FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Which Beatles Album Was It
Quiz about Which Beatles Album Was It

Which Beatles Album Was It? Trivia Quiz


In order to be a true Beatles fan, you have to know their albums. Take the lyrics and put down the correct album that the lyric appeared on. I will be using the UK versions of the albums.

A multiple-choice quiz by mattyjames. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Beatles, The
  8. »
  9. Albums by The Beatles

Author
mattyjames
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
96,710
Updated
Feb 11 23
# Qns
15
Difficulty
Average
Avg Score
11 / 15
Plays
4891
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 216 (10/15), Guest 149 (14/15), Guest 108 (7/15).
- -
Question 1 of 15
1. "I look at you all, see the love there that's sleeping"? Which album is this lyric from? Hint


Question 2 of 15
2. "So...I lit a fire isn't it good..."? Which album is this lyric from? Hint


Question 3 of 15
3. "Here I stand, head in hand, turn my face to the wall." Which album is this lyric from? Hint


Question 4 of 15
4. "Doesn't have a point of view, knows not where he's going to"? Which album is this lyric from? Hint


Question 5 of 15
5. "Two of us riding nowhere, spending someones, hard earned pay"? Which album is this lyric from? Hint


Question 6 of 15
6. In what album did the Beatles have Billy Preston on piano? Which album is this lyric from? Hint


Question 7 of 15
7. "Father MacKenzie...wiping the dirt from his hands as he walks from her grave"? Which album is this lyric from? Hint


Question 8 of 15
8. "Sit beside a mountain's stream, see her waters rise"? Which album is this lyric from? Hint


Question 9 of 15
9. "Once there was a way...to get back homeward"? Which album is this lyric from? Hint


Question 10 of 15
10. "Wait, oh yes, wait a minute Mr. Postman"? Which album is this lyric from? Hint


Question 11 of 15
11. "You better run for your life if you can little girl, hide your head in the sand little girl"? Which album is this lyric from? Hint


Question 12 of 15
12. "They'd seen his face before...no one knew he was from the House of Lords". Which album is this lyric from? Hint


Question 13 of 15
13. "I'll show you what your lovin' man can do"? Which album is this lyric from? Hint


Question 14 of 15
14. "No one ever hears him or the sound he appears to make"? Which album is this lyric from? Hint


Question 15 of 15
15. You can get this one easy- "The love you take is equal to the love you make". Which album is this lyric from?

Answer: (Two Words)

(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Apr 10 2024 : Guest 216: 10/15
Mar 18 2024 : Guest 149: 14/15
Mar 13 2024 : Guest 108: 7/15
Mar 13 2024 : VanCoerte: 9/15
Mar 03 2024 : Guest 100: 14/15
Mar 02 2024 : Guest 104: 4/15
Feb 27 2024 : Guest 72: 11/15

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "I look at you all, see the love there that's sleeping"? Which album is this lyric from?

Answer: White Album

"While my Guitar Gently Weeps" was one of George's best songs. It appeared on the "White Album".
2. "So...I lit a fire isn't it good..."? Which album is this lyric from?

Answer: Rubber Soul

That song was "Norwegian Wood", written by John.
3. "Here I stand, head in hand, turn my face to the wall." Which album is this lyric from?

Answer: Help!

"You've Got to Hide Your Love Away" appeared on "Help!"; it was one of the best songs in the movie.
4. "Doesn't have a point of view, knows not where he's going to"? Which album is this lyric from?

Answer: Rubber Soul

"Nowhere Man" appeared in the animated movie "Yellow Submarine".
5. "Two of us riding nowhere, spending someones, hard earned pay"? Which album is this lyric from?

Answer: Let It Be

"Two of Us" also was done for the "I Am Sam" soundtrack.
6. In what album did the Beatles have Billy Preston on piano? Which album is this lyric from?

Answer: Let It Be

"Get Back" featured Billy Preston on piano, on "Let It Be".
7. "Father MacKenzie...wiping the dirt from his hands as he walks from her grave"? Which album is this lyric from?

Answer: Revolver

"Eleanor Rigby" was the second song on the A-Side of "Revolver".
8. "Sit beside a mountain's stream, see her waters rise"? Which album is this lyric from?

Answer: White Album

"Mother Nature's Son" was on the second "White Album".
9. "Once there was a way...to get back homeward"? Which album is this lyric from?

Answer: Abbey Road

"Golden Slumbers" was part of the final songs of "Abbey Road".
10. "Wait, oh yes, wait a minute Mr. Postman"? Which album is this lyric from?

Answer: With the Beatles

They covered this song from "The Marvelettes".
11. "You better run for your life if you can little girl, hide your head in the sand little girl"? Which album is this lyric from?

Answer: Rubber Soul

"Run for Your Life" was, as John said, "One of the songs we hated".
12. "They'd seen his face before...no one knew he was from the House of Lords". Which album is this lyric from?

Answer: Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band

"A Day in the Life" is one of the most underrated Beatles songs.
13. "I'll show you what your lovin' man can do"? Which album is this lyric from?

Answer: Hard Day's Night

"I'll Cry Instead" was another Beatles song that doesn't get enough recognition.
14. "No one ever hears him or the sound he appears to make"? Which album is this lyric from?

Answer: Magical Mystery Tour

"The Fool on the Hill" is a lot like "Nowhere Man" but has a completely different sound. In the movie, Paul plays the fool.
15. You can get this one easy- "The love you take is equal to the love you make". Which album is this lyric from?

Answer: Abbey Road

The next-to-final song by the Beatles on "Abbey Road" and probably one of the most memorable lines.
Source: Author mattyjames

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bullymom before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/13/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us