FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Beatle Albums
Quiz about Beatle Albums

Beatle Albums Trivia Quiz


Name the Beatle album from the clues given.

A multiple-choice quiz by BeBopALula. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Beatles, The
  8. »
  9. Albums by The Beatles

Author
BeBopALula
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
78,341
Updated
Sep 03 23
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
5611
Last 3 plays: Guest 99 (10/10), cheeseit223 (5/10), Guest 66 (10/10).
- -
Question 1 of 10
1. Which album do you hear John exclaiming 'Phase one, in which Doris gets her oats'? Hint


Question 2 of 10
2. Which album was released between "The White Album" and "Abbey Road"? Hint


Question 3 of 10
3. Which album was released in the wake of 'Strawberry Fields Forever's disappointing stop at number 2 in the charts? Hint


Question 4 of 10
4. What album features a song with a sitar for the first time in pop music history? Hint


Question 5 of 10
5. What album starts with George Harrison counting in the intro of a song? Hint


Question 6 of 10
6. Which album was the first Beatle album released by Capitol in the US? Hint


Question 7 of 10
7. Which album was originally released as an EP in the UK, but was released as an LP in the US and is now the version sold on CD? Hint


Question 8 of 10
8. Which album was the last to be released? Hint


Question 9 of 10
9. Which album was the last to be recorded by the Beatles as a group? Hint


Question 10 of 10
10. Which UK album contains the Beatles song that's one of the most recorded songs in history? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 05 2024 : Guest 99: 10/10
May 04 2024 : cheeseit223: 5/10
Apr 21 2024 : Guest 66: 10/10
Apr 16 2024 : Guest 187: 6/10
Apr 16 2024 : Guest 140: 6/10
Mar 28 2024 : Guest 86: 8/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which album do you hear John exclaiming 'Phase one, in which Doris gets her oats'?

Answer: Let It Be

John talking nonsense is the first thing you hear on the 'Let It Be' album.
2. Which album was released between "The White Album" and "Abbey Road"?

Answer: Yellow Submarine

After 'The White Album', while the Beatles were busy recording 'Let it Be', shelving 'Let it Be', and recording 'Abbey Road', the soundtrack and movie 'Yellow Submarine' were released.
3. Which album was released in the wake of 'Strawberry Fields Forever's disappointing stop at number 2 in the charts?

Answer: Sgt. Pepper

With all of their previous singles going to number 1, the chart position of 'Strawberry Fields Forever' was far from a glimpse of things to come.
4. What album features a song with a sitar for the first time in pop music history?

Answer: Rubber Soul

Although the US version of the 'Help!' album had sitars in various places, 'Norwegian Wood' from 'Rubber Soul' is credited with the honor of being the first pop song to feature a sitar.
5. What album starts with George Harrison counting in the intro of a song?

Answer: Revolver

Of course, that's 'Taxman' he's counting in.
6. Which album was the first Beatle album released by Capitol in the US?

Answer: Meet The Beatles

'Meet the Beatles' was the title of the US album released. Capitol used the cover picture of Britain's 'With the Beatles' for the album cover.
7. Which album was originally released as an EP in the UK, but was released as an LP in the US and is now the version sold on CD?

Answer: Magical Mystery Tour

The first six songs of the CD were the only songs originally making up the EP. From 'Hello Goodbye' to the end are the songs added to make the EP an LP.
8. Which album was the last to be released?

Answer: Let It Be

'Let It Be' was released May 8, 1970 in the UK and May 18, 1970 in the US.
9. Which album was the last to be recorded by the Beatles as a group?

Answer: Abbey Road

Although 'Let It Be' was released last, 'Abbey Road' was recorded after 'Let It Be' and was shelved by the Beatles as a failed project.
10. Which UK album contains the Beatles song that's one of the most recorded songs in history?

Answer: Help!

The song, of course, is 'Yesterday'.
Source: Author BeBopALula

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Pagiedamon before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/20/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us