FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The Beatles Yesterday and Today
Quiz about The Beatles Yesterday and Today

The Beatles "Yesterday and Today" Quiz


This quiz is on one of the Beatles' most interesting albums. Good luck and have fun.

A multiple-choice quiz by jessejimmy. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Beatles, The
  8. »
  9. Albums by The Beatles

Author
jessejimmy
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
184,085
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
1293
- -
Question 1 of 10
1. What controversy did the group face with this album? Hint


Question 2 of 10
2. "Yesterday And Today" was released in America in June, 1966.


Question 3 of 10
3. Which song on the British "Rubber Soul" album was not included on this album? Hint


Question 4 of 10
4. Which of these songs on the British "Revolver" album was released as a single? Hint


Question 5 of 10
5. What other British album had songs on this album?

Answer: (One Word (please include exclamation point))
Question 6 of 10
6. All the songs on the album were written by the Beatles.


Question 7 of 10
7. What George Harrison song was included on the album? Hint


Question 8 of 10
8. How many song on the album had lead vocals by Ringo Starr? Hint


Question 9 of 10
9. Which number 1 single was not included on the album? Hint


Question 10 of 10
10. How many weeks did this album spend at number 1 on the American billboard charts? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Mar 28 2024 : Guest 95: 4/10
Feb 29 2024 : Guest 159: 4/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What controversy did the group face with this album?

Answer: the butcher-smock cover

The original cover for this album was with the band wearing butcher-smocks and had chunks of bloody meat and decapitated baby dolls on them. Some American promoters did not like that and demanded they change the cover. It was changed to where they were hanging around a trunk. John's comments on the Beatles being "bigger than Jesus" was brought to the public around the time the "Revolver" album was released.
2. "Yesterday And Today" was released in America in June, 1966.

Answer: True

The album contained 4 "Rubber Soul" tracks and 3 "Revolver" tracks from the British releases of those albums. It also had 2 tracks from the British "Help!" album, and the double A-side single "We Can Work It Out" and "Day Tripper".
3. Which song on the British "Rubber Soul" album was not included on this album?

Answer: Norwegian Wood

"Norwegian Wood" was released on the American album "Rubber Soul".
4. Which of these songs on the British "Revolver" album was released as a single?

Answer: none of these

These were all written and sung by John Lennon.
5. What other British album had songs on this album?

Answer: Help!

These were "Yesterday" and "Act Naturally".
6. All the songs on the album were written by the Beatles.

Answer: False

"Act Naturally' was the only cover. It was written by Vonie Morrison and Johnny Russell.
7. What George Harrison song was included on the album?

Answer: If I Needed Someone

"Think For Yourself" was on the American "Rubber Soul" album. "Taxman" and "I Want To Tell You" were on the American "Revolver" album.
8. How many song on the album had lead vocals by Ringo Starr?

Answer: 2

He sang on "Act Naturally" and "What Goes On".
9. Which number 1 single was not included on the album?

Answer: Paperback Writer

Although it was released around the same time as the album was, it was not included.
10. How many weeks did this album spend at number 1 on the American billboard charts?

Answer: 5

It was number from August 13 to September 17, 1966.
Source: Author jessejimmy

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Dalgleish before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/13/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us