FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
   Albums by The Beatles Quizzes, Trivia and Puzzles
   Albums by The Beatles Quizzes, Trivia

Albums by The Beatles Trivia

Albums by The Beatles Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Beatles, The

Fun Trivia
76 quizzes and 1,064 trivia questions.
1.
  Super Easy Beatles Album Covers!    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz pertains to cd releases only.
Easier, 10 Qns, bunnytoes, Jan 07 14
Easier
bunnytoes
5136 plays
2.
  Beatles Albums   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Everyone loves the Beatles---but can you name which of the songs I give you appears on which album? Test your knowledge of the Fab Four's compilations now!
Average, 10 Qns, Lord_Catz8, Jul 10 12
Average
Lord_Catz8
2592 plays
3.
  Remembering the Beatles - "Help"   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
The Beatles' second motion picture provided songs for their fifth album.
Average, 10 Qns, rblayer, Mar 06 10
Average
rblayer
4270 plays
4.
  The Beatles Album Match    
Match Quiz
 10 Qns
You may well recognise all these songs by the Fab Four, but do you know on which studio albums they originally appeared?
Average, 10 Qns, Dizart, Jul 11 18
Average
Dizart gold member
Jul 11 18
489 plays
5.
  Beatles Love Songs   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 15 Qns
This is from the Beatles Love Songs Album (yes, album!). If you're around my age (40-something) you knew these all by heart. Just start humming in your head and you'll ace it!
Easier, 15 Qns, ethel, May 20 20
Easier
ethel
May 20 20
8434 plays
6.
  Which Beatles Album Was It?   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 15 Qns
In order to be a true Beatles fan, you have to know their albums. Take the lyrics and put down the correct album that the lyric appeared on. I will be using the UK versions of the albums.
Average, 15 Qns, mattyjames, Feb 11 23
Average
mattyjames
Feb 11 23
4884 plays
7.
  The Beatles: "Yesterday and Today"    
Multiple Choice
 10 Qns
"Yesterday and Today" was an album released in the U.S. and Canada in June 1966 by Capitol Records which contained songs included on the U.K. versions of "Rubber Soul", "Revolver", and "Help!". What do you remember about this controversial album?
Average, 10 Qns, PDAZ, Aug 26 18
Average
PDAZ gold member
Aug 26 18
342 plays
8.
  Anatomy of an Album: "The Beatles" Disc 1   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Originally released in the UK in 1968, remastered and re-released worldwide in 2009. What do you know about The Beatles ninth album? UK chart:Guinness book of British Hit Singles & Albums. US chart:Joel Whitburn's Billboard book of Top pop singles.
Average, 10 Qns, shipyardbernie, Feb 21 15
Average
shipyardbernie gold member
753 plays
9.
  A Bunch of Beatles Titles   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 25 Qns
I'll give you part of the song, and you have to fill in the part that's missing. Good Luck....
Average, 25 Qns, abbey_rhode, Feb 28 20
Average
abbey_rhode
Feb 28 20
7970 plays
10.
  Beatle Albums    
Multiple Choice
 10 Qns
Name the Beatle album from the clues given.
Average, 10 Qns, BeBopALula, Sep 03 23
Average
BeBopALula
Sep 03 23
5603 plays
trivia question Quick Question
George Sings! What is the correct title of the first of two songs by George Harrison on the "Help!" album?

From Quiz "Anatomy of an Album: "Help!""




