FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about AlbumsSongs by the Beatles
Quiz about AlbumsSongs by the Beatles

Albums/Songs by the Beatles Trivia Quiz


This quiz includes questions about Beatle albums and lyrics. Enjoy!!

A multiple-choice quiz by arwenl. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Beatles, The
  8. »
  9. Albums by The Beatles

Author
arwenl
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
104,089
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
3983
Last 3 plays: Guest 95 (10/10), VanCoerte (10/10), Guest 2 (3/10).
- -
Question 1 of 10
1. On the cover of "Abbey Road" which Beatle is not wearing shoes? Hint


Question 2 of 10
2. What year was the album "Revolver" released? Hint


Question 3 of 10
3. Whose image does NOT appear on the cover of the "Sgt Pepper's Lonely Hearts Club Band" album? Hint


Question 4 of 10
4. The lyrics "Ah,look at all the lonely people." are from which song? Hint


Question 5 of 10
5. Who wrote the song, "Don't Pass Me By"? Hint


Question 6 of 10
6. Complete the lyrics from the song "The End": "And in the end the love you take is...." Hint


Question 7 of 10
7. What album does the song "Because" appear on? Hint


Question 8 of 10
8. In the song "A Day in the Life" how many holes does it take to fill the Albert Hall? Hint


Question 9 of 10
9. Complete the lyrics from the song, "Being for the Benefit of Mr. Kite": "For the benefit of Mr. Kite, there will be a show tonight on..." Hint


Question 10 of 10
10. Where does "Mean Mr. Mustard" sleep? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Mar 28 2024 : Guest 95: 10/10
Mar 13 2024 : VanCoerte: 10/10
Mar 13 2024 : Guest 2: 3/10
Mar 02 2024 : Guest 104: 2/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. On the cover of "Abbey Road" which Beatle is not wearing shoes?

Answer: Paul

Paul is also the only Beatle holding a cigarette.
2. What year was the album "Revolver" released?

Answer: 1966

"Revolver" was voted the #1 Album on VH1's Top 100 Albums.
3. Whose image does NOT appear on the cover of the "Sgt Pepper's Lonely Hearts Club Band" album?

Answer: Winston Churchill

An image of Marilyn Monroe appears. A small picture of Shirley Temple is in the right lower corner. And Richard Starkey is Ringo.
4. The lyrics "Ah,look at all the lonely people." are from which song?

Answer: Eleanor Rigby

The song "Eleanor Rigby" appears on Revolver.
5. Who wrote the song, "Don't Pass Me By"?

Answer: Ringo

Ringo is also the lead singer of the song.
6. Complete the lyrics from the song "The End": "And in the end the love you take is...."

Answer: equal to the love you make.

This great, short song appears on "Abbey Road."
7. What album does the song "Because" appear on?

Answer: Abbey Road

John and Paul wrote the song. John, Paul, and George all are lead singers on the song.
8. In the song "A Day in the Life" how many holes does it take to fill the Albert Hall?

Answer: 4000

At the end of the song, Paul recorded a high pitched dog whistle for his dog.
9. Complete the lyrics from the song, "Being for the Benefit of Mr. Kite": "For the benefit of Mr. Kite, there will be a show tonight on..."

Answer: trampoline

"Being for the Benefit of Mr. Kite" appears on "Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band."
10. Where does "Mean Mr. Mustard" sleep?

Answer: in a hole in the road

"Mean Mr. Mustard" also sleeps "in the park".
Source: Author arwenl

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ltc717 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/13/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us