FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Magical Mystery TourThe Beatles
Quiz about Magical Mystery TourThe Beatles

"Magical Mystery Tour"-The Beatles Quiz


This quiz focuses on the songs that were in the movie "Magical Mystery Tour" and released as singles from the album in 1967.

A multiple-choice quiz by redwaldo. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Beatles, The
  8. »
  9. Albums by The Beatles

Author
redwaldo
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
335,203
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
937
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 86 (10/10), Guest 31 (10/10), KnowsAllTrivia (10/10).
- -
Question 1 of 10
1. What is the song written by John Lennon that includes the lyrics "Elementary penguin singing Hare Krishna; man, you should have seen them kicking Edgar Allan Poe"? Hint


Question 2 of 10
2. This McCartney composition was a number one single in the USA and UK in 1967. What song is a word play about opposites? Hint


Question 3 of 10
3. John Lennon wrote this song, which was inspired by a Salvation Army garden. What song on "Magical Mystery Tour" has the following lyrics?

"Living is easy with eyes closed, misunderstanding all you see".
Hint


Question 4 of 10
4. Which song is the only George Harrison composition on the "Magical Mystery Tour" album? It is also the name of a street in Los Angeles, California. Hint


Question 5 of 10
5. Which song on "Magical Mystery Tour" is about old hits that are familiar to one's parents? Hint


Question 6 of 10
6. Which song on the "Magical Mystery Tour" album has the lyric "You keep all your money in a big brown bag inside a zoo"? Hint


Question 7 of 10
7. Which composition is not about a man with a "foolish grin", but the Maharishi?

(According to "Paul McCartney: Many Years From Now", Barry Miles)
Hint


Question 8 of 10
8. Paul McCartney wrote this song about a neighborhood where John Lennon grew up. What song includes the lyrics "and all the people that come and go, stop and say hello"? Hint


Question 9 of 10
9. This is the first Beatles song credited to all four Beatles (Lennon, McCartney, Harrison, and Starr). It is the only instrumental on "Magical Mystery Tour". What is the song? Hint


Question 10 of 10
10. This John Lennon song captured the mood of the "Summer of Love". It was performed by the Beatles for the first global TV show "Our World" in 1967. What is this song? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Mar 28 2024 : Guest 86: 10/10
Mar 16 2024 : Guest 31: 10/10
Mar 13 2024 : KnowsAllTrivia: 10/10
Feb 21 2024 : Guest 31: 8/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What is the song written by John Lennon that includes the lyrics "Elementary penguin singing Hare Krishna; man, you should have seen them kicking Edgar Allan Poe"?

Answer: I Am the Walrus

A mellotron, which is a 12-piece string section, was used in "I Am the Walrus". The song featured the Mike Sammes Singers, and had several lines from Shakespeare's "King Lear"!
2. This McCartney composition was a number one single in the USA and UK in 1967. What song is a word play about opposites?

Answer: Hello Goodbye

"Hello Goodbye" was number one for seven weeks in the UK. It held the top spot for three weeks in the USA.
3. John Lennon wrote this song, which was inspired by a Salvation Army garden. What song on "Magical Mystery Tour" has the following lyrics? "Living is easy with eyes closed, misunderstanding all you see".

Answer: Strawberry Fields Forever

"Strawberry Fields Forever" was written by John Lennon while he was making the film "How I Won the War" in Spain. It has since been recorded by many artists, including Ritchie Valens, The Shadows, The Bee Gees, Cyndi Lauper, Noel Gallagher and XTC.
4. Which song is the only George Harrison composition on the "Magical Mystery Tour" album? It is also the name of a street in Los Angeles, California.

Answer: Blue Jay Way

George was renting a house on Blue Jay Way in Los Angeles, California, USA. He wrote this song while waiting for journalist Derek Taylor to join him at his house.
5. Which song on "Magical Mystery Tour" is about old hits that are familiar to one's parents?

Answer: Your Mother Should Know

"Your Mother Should Know" was played in the movie while The Beatles waltzed down a large staircase in white suits. The song was written by Paul McCartney.
6. Which song on the "Magical Mystery Tour" album has the lyric "You keep all your money in a big brown bag inside a zoo"?

Answer: Baby , You're a Rich Man

Lennon plays a clavioline keyboard on the song. Mick Jagger was present at the recording of "Baby , You're A Rich Man", which was supposedly completed in six hours.
7. Which composition is not about a man with a "foolish grin", but the Maharishi? (According to "Paul McCartney: Many Years From Now", Barry Miles)

Answer: The Fool on the Hill

Musical instruments used in recording of "The Fool on the Hill" included flutes and a recorder. Artists that have recorded the song include Sergio Mendes, Bobbie Gentry, Aretha Franklin, The Four Tops and Vera Lynn.
8. Paul McCartney wrote this song about a neighborhood where John Lennon grew up. What song includes the lyrics "and all the people that come and go, stop and say hello"?

Answer: Penny Lane

"Penny Lane" has a complex arrangement, with several piano and horn sections. The Penny Lane area of Liverpool has become a major tourist site.
9. This is the first Beatles song credited to all four Beatles (Lennon, McCartney, Harrison, and Starr). It is the only instrumental on "Magical Mystery Tour". What is the song?

Answer: Flying

The song was recorded in September 1967, and released in November of that year. "Dig It", on the "Let It Be" album, was the second song credited to all four Beatles.
10. This John Lennon song captured the mood of the "Summer of Love". It was performed by the Beatles for the first global TV show "Our World" in 1967. What is this song?

Answer: All You Need Is Love

The song's introduction includes a brief section from the French national anthem "La Marseillaise". Rock musicians who were present at the global satellite show included Mick Jagger, Keith Moon, Eric Clapton, Keith Richard and Graham Nash.
Source: Author redwaldo

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Pagiedamon before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/13/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us