FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Super Easy Beatles Album Covers
Quiz about Super Easy Beatles Album Covers

Super Easy Beatles Album Covers! Quiz


This quiz pertains to cd releases only.

A multiple-choice quiz by bunnytoes. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Beatles, The
  8. »
  9. Albums by The Beatles

Author
bunnytoes
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
150,448
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
5178
Last 3 plays: Guest 66 (9/10), Wubboxpom (9/10), dana27 (10/10).
- -
Question 1 of 10
1. Which album features 20 small pictures (5 per each Beatle) on its cover? Hint


Question 2 of 10
2. Which album shows the Beatles looking down at the camera with their faces appearing slightly elongated? Hint


Question 3 of 10
3. Which cover includes a doll wearing a shirt that says "Welcome The Rolling Stones"? Hint


Question 4 of 10
4. Which cover features one of the Beatles dressed in a walrus costume? Hint


Question 5 of 10
5. Which album is completely white except for the words"The Beatles" written in small letters? Hint


Question 6 of 10
6. Which cover features a barefoot Paul McCartney and a Volkswagen Beetle with a license plate that reads "28 IF" ? Hint


Question 7 of 10
7. Which cover was in black and white and features line drawings of the Beatles with small photos scattered all over the place? Hint


Question 8 of 10
8. Which cover features a sepia-toned photo of the Beatles walking along outside of a broadcasting corporation? Hint


Question 9 of 10
9. Which album features a submarine on its cover? Hint


Question 10 of 10
10. Which cover shows four color pictures against a black background with the album title in white letters at the top? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Apr 11 2024 : Guest 66: 9/10
Apr 07 2024 : Wubboxpom: 9/10
Apr 07 2024 : dana27: 10/10
Apr 07 2024 : OkieMike: 9/10
Apr 06 2024 : Dagny1: 10/10
Mar 31 2024 : Guest 66: 10/10
Mar 28 2024 : Guest 86: 10/10
Mar 25 2024 : Guest 110: 6/10
Mar 25 2024 : Guest 24: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which album features 20 small pictures (5 per each Beatle) on its cover?

Answer: A Hard Day's Night

This was the first Beatles record to feature all original compositions by Lennon and McCartney.
2. Which album shows the Beatles looking down at the camera with their faces appearing slightly elongated?

Answer: Rubber Soul

The photo taken by photographer Robert Freeman was considered very innovative for it's time. Trippy, man!
3. Which cover includes a doll wearing a shirt that says "Welcome The Rolling Stones"?

Answer: Sgt.Pepper's Lonely Hearts Club Band

The Rolling Stones later returned the favor by scattering pictures of the Beatles' faces on the cover of "Their Satanic Majesty's Request", which was originally released with a 3D cover.
4. Which cover features one of the Beatles dressed in a walrus costume?

Answer: Magical Mystery Tour

5. Which album is completely white except for the words"The Beatles" written in small letters?

Answer: The Beatles(White Album)

The original vinyl release included 4 8x10 photos and a poster with pictures and lyrics.
6. Which cover features a barefoot Paul McCartney and a Volkswagen Beetle with a license plate that reads "28 IF" ?

Answer: Abbey Road

This classic cover shot helped add fuel to the "Paul is dead" rumors. Some of the "clues" were Paul being barefoot and out of step with the other Beatles, The license plate "28 IF" representing what Paul's age would've been IF he had lived. Some theorists also claimed that the order of procession and the Beatles' clothing had significance. John in front, dressed all in white represented God. Ringo second in line, wearing a snappy suit represented a preacher. Paul, of course, barefoot and out of step with the others represented the corpse. George walking at the end of the line looking scruffy represented the gravedigger.

Some people had waaaay too much time on their hands in those days!
7. Which cover was in black and white and features line drawings of the Beatles with small photos scattered all over the place?

Answer: Revolver

The drawings on the cover were done by artist Klaus Voorman, an old friend from the Beatles' days of performing in Hamburg, Germany.
8. Which cover features a sepia-toned photo of the Beatles walking along outside of a broadcasting corporation?

Answer: Live At The BBC

There are also snippets from the same photo session visible on the covers of The Beatles Anthology 1 and 3.
9. Which album features a submarine on its cover?

Answer: Yellow Submarine

The song "Yellow Submarine" first appeared on the "Revolver" album.
10. Which cover shows four color pictures against a black background with the album title in white letters at the top?

Answer: Let It Be

Told ya it was super easy!
Source: Author bunnytoes

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Dalgleish before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/13/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us