FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Beatles Album Covers
Quiz about Beatles Album Covers

Beatles Album Covers Trivia Quiz


You may need to pull your old Beatles albums out of the closet to answer these.

A multiple-choice quiz by stooben. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Beatles, The
  8. »
  9. Albums by The Beatles

Author
stooben
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
57,558
Updated
Jan 02 22
# Qns
20
Difficulty
Tough
Avg Score
12 / 20
Plays
5465
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 66 (12/20), Guest 50 (9/20), Guest 149 (16/20).
- -
Question 1 of 20
1. On the 'Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club' album, which Beatle is holding a french horn? Hint


Question 2 of 20
2. On the 'Yesterday and Today' album, which Beatle is sitting inside the trunk? Hint


Question 3 of 20
3. On the 'Revolver' album, which Beatle caricature is looking up? Hint


Question 4 of 20
4. On the 'Sgt. Pepper' album, which Beatle wears the blue band uniform? Hint


Question 5 of 20
5. On the 'Past Masters' albums (vols. 1 and 2) which one has the black cover? Hint


Question 6 of 20
6. On the 'Sgt. Pepper' cover, what color are the flowers that make up the guitar? Hint


Question 7 of 20
7. On the 'Rubber Soul' album cover, what color are the words 'Rubber Soul?' Hint


Question 8 of 20
8. On the 'Revolver' album, which Beatle caricature is in profile? Hint


Question 9 of 20
9. On the 'Let It Be' album, which Beatle is smiling? Hint


Question 10 of 20
10. On the banned Beatles 'Yesterday and Today' butcher cover, which Beatle has a baby doll's head in his lap? Hint


Question 11 of 20
11. Britain's version of the 'Meet the Beatles!' album was called? Hint


Question 12 of 20
12. On 'The Beatles' Story' album cover, the Beatles pictures are pasted atop what? Hint


Question 13 of 20
13. On the 'Abbey Road' cover, who is wearing the white suit? Hint


Question 14 of 20
14. On which version of the 'Help!' album are the Beatles standing on top of the word 'HELP!'? Hint


Question 15 of 20
15. On the 'Let It Be' album, which two Beatles are singing into microphones? Hint


Question 16 of 20
16. On the 'Beatles '65' album, what are all the Beatles holding in the larger photo on the album cover? Hint


Question 17 of 20
17. On the 'Beatles VI' album, which two Beatles are wearing ties? Hint


Question 18 of 20
18. On the 'Sgt. Pepper' album, which Beatle is wearing the pink band uniform? Hint


Question 19 of 20
19. On 'The White Album' (really called 'The Beatles') how were the letters written on the original release? Hint


Question 20 of 20
20. On 'The Beatles at the Hollywood Bowl' album, what colors are the two Beatles concert tickets? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Mar 31 2024 : Guest 66: 12/20
Mar 22 2024 : Guest 50: 9/20
Mar 18 2024 : Guest 149: 16/20

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. On the 'Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club' album, which Beatle is holding a french horn?

Answer: John

Probably belonged to producer George Martin.
2. On the 'Yesterday and Today' album, which Beatle is sitting inside the trunk?

Answer: Paul

Let's see, was this a 'Paul is dead' clue?
3. On the 'Revolver' album, which Beatle caricature is looking up?

Answer: Ringo

Cover drawn by Klaus Voorman.
4. On the 'Sgt. Pepper' album, which Beatle wears the blue band uniform?

Answer: Paul

5. On the 'Past Masters' albums (vols. 1 and 2) which one has the black cover?

Answer: Vol. 1

Easily the most uninteresting Beatles album covers.
6. On the 'Sgt. Pepper' cover, what color are the flowers that make up the guitar?

Answer: yellow

The flowers that make up the word 'Beatles' are red.
7. On the 'Rubber Soul' album cover, what color are the words 'Rubber Soul?'

Answer: brown/orange

Brian Wilson says 'Rubber Soul' inspired him to do 'Pet Sounds' which inspired Paul McCartney to do 'Sgt. Pepper.'
8. On the 'Revolver' album, which Beatle caricature is in profile?

Answer: Paul

9. On the 'Let It Be' album, which Beatle is smiling?

Answer: George

May he smile forever in heaven.
10. On the banned Beatles 'Yesterday and Today' butcher cover, which Beatle has a baby doll's head in his lap?

Answer: Paul

Some of these albums were released and are valuable collectors items today. Many of them had the 'trunk' 'Yesterday and Today' cover pasted over the butcher cover.
11. Britain's version of the 'Meet the Beatles!' album was called?

Answer: With the Beatles

The British releases are the ones to buy because they had more songs on them.
12. On 'The Beatles' Story' album cover, the Beatles pictures are pasted atop what?

Answer: British flag

This was sort of a pseudo-album, with song snippets and interviews.
13. On the 'Abbey Road' cover, who is wearing the white suit?

Answer: John

14. On which version of the 'Help!' album are the Beatles standing on top of the word 'HELP!'?

Answer: American version

On the British album, the word 'help' is removed and the Beatle 'airplane landing signals' photo is made bigger.
15. On the 'Let It Be' album, which two Beatles are singing into microphones?

Answer: John and Paul

Figures.
16. On the 'Beatles '65' album, what are all the Beatles holding in the larger photo on the album cover?

Answer: umbrellas

In the smaller photos at the bottom of the cover, some of the Beatles are holding rakes.
17. On the 'Beatles VI' album, which two Beatles are wearing ties?

Answer: Paul and George

18. On the 'Sgt. Pepper' album, which Beatle is wearing the pink band uniform?

Answer: Ringo

19. On 'The White Album' (really called 'The Beatles') how were the letters written on the original release?

Answer: embossed white

On subsequent LP reissues, the letters were black and not embossed. Also, the 8x10 glosses of the Beatles were smaller and stuck together.
20. On 'The Beatles at the Hollywood Bowl' album, what colors are the two Beatles concert tickets?

Answer: green and blue

Source: Author stooben

This quiz was reviewed by FunTrivia editor 1nn1 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/13/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us