11.
  Beatles Album Covers   great trivia quiz  
Multiple Choice
 20 Qns
You may need to pull your old Beatles albums out of the closet to answer these.
Tough, 20 Qns, stooben, Jan 02 22
Tough
stooben
Jan 02 22
5462 plays
12.
  Remembering the Beatles - "Beatles 65"   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Capitalizing on their mercurial success, an exhausted Fab Four put together "Beatles '65" which included songs previously recorded by other artists. A similar album, "Beatles for Sale" was released in the UK.
Average, 10 Qns, rblayer, Feb 08 21
Average
rblayer
Feb 08 21
2804 plays
13.
  "Magical Mystery Tour"-The Beatles   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz focuses on the songs that were in the movie "Magical Mystery Tour" and released as singles from the album in 1967.
Easier, 10 Qns, redwaldo, Jun 16 21
Easier
redwaldo gold member
Jun 16 21
934 plays
14.
  Anatomy of an Album: "Magical Mystery Tour"    
Multiple Choice
 10 Qns
Originally released in the US in 1967, remastered and re-released worldwide in 2009. What do you know about The Beatles US import album? UK chart:Guinness book of British Hit Singles & Albums. US chart:Joel Whitburn's Billboard book of top pop singles.
Average, 10 Qns, shipyardbernie, Mar 03 20
Average
shipyardbernie gold member
Mar 03 20
529 plays
15.
  Beatles' Songs: You Choose Which Album    
Match Quiz
 10 Qns
The remastered Beatles' album's in the UK format, were released world wide in 2009. Slide over the Beatles' song to the correct album. UK chart: Guinness book of British Hit Singles & Albums. US chart: Joel Whitburn's Billboard book of Top Pop Singles.
Average, 10 Qns, shipyardbernie, Oct 26 20
Average
shipyardbernie gold member
Oct 26 20
231 plays
16.
  Anatomy of an Album: "Help!"   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Originally released in the UK in 1965, remastered and re-released worldwide in 2009. What do you know about The Beatles' fifth album? UK chart:Guinness book of British Hit Singles & Albums. US chart:Joel Whitburn's Billboard book of Top pop singles.
Average, 10 Qns, shipyardbernie, Jul 27 12
Average
shipyardbernie gold member
611 plays
17.
  Anatomy of an Album: "A Hard Day's Night"    
Multiple Choice
 10 Qns
Originally released in the UK in 1964, remastered and re-released worldwide in 2009. What do you know about The Beatles third album? UK chart: Guinness book of British Hit Singles & Albums. US chart: Joel Whitburn's Billboard book of Top pop singles.
Average, 10 Qns, shipyardbernie, Jul 06 12
Average
shipyardbernie gold member
592 plays
18.
  Anatomy of an Album: "Beatles For Sale"   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Originally released in the UK in 1964, remastered and re-released worldwide in 2009. What do you know about The Beatles' fourth album? UK chart:Guinness book of British Hit Singles & Albums. US chart:Joel Whitburn's Billboard book of Top pop singles.
Average, 10 Qns, shipyardbernie, Jul 12 12
Average
shipyardbernie gold member
590 plays
19.
  Rubber Soul ---The Beatles' best album   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
The album that changed everything...
Average, 10 Qns, 9norweigenwood, Jun 13 11
Average
9norweigenwood
876 plays
20.
  Remembering the Beatles - "A Hard Day's Night"    
Multiple Choice
 10 Qns
"A Hard Day's Night" was the first Beatles album where all songs were written by John Lennon and Paul McCartney. A low budget, black and white film was made to help promote the soundtrack.
Average, 10 Qns, rblayer, Feb 16 06
Average
rblayer
2664 plays
21.
  The Beatles "Rock N' Roll Music"    
Multiple Choice
 15 Qns
These are lyrics from The Beatles compilation album "Rock N' Roll Music". Good luck and have fun.
Average, 15 Qns, jessejimmy, Feb 24 05
Average
jessejimmy
2709 plays
22.
  Remembering the Beatles - "Yellow Submarine"   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
The Beatles rode to rescue the Kingdom of Pepperland from the Blue Meanies in this animated film made the basis of an album. Several of the songs were borrowed from earlier releases.
Average, 10 Qns, rblayer, Dec 01 07
Average
rblayer
2195 plays
23.
  Albums/Songs by the Beatles    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz includes questions about Beatle albums and lyrics. Enjoy!!
Average, 10 Qns, arwenl, Oct 22 03
Average
arwenl
3979 plays
24.
  Anatomy of an Album: "Yellow Submarine"    
Multiple Choice
 10 Qns
Originally released in the UK in 1969, remastered and re-released worldwide in 2009. What do you know about The Beatles tenth album? UK chart:Guinness book of British Hit Singles & Albums. US chart:Joel Whitburn's Billboard book of Top pop singles.
Average, 10 Qns, shipyardbernie, Sep 16 12
Average
shipyardbernie gold member
465 plays
25.
  The Beatles Album: Magical Mystery Tour   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Answer these questions about the Beatles album 'Magical Mystery Tour'
Tough, 10 Qns, abbey_rhode, Apr 18 10
Tough
abbey_rhode
4375 plays
26.
  The Early Beatles    
Multiple Choice
 10 Qns
Here is a quiz on the Beatles' first few albums and songs. This shouldn't be too tough. Enjoy.
Tough, 10 Qns, davies67, Feb 15 09
Tough
davies67
1305 plays
27.
  The Beatles "Yesterday and Today"    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is on one of the Beatles' most interesting albums. Good luck and have fun.
Tough, 10 Qns, jessejimmy, Dec 30 10
Tough
jessejimmy
1291 plays
28.
  Beatle Me This    
Multiple Choice
 10 Qns
Pretty simple idea, I give you a hint and you name the album.
Average, 10 Qns, bilig, Mar 18 10
Average
bilig
3059 plays
29.
  Beatle Me This Take 2    
Multiple Choice
 10 Qns
I will give you 3 songs and you guess the U.S. album (not CD we are talking original vinyl here) they were on.
Average, 10 Qns, bilig, Aug 31 06
Average
bilig
1560 plays

