Quiz about RHCP Lyrics 19842003
Quiz about RHCP Lyrics 19842003

RHCP Lyrics 1984-2003 Trivia Quiz


My second quiz on the Chili Peppers covers lyrics from all of their albums, I give you a lyric, you give me the song title. Easy enough?

A multiple-choice quiz by 95056783. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music Q-S
  8. »
  9. Red Hot Chili Peppers

Author
95056783
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
147,122
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Average
Avg Score
10 / 15
Plays
1121
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. "A dude he can't lose when he lives on love, like the bark on a tree, like the skin on my knees, I'm standin' by my blood..." are the lyrics to what song? Hint

"Out In L.A"
"Walkin' On Down The Road"
"The Brothers Cup"
"Johnny, Kick A Hole In The Sky"

2. "I'll give you my smile on the face of your child." Which song contains these lyrics? Hint

"Mellowship Slinky in B Major"
"Lovin' and Touchin'"
"Why Don't You Love Me"
"One Big Mob"

3. "I want to taste the taste of being face to face with common grace..." are lyrics from which tune? Hint

"Minor Thing"
"This Velvet Glove"
"Taste The Pain"
"Tearjerker"

4. "So why should only Larry, Curly, and Moe be to blame?" come from which song? Hint

"If You Want Me To Stay"
"Apache Rose Peacock"
"No Chump Love Sucker"
"Green Heaven"

5. "Love is free love me say hell yes!" is from which song? Hint

"Get Up And Jump"
"This Is The Place"
"Stone Cold Bush"
"Give It Away"

6. "Shadow my free form, a woman that I could keep warm." is an excerpt from which song? Hint

"Sexy Mexican Maid"
"Blackeyed Blonde"
"Baby Appeal"
"Warm Tape"

7. "Well my landlady, she lives three houses away..." comes from which track? Hint

"Special Secret Song Inside"
"Sir Psycho Sexy"
"If You Want Me To Stay"
"Deep Kick"

8. "Sitting in the fire, get along and have some fun." comes from which song? Hint

"By The Way"
'Blood Sugar Sex Magik"
"One Hot Minute"
"Freaky Styley"

9. "A fanatic by choice..." is from which tune? Hint

"Blood Sugar Sex Magik"
"Road Trippin'"
"Shallow Be Thy Game"
"Yertle the Turtle"

10. "The action never stops and I'm as wild as I can be..." is an excerpt from which song? Hint

"Out In L.A"
"Cabron"
"Funky Monks"
"Stone Cold Bush"

11. On which track is "Cause we're the Red Hot Chili Peppers!" sung? Hint

"Nevermind"
"Backwoods"
"Me And My Friends"
"They're Red Hot"

12. "But good buddy don't be confused, he's full-blooded looney tune..." is a lyric from which song? Hint

"Walkabout"
"Emit Remmus"
"Savior"
"Skinny Sweaty Man"

13. In which song can you hear, "My tendency for dependency is offending me."? Hint

"Warped"
"I Like Dirt"
"Backwoods"
"The Righteous & The Wicked"

14. Which song includes this lyric? "Little lune, all day, little lune." Hint

"Blackeyed Blonde"
"You Always Sing The Same"
"Porcelain"
"Good Time Boys"

15. "I'm a dancehall, dirty breakbeat..." comes from which song? Hint

"Don't Forget Me"
"True Men Don't Kill Coyotes"
"Universally Speaking"
"Falling Into Grace"


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "A dude he can't lose when he lives on love, like the bark on a tree, like the skin on my knees, I'm standin' by my blood..." are the lyrics to what song?

Answer: "Walkin' On Down The Road"

"...Everybody come, everybody sing, sing my song!" This tune is the tenth track on the 1987 album "The Uplift Mofo Party Plan".
2. "I'll give you my smile on the face of your child." Which song contains these lyrics?

Answer: "Lovin' and Touchin'"

This song from "Freaky Styley" is only 36 seconds long!
3. "I want to taste the taste of being face to face with common grace..." are lyrics from which tune?

Answer: "This Velvet Glove"

"...To meditate on the warmest dream, and when I walk alone I listen to our secret theme." This song was featured on "Californication" but was never released as a single.
4. "So why should only Larry, Curly, and Moe be to blame?" come from which song?

Answer: "Green Heaven"

This song describing their society around the time of the debut album
has lyrics written by Anthony Kiedis (lead singer), and music for it written after.
5. "Love is free love me say hell yes!" is from which song?

Answer: "Give It Away"

"...I'm a low brow, but i rock a little know how" This powerful hit is from their 1991 album "Blood Sugar Sex Magik".
6. "Shadow my free form, a woman that I could keep warm." is an excerpt from which song?

Answer: "Warm Tape"

A slow, but somewhat interesting song from their latest album "By The Way".
7. "Well my landlady, she lives three houses away..." comes from which track?

Answer: "Special Secret Song Inside"

This song has an alternate title on the remaster of the album "The Uplift Mofo Party Plan".
8. "Sitting in the fire, get along and have some fun." comes from which song?

Answer: "One Hot Minute"

The title track from this album has an purposely off-key opening, listen to it if you get the chance.
9. "A fanatic by choice..." is from which tune?

Answer: "Blood Sugar Sex Magik"

This excellent title track was not radio-friendly but is very popular in their shows.
10. "The action never stops and I'm as wild as I can be..." is an excerpt from which song?

Answer: "Out In L.A"

"...Cause I'm shootin' for the top and my best friend's Flea" This was the first song written by the Red Hot Chili Peppers as a band.
11. On which track is "Cause we're the Red Hot Chili Peppers!" sung?

Answer: "Nevermind"

This song was meant to glorify the Peppers as they were looking for success in the music industry.
12. "But good buddy don't be confused, he's full-blooded looney tune..." is a lyric from which song?

Answer: "Skinny Sweaty Man"

This songs was written about Hillel Slovak. Skinny Sweaty Man was one of his many nicknames.
13. In which song can you hear, "My tendency for dependency is offending me."?

Answer: "Warped"

The first track off "One Hot Minute" really is warped!
14. Which song includes this lyric? "Little lune, all day, little lune."

Answer: "Porcelain"

This slow ballad-like song from "Californication" shows the Chili Peppers' soft side.
15. "I'm a dancehall, dirty breakbeat..." comes from which song?

Answer: "Don't Forget Me"

"...Make the snow fall up from underneath your feet" A great song from the latest album "By The Way".

Thanks for playing and please rate my quiz!
Source: Author 95056783

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Bruyere before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 29 2023 : Guest 1: 14/15
Jan 14 2023 : Guest 98: 15/15

Score Distribution

quiz
2/1/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us