Who sang the song "If I Can't Have You" in 1977? Hint


Question 8 of 10
8. Who sang the 1976 smash "Afternoon Delight"? Hint


Question 9 of 10
9. Who sang "Mr. Big Stuff"? Hint


Question 10 of 10
10. Who sang "Welcome Back" in 1976? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 27 2024 : Guest 68: 4/10
May 26 2024 : Guest 96: 9/10
May 25 2024 : Guest 86: 7/10
May 24 2024 : Guest 24: 6/10
May 24 2024 : Minister: 9/10
May 24 2024 : Kwizzard: 6/10
May 24 2024 : Guest 76: 10/10
May 24 2024 : Guest 73: 6/10
May 24 2024 : Guest 51: 6/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who sang the song "Kung Fu Fighting"?

Answer: Carl Douglas

This song hit #1 in the U.S. and the U.K. in 1974. This Jamaican-born singer currently resides in Germany where he runs a publishing company.
2. Who originally sang "My Maria" in 1973?

Answer: B. W. Stevenson

The song was covered by the popular country duo, Brooks & Dunn, in 1996 and made that #1 on the country charts. Quite frankly, the remake is better than the original.
3. Complete this lyric with the song title: "We had joy, we had fun, we had...

Answer: Seasons In The Sun

It was a #1 song for Terry Jacks in 1974.
4. Who originally sang the song "Spirit In The Sky"?

Answer: Norman Greenbaum

The song hit #1 in 1970 but was unable to follow up with any more hit singles. He has since retired from performing. Greenbaum currently lives Petaluma, California where he lives off royalties from the song and runs a delicatessen which is aptly titled "Norm's".
5. Who sang "Video Killed The Radio Star"?

Answer: Buggles

The song was a #1 hit in the U.K. and in Australia in 1979 but barely cracked the Top 40 in the U.S. The video to the song, however, gained notoriety two years later as being the first video shown on MTV on August 1, 1981.
6. John Stewart had a Top 5 hit in 1979 with the song "Gold", who sang backup on that song?

Answer: Stevie Nicks

Stewart was a member of Kingston Trio from 1961-67 and also composed the hit "Daydream Believer" for the Monkees. In the 70s he briefly teamed up with Lindsey Buckingham and Stevie Nicks.
7. Who sang the song "If I Can't Have You" in 1977?

Answer: Yvonne Elliman

The #1 song was written by the Bee Gees and featured on the Saturday Night Fever soundtrack.
8. Who sang the 1976 smash "Afternoon Delight"?

Answer: Starland Vocal Band

The song was known for it's sexually suggestive lyrics but it was, nonetheless, a smash due to its harmless soft rock sound. It is regarded as the most popular song of all time for karaoke couples.
9. Who sang "Mr. Big Stuff"?

Answer: Jean Knight

This New Orleans native hit the top of the pop and the R&B charts in 1971 with the song. She occasionally does concerts with Donna Summer and Gloria Gaynor.
10. Who sang "Welcome Back" in 1976?

Answer: John Sebastian

Sebastian was the founder of the popular 60s group Lovin Spoonful. Welcome Back was also the theme song for the hit TV show "Welcome Back Kotter" which starred Gabe Kaplan and a 21 year old John Travolta.
Source: Author Jay_Navy

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Dalgleish before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series Child of the 1970s:

For those of us who lived through the 1970s.

  1. Making Headlines 1970-79 Average
  2. What 1970s Movie Am I? Very Easy
  3. They Said It In the 70s Easier
  4. Do You Remember 1973? Average
  5. 1972 Summer Olympics in Munich Average
  6. It Happened During The 1970s Easier
  7. British Films [1970s] Average
  8. Child of the 70s Tough
  9. One Hit Wonders - The Seventies Average
  10. Scaramouche Scaramouche! Will You Do The Fandango? Average

5/28/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us