FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Sgt Peppers Lonely Hearts Club Band
Quiz about Sgt Peppers Lonely Hearts Club Band

Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band Quiz


This is a quiz about the album "Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band" by the Beatles.

A multiple-choice quiz by arwenl. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Albums by The Beatles
  8. »
  9. Sgt. Pepper's

Author
arwenl
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
109,929
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
5108
Last 3 plays: Guest 152 (3/10), Guest 24 (6/10), Guest 35 (7/10).
- -
Question 1 of 10
1. Fill in the blanks in this lyric from "Lucy in the Sky with Diamonds": "Cellophane flowers of ________ and ________ towering over your head." Hint


Question 2 of 10
2. Who sings the lyric "Now they know how many holes it takes to fill the Albert Hall" from "A Day in the Life"?

Answer: (Two Words-first and last name)
Question 3 of 10
3. What time does the band begin "when Mr. K performs his tricks without a sound" in the song, "Being for the Benefit of Mr. Kite"? Hint


Question 4 of 10
4. Fill in the blank from the song "When I'm Sixty-Four": "Send me a postcard, drop me a line, stating point of view, indicate precisely what you mean to say yours sincerely __________ away." Hint


Question 5 of 10
5. In the song "Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band", who is described as the "one and only"? Hint


Question 6 of 10
6. What year was the album "Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band" released? Hint


Question 7 of 10
7. On the cover of the album a doll of Shirley Temple sits on the right side; what is on her sweater? Hint


Question 8 of 10
8. How many songs are on the album? Hint


Question 9 of 10
9. Who produced the album? Hint


Question 10 of 10
10. On the cover of the album, which two Beatles are NOT wearing hats as part of their Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band outfits? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 12 2024 : Guest 152: 3/10
Jun 08 2024 : Guest 24: 6/10
Jun 08 2024 : Guest 35: 7/10
Jun 08 2024 : Guest 136: 5/10
May 26 2024 : Guest 5: 8/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Fill in the blanks in this lyric from "Lucy in the Sky with Diamonds": "Cellophane flowers of ________ and ________ towering over your head."

Answer: yellow and green

This song was written by Lennon and McCartney. Lennon was inspired by a drawing his son had done and titled "Lucy in the Sky with Diamonds." Lucy was the name of a classmate. The title does not refer to LSD, as some people believe.
2. Who sings the lyric "Now they know how many holes it takes to fill the Albert Hall" from "A Day in the Life"?

Answer: John Lennon

Both John and Paul sing in this song. The two also wrote the song together. John read in the newspaper that 4,000 holes had been discovered in Blackburn, Lancashire, and wrote a "nonsense verse" (in his words) about it.
3. What time does the band begin "when Mr. K performs his tricks without a sound" in the song, "Being for the Benefit of Mr. Kite"?

Answer: 5:50

John had an old poster that inspired some of the lyrics for this song. At the top of it, it read 'Pablo Fanques Fair presents the Hendersons For the Benefit of Mr. Kite.'
4. Fill in the blank from the song "When I'm Sixty-Four": "Send me a postcard, drop me a line, stating point of view, indicate precisely what you mean to say yours sincerely __________ away."

Answer: wasting

Paul wrote this song for his father on his birthday.
5. In the song "Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band", who is described as the "one and only"?

Answer: Billy Shears

Paul sings the line "So may I introduce to you the one and only Billy Shears." At the beginning of the next song, "With a Little Help from my Friends", Paul sings "Billy Shears", dragging the name out for several beats before Ringo begins singing.
6. What year was the album "Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band" released?

Answer: 1967

It was released on June 2, 1967.
7. On the cover of the album a doll of Shirley Temple sits on the right side; what is on her sweater?

Answer: Welcome the Rolling Stones

The photograph for the cover was taken on March 30, 1967. An image of Leo Gorcey, an actor, was supposed to appear in the top row on the right side of the picture, but he requested a fee. His image was painted over. An image of Mohandas Karamchand Ghandi, an Indian leader, was also supposed to be in the picture; however, EMI Records requested that it be painted out.
8. How many songs are on the album?

Answer: 13

Starting with "Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band" and ending with "A Day in the Life". All of the songs were composed by Lennon/McCartney except for "Within You, Without You", which was written by Harrison.
9. Who produced the album?

Answer: George Martin

George Martin was knighted on June 15, 1996. Brian Epstein was the Beatles' manager; he died of a drug overdose. Geoff Emerick was the engieer, and Michael Cooper was the photographer.
10. On the cover of the album, which two Beatles are NOT wearing hats as part of their Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band outfits?

Answer: John and Paul

John is wearing a bright green/yellow suit. Ringo is in a pink suit with a hat. Paul is dressed in blue, and George is in orange with a hat. All four members have mustaches as well.
Source: Author arwenl

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bullymom before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/25/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us