FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Remembering the Beatles  A Hard Days Night
Quiz about Remembering the Beatles  A Hard Days Night

Remembering the Beatles - "A Hard Day's Night" Quiz


"A Hard Day's Night" was the first Beatles album where all songs were written by John Lennon and Paul McCartney. A low budget, black and white film was made to help promote the soundtrack.

A multiple-choice quiz by rblayer. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Beatles, The
  8. »
  9. Albums by The Beatles

Author
rblayer
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
225,723
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
2672
Last 3 plays: Guest 172 (8/10), Guest 170 (8/10), Guest 188 (6/10).
- -
Question 1 of 10
1. What animal is frequently mentioned in the lyrics of the song "A Hard Day's Night"? Hint


Question 2 of 10
2. What does the singer in "I Should Have Known Better" love about his girlfriend? Hint


Question 3 of 10
3. What promise does the singer ask in return for "If I Fell" in love with you? Hint


Question 4 of 10
4. How does the singer describe the sky in "And I Love Her"? Hint


Question 5 of 10
5. What actions of his girlfriend is the singer inquiring about in "Tell Me Why"? Hint


Question 6 of 10
6. In "You Can't Do That", what is the singer telling his girlfriend not to do? Hint


Question 7 of 10
7. Other than money, what valuable item is mentioned in "Can't Buy Me Love"? Hint


Question 8 of 10
8. How does the singer in "I'll Cry Instead" plan to cope with the losing of his girlfriend? Hint


Question 9 of 10
9. How long is the singer going to love his girl in "When I Get Home"? Hint


Question 10 of 10
10. The singer is serious when he says "I'm Happy Just to Dance with You". Which of the following are not mentioned as something the singer doesn't want to do? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 15 2024 : Guest 172: 8/10
May 03 2024 : Guest 170: 8/10
May 01 2024 : Guest 188: 6/10
Apr 21 2024 : Guest 66: 9/10
Apr 20 2024 : Guest 194: 1/10
Apr 15 2024 : Guest 216: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What animal is frequently mentioned in the lyrics of the song "A Hard Day's Night"?

Answer: Dog

Since the singer has been "working like a dog", he likewise "should be sleeping like a log." John Lennon partly wrote the song for his son, Julian, telling him how good it felt to come home from working hard.
2. What does the singer in "I Should Have Known Better" love about his girlfriend?

Answer: Everything

What a lucky man to find a girl and say that "I would love everything that you do". He continues with "I never realized what a kiss could be".
3. What promise does the singer ask in return for "If I Fell" in love with you?

Answer: Be true

In this song by John Lennon, a married man is bargaining with another woman and trying to decide whether to leave his wife for a new found love. "So I hope you see, that I, would love to love you, and that she will cry when she learns we are two, 'cause I couldn't stand the pain, and I, would be sad if our new love, was in vain".
4. How does the singer describe the sky in "And I Love Her"?

Answer: Dark

Written by Paul McCartney to his girlfriend Jane Asher, the lyrics go "Bright are the stars that shine, dark is the sky, I know this love of mine, will never die, and I love her."
5. What actions of his girlfriend is the singer inquiring about in "Tell Me Why"?

Answer: Crying and lying

The singer asks, "tell me why you cried, and why you lied to me". He really wants to make amends with his girl and adds, "If there's something I'd said or done, tell me what and I'll apologize."
6. In "You Can't Do That", what is the singer telling his girlfriend not to do?

Answer: Talk to other boys

In this John Lennon song, the boy is actually threatening his girlfriend with "if I catch you talking to that boy again I'm gonna let you down, and leave you flat, because I told you before, oh, you can't do that".
7. Other than money, what valuable item is mentioned in "Can't Buy Me Love"?

Answer: Diamond

"Can't buy me love, love, can't buy me love , I'll buy you a diamond ring my friend, if it makes you feel all right." Years later, Paul McCartney's song was recorded by the legendary Ella Fitzgerald.
8. How does the singer in "I'll Cry Instead" plan to cope with the losing of his girlfriend?

Answer: Break girls' hearts

The poor rejected boy in this John Lennon song tells of a big chip on his shoulder and a desire to "get myself locked up today". He then decides to exact his vengence by saying, "I'm gonna hide myself away hey, but I'll come back again someday, and when I do you'd better hide all the girls, I'm gonna break their hearts all round the world, yes, I'm gonna break them in two, and show you what your lovin' man can do, until then I'll cry instead".
9. How long is the singer going to love his girl in "When I Get Home"?

Answer: Until the cows come home

In this optimistic John Lennon song, he describes what he is going to do when he gets home to his girl. "When I'm getting home tonight, I'm gonna hold her tight, I'm gonna love her till the cows come home,I bet I'll love her more, till I walk out that door, again, come on, let me through, I got so many things I gotta do."
10. The singer is serious when he says "I'm Happy Just to Dance with You". Which of the following are not mentioned as something the singer doesn't want to do?

Answer: Make love

This John Lennon song was sung by George Harrison in the film "A Hard Day's Night". Dancing is the only thing on the singer's mind when he says "I don't wanna kiss or hold your hand, if it's funny try and understand, there is really nothing else I'd rather do, 'cause I'm happy just to dance with you".
Source: Author rblayer

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/20/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us