FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Skunk Anansie
Quiz about Skunk Anansie

Skunk Anansie Trivia Quiz


I couldn't believe there wasn't a quiz on Skunk Anansie, one of the best bands of the 1990s. So here are ten easy questions on the group - you don't need an intimate knowledge of their songs to score well!

A multiple-choice quiz by riotgrrl. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music Q-S
  8. »
  9. S

Author
riotgrrl
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
144,062
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
155
- -
Question 1 of 10
1. Skunk Anansie had four members, known as: Hint


Question 2 of 10
2. When was Skunk Anansie formed? Hint


Question 3 of 10
3. 'Skunk Anansie' is an unusual name. We've all got an idea of what 'skunk' means, but what is 'Anansie'? Hint


Question 4 of 10
4. Skunk Anansie's first recording was in session on Radio One. Which track, which later appeared on their first album, did they play? Hint


Question 5 of 10
5. What was the title of Skunk Anansie's first album? Hint


Question 6 of 10
6. Which of these styles of music did Skunk Anansie NOT claim to be influenced by? Hint


Question 7 of 10
7. What was Skunk Anansie's much anticipated second album named? Hint


Question 8 of 10
8. Which huge British festival did Skunk Anansie headline in 1999? Hint


Question 9 of 10
9. Finally, Skunk Anansie released their third album. What was its title? Hint


Question 10 of 10
10. Sadly, after three albums and endless tours, the band felt the need to split - in which year? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Skunk Anansie had four members, known as:

Answer: Skin, Ace, Cass and Mark Richardson

Skin, who fronted the band, and Cass, who played bass, were formerly in the group 'Mama Wild'. Ace, who played guitar, met Skin a year before Skunk Anansie formed, at his club, where he also DJed. Mark Richardson replaced Robbie France, the original drummer, shortly after Skunk Anansie's first album was released.
2. When was Skunk Anansie formed?

Answer: 1994

Formed in February, by July the band had written songs and were playing live. The band was quickly signed, after a representative of One Little Indian records saw their second gig.
3. 'Skunk Anansie' is an unusual name. We've all got an idea of what 'skunk' means, but what is 'Anansie'?

Answer: Mythological Jamaican spider

The name was chosen to reflect Skin's heritage. Skunk Anansie never shied away from politcal issues, such as racism, sexism, sexual violence, or police brutality. As Skin said, "It's just songs which reflect what we see walking down the street, stuff going on in our heads and things that touch us."
4. Skunk Anansie's first recording was in session on Radio One. Which track, which later appeared on their first album, did they play?

Answer: 'Little Baby Swastikkka'

The powerful anti-racist song was the first of these four early releases, which all appeared on Skunk Anansie's debut album, and were released as early singles or EPs, and failed to reach the top 40. But when 'Weak' came out in 1996, and 'Charity' was re-released, they took the band into the top 20 and brought them international attention.
5. What was the title of Skunk Anansie's first album?

Answer: 'Paranoid and Sunburnt'

Their first album had been recorded in 1994, and was released in late 1995. It has eleven tracks, and every one was a forceful gem. The album sold more than 200,000 copies in the UK alone, and confirmed the band's success.
6. Which of these styles of music did Skunk Anansie NOT claim to be influenced by?

Answer: Happy Hardcore

Skunk Anansie is usually categorised as a rock group, with a driving guitar sound and rhythmic basslines, but they were more complex than that. The emotional intensity of Skin's voice was used in more varied and melodic songs as the band developed.
7. What was Skunk Anansie's much anticipated second album named?

Answer: 'Stoosh'

Released in 1996, 'Stoosh' was every bit as strong as the first album. Singles such as 'Hedonism (Just because you feel good)', 'Twisted (Everyday hurts)', 'All I Want', and 'Brazen (Weep)', taken from the album, joined the list of fans' favourites. Skin described 'Stoosh' as "kind of a black, British, West Indian patois thing that means well dressed and looking really cool, but they'd still bite ya!"
8. Which huge British festival did Skunk Anansie headline in 1999?

Answer: Glastonbury

Skunk Anansie was a brilliant live band, bringing all the power of their recorded material, and more, to ever-larger audiences on their worldwide tours.
9. Finally, Skunk Anansie released their third album. What was its title?

Answer: 'Post Orgasmic Chill'

The 1999 album lived up to its name, being more laid-back and melodic than the first two. Although the album was not quite so well received, tracks such as 'Secretly' and 'Charlie Big Potato' were successful singles.
10. Sadly, after three albums and endless tours, the band felt the need to split - in which year?

Answer: 2001

Since the split, Skin has released a high-profile solo album and has been involved in a number of collaborations. The other band members have been working on their own projects, musical and artistic.
Source: Author riotgrrl

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bullymom before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/17/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us