Albums by The Beatles Trivia Questions

1. "Yesterday and Today" was released in between which two U.S. releases?

From Quiz
The Beatles: "Yesterday and Today"

Answer: "Rubber Soul" and "Revolver"

Both "Yesterday and Today" and "Revolver" were released in 1966, with the latter being released in August 1966, two months after "Yesterday and Today". "Rubber Soul", "Help!", and "Beatles VI" were all released in 1965, "Sgt Pepper's Lonely Hearts Club Band" and "Magical Mystery Tour" were both released in 1967, and the White Album was released in 1968. All of these are U.S. release dates. "Beatles VI" was solely a U.S. album containing songs included on the U.K. album "Beatles for Sale", a couple songs from the U.K. version of "Help!" and a couple of singles.

2. Track one on The Beatles "Yellow Submarine" album is of course "Yellow Submarine". What are the missing words in these lyrics from the song? "And our friends are all aboard Many more of them live ____ ____"

From Quiz Anatomy of an Album: "Yellow Submarine"

Answer: next door

"Yellow Submarine"/"Eleanor Rigby" was a double A-sided number one for four weeks on the UK singles chart in 1966. "Yellow Submarine" reached number two and "Eleanor Rigby" reached number eleven on the Billboard Hot 100 in 1966. "Yellow Submarine" and "Eleanor Rigby" were written by Paul McCartney but credited to Lennon/McCartney. Ringo Sings: "And our friends are all aboard Many more of them live next door And the band begins to play" "Yellow Submarine"/"Eleanor Rigby" were released on and simultaneously with The Beatles 1966 album "Revolver". Paul McCartney started to write "Yellow Submarine" with Ringo in mind while living at the home of the parents of his then girlfriend Jane Asher. It started out being about different coloured submarines but Paul settled on yellow. Just think we could have been singing about a red or blue submarine all these years, that would never do.

3. In which year was "Rubber Soul" released?

From Quiz Rubber Soul ---The Beatles' best album

Answer: 1965

The album was released right between "Help!" and "Revolver".

4. What is the song written by John Lennon that includes the lyrics "Elementary penguin singing Hare Krishna; man, you should have seen them kicking Edgar Allan Poe"?

From Quiz "Magical Mystery Tour"-The Beatles

Answer: I Am the Walrus

A mellotron, which is a 12-piece string section, was used in "I Am the Walrus". The song featured the Mike Sammes Singers, and had several lines from Shakespeare's "King Lear"!

5. Who did the captain order to cut the cable in "Yellow Submarine"?

From Quiz Remembering the Beatles - "Yellow Submarine"

Answer: Sergeant

This children's song was originally included in the Beatles 1966 "Revolver" album. It surprisingly turned out to be the most important song, inspiring the cartoon feature film of the same name. "We all live in a yellow submarine, yellow submarine, yellow submarine. Full speed ahead Mr. Boatswain, full speed ahead, full speed ahead it is, sergeant cut the cable, drop the cable, aye, sir, aye, captain, captain."

6. In the song "Help", what "seems to vanish in the haze"?

From Quiz Remembering the Beatles - "Help"

Answer: My independence

When John Lennon wrote this song, with some help from Paul McCartney, John was somewhat overwhelmed by The Beatles' incredible success. He was overeating and drinking and had become overweight, and was truly in need of "Help". This was one of Lennon's favorite songs. "And now my life has changed in oh, so many ways. My independence seems to vanish in the haze. But every now and then I feel so insecure. I know that I just need you like I've never done before. Help me if you can, I'm feeling down, and I do appreciate you being 'round. Help me get my feet back on the ground, won't you please, please help me?"

