FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Beatle Me This
Quiz about Beatle Me This

Beatle Me This Trivia Quiz


Pretty simple idea, I give you a hint and you name the album.

A multiple-choice quiz by bilig. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Beatles, The
  8. »
  9. Albums by The Beatles

Author
bilig
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
130,920
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
3065
- -
Question 1 of 10
1. What was the first album released by Capitol Records in The United States? Hint


Question 2 of 10
2. "Tell Me What You See" was on the "Help!" album. Was it also in the movie?


Question 3 of 10
3. What was the title of the first movie soundtrack? Hint


Question 4 of 10
4. Which U.S. released album had the only Broadway showtune released by the Beatles Hint


Question 5 of 10
5. What was the first album released by Apple Records? Hint


Question 6 of 10
6. What was the last studio album to be recorded? Hint


Question 7 of 10
7. What album was released December 15, 1964 in the U.S.? Hint


Question 8 of 10
8. Which album contained the song "Tomorrow Never Knows"? Hint


Question 9 of 10
9. What was the first album released in the U.S. by any label? Hint


Question 10 of 10
10. Which album has The Beatles under umbrellas on the album cover? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Apr 21 2024 : Guest 66: 10/10
Apr 16 2024 : teejay1504: 5/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What was the first album released by Capitol Records in The United States?

Answer: "Meet The Beatles"

It was released January 20, 1964.
2. "Tell Me What You See" was on the "Help!" album. Was it also in the movie?

Answer: No

For the original release of this album, there were seven songs that appeared in the movie, and seven that did not.
3. What was the title of the first movie soundtrack?

Answer: "A Hard Days Night"

Released by United Artists on June 26, 1964.
4. Which U.S. released album had the only Broadway showtune released by the Beatles

Answer: "Meet the Beatles"

"Till There was You" was from "The Music Man".
5. What was the first album released by Apple Records?

Answer: "The Beatles"

"The Beatles" was commonly referred to as The White Album. The first record released by Apple Records was the single "Hey Jude" with "Revolution" on the B side.
6. What was the last studio album to be recorded?

Answer: "Abbey Road"

"Let It Be" was the last album to be released, but "Abbey Road" was the last album recorded.
7. What album was released December 15, 1964 in the U.S.?

Answer: "Beatles '65"

This one is kind of confusing to some.
8. Which album contained the song "Tomorrow Never Knows"?

Answer: "Revolver"

"Tomorrow Never Knows" features tape loops and backward recordings which is a first in the rock and roll industry, all thanks to the great John Lennon.
9. What was the first album released in the U.S. by any label?

Answer: "Introducing The Beatles"

"Introducing The Beatles" was released by Vee Jay Records on July 22, 1963.
10. Which album has The Beatles under umbrellas on the album cover?

Answer: "Beatles '65"

This album was recorded between June and October 1964 at Abbey Road Studio.
Source: Author bilig

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Dalgleish before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/20/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us