FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The Beatles Album Magical Mystery Tour
Quiz about The Beatles Album Magical Mystery Tour

The Beatles Album: Magical Mystery Tour Quiz


Answer these questions about the Beatles album 'Magical Mystery Tour'

A multiple-choice quiz by abbey_rhode. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Beatles, The
  8. »
  9. Albums by The Beatles

Author
abbey_rhode
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
4,082
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
4378
Awards
Top 35% Quiz
- -
Question 1 of 10
1. What other Beatles song can be heard at the end of 'All You Need Is Love'?

Answer: (yeah, yeah, yeah)
Question 2 of 10
2. At the bottom of the list of songs on the album, what is different about George Martin's name? Hint


Question 3 of 10
3. What Shakespearean play can be heard at the end portion of 'I Am the Walrus'? Hint


Question 4 of 10
4. What composition on the album was written by all four Beatles? Hint


Question 5 of 10
5. On the inside of the booklet, what does it say right below the listing for 'I Am the Walrus'? Hint


Question 6 of 10
6. How does Paul describe 'The Fool On The Hill's' grin? Hint


Question 7 of 10
7. Who is the culprit in the inside photo wearing pink pants? Hint


Question 8 of 10
8. On the inside photo, what does Ringo's drum say? Hint


Question 9 of 10
9. What 3 word message does John say in 'Strawberry Fields Forever', and then appears on the cover of the album 'Yellow Submarine'?

Answer: (Three Words)
Question 10 of 10
10. What year did 'Magical Mystery Tour' Come Out? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Apr 21 2024 : Guest 66: 8/10
Mar 26 2024 : Guest 50: 5/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What other Beatles song can be heard at the end of 'All You Need Is Love'?

Answer: She Loves You

I'm not sure if that's Paul singing, or it's a recording of Paul singing, but you can clearly hear it at the way end.
2. At the bottom of the list of songs on the album, what is different about George Martin's name?

Answer: It says 'Big' George Martin

I don't know how, or where they came up with that, but I swear that's what it says.
3. What Shakespearean play can be heard at the end portion of 'I Am the Walrus'?

Answer: King Lear

4. What composition on the album was written by all four Beatles?

Answer: Flying

I believe that there are only two or three compositions written by all four Beatles.
5. On the inside of the booklet, what does it say right below the listing for 'I Am the Walrus'?

Answer: 'No you're not!' said Little Nicola

'Paul is the Walrus' would have made more sense, because I have no idea who 'Little Nicola' is.
6. How does Paul describe 'The Fool On The Hill's' grin?

Answer: Foolish

'The man with a *foolish grin* is perfectly still.'
7. Who is the culprit in the inside photo wearing pink pants?

Answer: George

John and Paul are wearing black pants, it looks like Ringo's are orange, and George is wearing silky, bright pink pants.
8. On the inside photo, what does Ringo's drum say?

Answer: LOVE - The Beatles

It says Love. except the 'V' is replaced by a heart, and the 'O' swirls around.
9. What 3 word message does John say in 'Strawberry Fields Forever', and then appears on the cover of the album 'Yellow Submarine'?

Answer: Nothing is Real

'Nothing is Real' is also mentioned in the song 'Glass Onion' when they refer back to 'Strawberry Fields Forever'
10. What year did 'Magical Mystery Tour' Come Out?

Answer: 1967

It came out 1967, the same year as Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band.
Source: Author abbey_rhode

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ertrum before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/24/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us