7. What caused the singer to nearly die in "No Reply"?

From Quiz Remembering the Beatles - "Beatles 65"

Answer: Saw girlfriend holding hand with another man

John Lennon claimed that his inspiration for this song was the 1957 song "Silhouettes" performed by the Rays. The betrayed singer said, "'Cause I know where you've been, I saw you walk in, your door I nearly died, I nearly died, cause you walked hand in hand, with another man in my place".

8. What animal is frequently mentioned in the lyrics of the song "A Hard Day's Night"?

From Quiz Remembering the Beatles - "A Hard Day's Night"

Answer: Dog

Since the singer has been "working like a dog", he likewise "should be sleeping like a log." John Lennon partly wrote the song for his son, Julian, telling him how good it felt to come home from working hard.

9. The greatest band of all time introduced themselves in what way on their very first album, 'Please, Please Me'?

From Quiz The Early Beatles

Answer: Paul counts in, One, Two, Three, Four

Paul repeatedly messed up the intro for 'I Saw Her Standing There,' thus frustrated with himself, he counts the song off and yells out the last count of four.

10. What controversy did the group face with this album?

From Quiz The Beatles "Yesterday and Today"

Answer: the butcher-smock cover

The original cover for this album was with the band wearing butcher-smocks and had chunks of bloody meat and decapitated baby dolls on them. Some American promoters did not like that and demanded they change the cover. It was changed to where they were hanging around a trunk. John's comments on the Beatles being "bigger than Jesus" was brought to the public around the time the "Revolver" album was released.

11. "You got me going, just like I knew you would."

From Quiz The Beatles "Rock N' Roll Music"

Answer: Twist And Shout

This was the last song released on their first album "Please Please Me". John Lennon took the lead vocal in spite of a sore throat after a one-day recording marathon.

12. Which album features 20 small pictures (5 per each Beatle) on its cover?

From Quiz Super Easy Beatles Album Covers!

Answer: A Hard Day's Night

This was the first Beatles record to feature all original compositions by Lennon and McCartney.

13. On what album will you find "Long Tall Sally", "I Call Your Name", and "She Loves You"?

From Quiz Beatle Me This Take 2

Answer: The Beatles' Second Album

Of the 11 songs on "The Beatles' Second Album", only 5 were written by Lennon and McCartney.

14. What was the first album released by Capitol Records in The United States?

From Quiz Beatle Me This

Answer: "Meet The Beatles"

It was released January 20, 1964.

15. "I look at you all, see the love there that's sleeping"? Which album is this lyric from?

From Quiz Which Beatles Album Was It?

Answer: White Album

"While my Guitar Gently Weeps" was one of George's best songs. It appeared on the "White Album".

16. Which album do you hear John exclaiming 'Phase one, in which Doris gets her oats'?

From Quiz Beatle Albums

Answer: Let It Be

John talking nonsense is the first thing you hear on the 'Let It Be' album.

17. On the 'Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club' album, which Beatle is holding a french horn?

From Quiz Beatles Album Covers

Answer: John

Probably belonged to producer George Martin.

18. "I Saw Her ___________ " ?

From Quiz A Bunch of Beatles Titles

Answer: standing there

It's one of their earlier tracks, found on 'Please Please Me'.

19. What other Beatles song can be heard at the end of 'All You Need Is Love'?

From Quiz The Beatles Album: Magical Mystery Tour

Answer: She Loves You

I'm not sure if that's Paul singing, or it's a recording of Paul singing, but you can clearly hear it at the way end.

20. Track two on The Beatles "Magical Mystery Tour" is "The Fool On The Hill". The fool on the hill sees the sun going down but what do the eyes in his head see?

From Quiz Anatomy of an Album: "Magical Mystery Tour"

Answer: the world spinning round

"The Fool On The Hill" was written by Paul McCartney and credited to Lennon/McCartney. Paul sings: "But the fool on the hill Sees the sun going down And the eyes in his head See the world spinning round" "The Fool On The Hill" is another Beatles song that has been recorded by many artists. Petula Clark (1968), Vera Lynn (1968) and Shirley Bassey, who had a number 48 hit with the song on the UK chart in 1971, plus many others.

21. Track three on the "Help! album is "You've Got To Hide Your Love Away". What is the missing word from these lyrics? "Here I stand head in hand, turn my face to the wall If she's gone I can't go on, feelin' two-foot ____"

From Quiz Anatomy of an Album: "Help!"

