FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Remembering the Beatles  Beatles 65
Quiz about Remembering the Beatles  Beatles 65

Remembering the Beatles - "Beatles 65" Quiz


Capitalizing on their mercurial success, an exhausted Fab Four put together "Beatles '65" which included songs previously recorded by other artists. A similar album, "Beatles for Sale" was released in the UK.

A multiple-choice quiz by rblayer. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Beatles, The
  8. »
  9. Albums by The Beatles

Author
rblayer
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
227,312
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
2806
Awards
Top 35% Quiz
- -
Question 1 of 10
1. What caused the singer to nearly die in "No Reply"? Hint


Question 2 of 10
2. How did the self-pitying singer in "I'm a Loser" claim to act? Hint


Question 3 of 10
3. What other color than black is mentioned in "Baby's In Black"? Hint


Question 4 of 10
4. What other type of music was mentioned in the song "Rock and Roll Music"? Hint


Question 5 of 10
5. What may happen tomorrow in "I'll Follow the Sun"? Hint


Question 6 of 10
6. Who sang "Honey Don't"? Hint


Question 7 of 10
7. When did "Mr. Moonlight" come? Hint


Question 8 of 10
8. George Harrison wailed "Everybody's Trying to Be My Baby". Who actually wrote the song? Hint


Question 9 of 10
9. What drug reference was made in the song "She's a Woman"? Hint


Question 10 of 10
10. What is one of the things that the singer buys his girlfriend in "I Feel Fine"? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Apr 21 2024 : Guest 66: 8/10
Apr 15 2024 : Guest 216: 8/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What caused the singer to nearly die in "No Reply"?

Answer: Saw girlfriend holding hand with another man

John Lennon claimed that his inspiration for this song was the 1957 song "Silhouettes" performed by the Rays. The betrayed singer said, "'Cause I know where you've been, I saw you walk in, your door
I nearly died, I nearly died, cause you walked hand in hand, with another man in my place".
2. How did the self-pitying singer in "I'm a Loser" claim to act?

Answer: Like a clown

John Lennon's lyrics often revealed his innermost feelings. "Although I laugh and I act like a clown, beneath this mask I am wearing a frown. My tears are falling like rain from the sky, is it for her or myself that I cry." Years later Lennon described his emotions at the time as, "Part of me thinks I'm a loser, and a part of me thinks I'm God Almighty."
3. What other color than black is mentioned in "Baby's In Black"?

Answer: Blue

This was kind of a trick question. The poor girl in the song was so upset with the loss of another boyfriend that "she thinks of him, and so she dresses in black, and though he'll never come back, she's dressed in black. Oh, dear, what can I do, baby's in black and I'm feeling blue". This song was the first true Lennon-McCartney collaboration since "I Want To Hold Your Hand".
4. What other type of music was mentioned in the song "Rock and Roll Music"?

Answer: Modern jazz

John Lennon sang Chuck Berry's lyrics in the Beatles' rendition of "Rock and Roll Music". Although the lyrics said, "I've got no kick against modern jazz. Unless they try to play it too darn fast", the singer concluded, "It's gotta be rock roll music, if you wanna dance with me".
5. What may happen tomorrow in "I'll Follow the Sun"?

Answer: Rain

An early song written by Paul McCartney, it was originally used in the pre-Beatle days when they were the Quarrymen. Paul sang about how he will leave a girl when the relationship goes bad, "One day you'll find that I have gone, but tomorrow may rain, so I'll follow the sun."
6. Who sang "Honey Don't"?

Answer: Ringo Starr

This song was originally written and recorded by Carl Perkins. It was sung by John Lennon during stage performances, but was later turned over to Ringo for this album.
7. When did "Mr. Moonlight" come?

Answer: Summer

Originally recorded by Dr. Feelgood and The Interns, The Beatles used this song many times in their Cavern days. They recorded it on October 18, 1964.
8. George Harrison wailed "Everybody's Trying to Be My Baby". Who actually wrote the song?

Answer: Carl Perkins

Carl Perkins was one of George Harrison's all-time musical heroes. This song was recorded by the Beatles in October of 1964, as a tribute to him.
9. What drug reference was made in the song "She's a Woman"?

Answer: Turn me on

The lyrics included the lines "Turn me on when I get lonely. People tell me that she's only fooling, I know she isn't".
10. What is one of the things that the singer buys his girlfriend in "I Feel Fine"?

Answer: Diamond rings

The famous feedback of the first note of the song was created when Paul McCartney pushed his bass guitar against an amplifier. The singer must be financially secure, as he proclaims, "She's so glad she's telling all the world, that her baby buys her things you know, he buys her diamond rings, you know, she said so. She's in love with me and I feel fine."
Source: Author rblayer

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/20/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us