FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Rubber Soul The Beatles best album
Quiz about Rubber Soul The Beatles best album

Rubber Soul ---The Beatles' best album Quiz


The album that changed everything...

A multiple-choice quiz by 9norweigenwood. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Beatles, The
  8. »
  9. Albums by The Beatles

Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
338,856
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
880
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 50 (7/10), VanCoerte (10/10), Guest 68 (10/10).
- -
Question 1 of 10
1. In which year was "Rubber Soul" released? Hint


Question 2 of 10
2. Which song was featured in and resulted in the Fab 4 picking up an extra crew member in the movie "Yellow Submarine"? Hint


Question 3 of 10
3. Which song was temporarily banned in Australia for being too violent? Hint


Question 4 of 10
4. What was the working title of "Norwegian Wood"? Hint


Question 5 of 10
5. What is "The Word"? Hint


Question 6 of 10
6. Who sings lead vocals on the track "What Goes On"? Hint


Question 7 of 10
7. Who played the piano solo on the track "In My Life"? Hint


Question 8 of 10
8. What is the rest of the lyric?: "Michelle, ma belle..." Hint


Question 9 of 10
9. What is the rest of the lyric?: "There are places I'll remember, All my life..." Hint


Question 10 of 10
10. How does the track "Drive My Car" end? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Mar 22 2024 : Guest 50: 7/10
Mar 13 2024 : VanCoerte: 10/10
Mar 12 2024 : Guest 68: 10/10
Mar 03 2024 : Guest 100: 8/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In which year was "Rubber Soul" released?

Answer: 1965

The album was released right between "Help!" and "Revolver".
2. Which song was featured in and resulted in the Fab 4 picking up an extra crew member in the movie "Yellow Submarine"?

Answer: Nowhere Man

"Nowhere Man" helps The Beatles defeat the Blue Meanies after first stopping in the sea of holes.
3. Which song was temporarily banned in Australia for being too violent?

Answer: Run For Your Life

"...You better run for your life if you can, little girl
Hide your head in the sand little girl
Catch you with another man
That's the end'a little girl"


John Lennon later confessed that this was his least favorite Beatles ever recorded.
4. What was the working title of "Norwegian Wood"?

Answer: This Bird Has Flown

"...She told me she worked in the morning and started to laugh.
I told her I didn't and crawled off to sleep in the bath.
And when I awoke I was alone, this bird had flown..."

This song, initially including a verse about arson, was cut down by several minutes before finally being recorded for the album.
5. What is "The Word"?

Answer: Love

"...Say the word and you'll be free
Say the word and be like me
Say the word I'm thinking of
Have you heard the word is love?
It's so fine, It's sunshine
It's the word, love..."

The song was featured on an episode of Sesame Street, replacing the word "Love" for "No", with regard to Cookie monster being able to say no to cookies.
6. Who sings lead vocals on the track "What Goes On"?

Answer: Ringo Starr

There are 3 songs on the ablum not sang by Lennon/McCartney:

"Think for Yourself"---Harrison
"What Goes On"---Starr
"If I Needed Someone"---Harrison
7. Who played the piano solo on the track "In My Life"?

Answer: George Martin

Beautiful piano solo in the middle of this track, voted number 23 on the Rolling Stong Magazine "500 Greatest Songs of All Time".
8. What is the rest of the lyric?: "Michelle, ma belle..."

Answer: These are words that go together well

"Michelle, ma belle.
These are words that go together well,
My Michelle..."

This song is written in half English and half French.
9. What is the rest of the lyric?: "There are places I'll remember, All my life..."

Answer: Though some have changed

"There are places I'll remember
All my life though some have changed
Some forever not for better
Some have gone and some remain
All these places have their moments
With lovers and friends I still can recall
Some are dead and some are living
In my life I've loved them all..."


This is one of the most covered Beatles songs in history, most notably is the cover version done by Bette Midler.
10. How does the track "Drive My Car" end?

Answer: Beep beep'm beep beep yeah

Baby you can drive my car
"...Yes I'm gonna be a star
Baby you can drive my car
And baby I love you

Beep beep'm beep beep yeah
Beep beep'm beep beep yeah
Beep beep'm beep beep yeah
Beep beep'm beep beep yeah"


This is the first song on the album and was recently played by the Jonas Brothers at a Barack Obama sponsored party in honor of Paul McCartney winning the Gershwin Prize.
Source: Author 9norweigenwood

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ralzzz before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/13/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us