Answer: small

"You've Got To Hide Your Love Away" was written and sung by John Lennon but credited to Lennon/McCartney. The story goes that while singing John made a mistake and sang"two-foot small" instead of "two-foot tall" but decided to leave it in. It was the second Beatles song to feature a non-Beatle musician, ("Love Me Do" was the first). Flautist/harpist/saxophonist/producer/conductor/composer John Scott plays the tenor and alto flutes. He became artistic director of the Hollywood Symphony Orchestra in 2006.

22. None of the songs on the "Beatles For Sale" album were released as singles in the UK. Which song was released as a single and was a number one hit in the USA?

From Quiz Anatomy of an Album: "Beatles For Sale"

Answer: Eight Days A Week

"Eight Days A Week" was number one for two weeks on the Billboard Hot 100 in 1965. The B-side was another song from the album, "I Don't Want To Spoil The Party", it reached number 39. According to what John Lennon said in a 1972 interview "Eight Days A Week" was written as the possible theme song for the second Beatles movie "Eight Arms To Hold You". That was before John & Paul wrote the song "HELP!" and the title of their second movie and fifth UK album became "HELP!".

23. On the "A Hard Day's Night" album cover The Beatles are featured individually on film strips of five frames each. Which Beatle has the back of his head toward camera in one of the frames?

From Quiz Anatomy of an Album: "A Hard Day's Night"

Answer: George

Did you have to look at the album or did you remember it was George who has the back of his head showing? As usual with The Beatles album's, "A Hard Day's Night" has another memorable cover. This time The Beatles are seen in black and white on film strips of five frames each with blue borders. From top to bottom are John Lennon, George Harrison, Paul McCartney and Ringo Starr. George Harrison is the only Beatle with the back of his head showing. It is the centre frame of his film strip. The cover was designed and photographed by Robert Freeman.

24. Which song was featured in and resulted in the Fab 4 picking up an extra crew member in the movie "Yellow Submarine"?

From Quiz Rubber Soul ---The Beatles' best album

Answer: Nowhere Man

"Nowhere Man" helps The Beatles defeat the Blue Meanies after first stopping in the sea of holes.

25. This McCartney composition was a number one single in the USA and UK in 1967. What song is a word play about opposites?

From Quiz "Magical Mystery Tour"-The Beatles

Answer: Hello Goodbye

"Hello Goodbye" was number one for seven weeks in the UK. It held the top spot for three weeks in the USA.

26. This song is number three on the 'Abbey Road' album. It features, aside from the title character, girls named Rose, Valerie and Joan.

From Quiz Beatles Albums

Answer: Maxwell's Silver Hammer

In 1994, Paul McCartney said the song details the downfalls of life. "'Maxwell's Silver Hammer' is my analogy for when something goes wrong out of the blue, as it so often does, as I was beginning to find out at that time in my life...We still use that expression now when something unexpected happens." ~~~Paul McCartney

27. What hair color is mentioned in the lyrics to "Only a Northern Song"?

From Quiz Remembering the Beatles - "Yellow Submarine"

Answer: Brown

Northern Songs Ltd. was a publishing company that handled all of the Beatles' material. John Lennon and Paul McCartney each owned 30% of the company with Ringo Starr and George Harrison receiving only a 1.6% share. George wrote this song as a complaint against the company for the unfair arrangement. "It doesn't really matter what chords I play, what words I say or time of day it is, as it's only a Northern Song. It doesn't really matter what clothes I wear, or how I fare or if my hair is brown, when it's only a Northern Song."

28. When the singer in "The Night Before" thinks of the things he did the night before, what does he want to do?

From Quiz Remembering the Beatles - "Help"

Answer: Cry

This song, written by Paul McCartney, expressed his regrets over a lost love. "Last night is the night I will remember you by, when I think of things we did, it makes me wanna cry."

29. How did the self-pitying singer in "I'm a Loser" claim to act?

From Quiz Remembering the Beatles - "Beatles 65"

Answer: Like a clown

John Lennon's lyrics often revealed his innermost feelings. "Although I laugh and I act like a clown, beneath this mask I am wearing a frown. My tears are falling like rain from the sky, is it for her or myself that I cry." Years later Lennon described his emotions at the time as, "Part of me thinks I'm a loser, and a part of me thinks I'm God Almighty."

30. What does the singer in "I Should Have Known Better" love about his girlfriend?

From Quiz Remembering the Beatles - "A Hard Day's Night"

Answer: Everything

What a lucky man to find a girl and say that "I would love everything that you do". He continues with "I never realized what a kiss could be".

This is category 5979
Last Updated Feb 25 2024 9:08 AM
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.