FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about So Disregard the Rest
Quiz about So Disregard the Rest

So... Disregard the Rest Trivia Quiz


Tina Turner - Simply the Best! So...disregard the rest!

A multiple-choice quiz by playmate1111. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music T-Z
  8. »
  9. Tina Turner

Author
playmate1111
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
347,456
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
467
Last 3 plays: Guest 174 (7/10), Guest 65 (8/10), Guest 76 (3/10).
- -
Question 1 of 10
1. What nationality is Tina Turner? Hint


Question 2 of 10
2. Which song of Tina Turner's was the theme song to the movie "Mad Max Beyond Thunderdome"? Hint


Question 3 of 10
3. Tina Turner wrote a semi-autobiographical song. What was the name of this song? Hint


Question 4 of 10
4. What nickname did Ike Turner give Tina when she started performing with his band? Hint


Question 5 of 10
5. What is the name of Tina's autobiography? Hint


Question 6 of 10
6. What is Tina Turner's long-standing religious affiliation? Hint


Question 7 of 10
7. Which movie was loosely based on the life of Tina Turner? Hint


Question 8 of 10
8. How many biological children did Tina Turner have? Hint


Question 9 of 10
9. What was the album called that Tina Turner played a part in and which was released in 2011? Hint


Question 10 of 10
10. What part was Tina Turner earmarked for in the movie "The Goddess"? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 20 2024 : Guest 174: 7/10
May 02 2024 : Guest 65: 8/10
Apr 27 2024 : Guest 76: 3/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What nationality is Tina Turner?

Answer: American

Tina Turner was born Anna Mae Bullock in Nutbush, Tennessee on November 26, 1939. She was brought up in Brownsville by her grandmother following her parents' divorce. From a young age she entered many talent shows and also sung in the Baptist church choir. At 14 she worked as a domestic. Once she graduated from school, she took a job as a nurse-aide at the Barnes-Jewish Hospital.
2. Which song of Tina Turner's was the theme song to the movie "Mad Max Beyond Thunderdome"?

Answer: We Dont Need Another Hero

"We Don't Need Another Hero" was the hit theme song for the movie which starred Tina Turner as Aunty Entity. Mel Gibson played the part of Max Rockatansky.

Tina Turner was nominated for both a Golden Globe and a Grammy Award for "We Don't Need Another Hero".
3. Tina Turner wrote a semi-autobiographical song. What was the name of this song?

Answer: Nutbush City Limits

"Nutbush City Limits" was written by Tina Turner and produced by Ike Turner, her husband and this was released in 1973 prior to their separation and subsequent divorce.
4. What nickname did Ike Turner give Tina when she started performing with his band?

Answer: Little Ann

Ike Turner gave Tina the name of "Little Ann" when she was first asked to perform with his band "Kings of Rythym". He later changed her name to Tina Turner after watching "Sheena, Queen of the Jungle" after which he said she was his "Wild Woman".
5. What is the name of Tina's autobiography?

Answer: I, Tina

"I, Tina" is a fascinating story about her impoverished childhood, her abusive marriage and her subsequent rise to fame. Co-authored by Kurt Loder, American film critic, author and previous editor of "Rolling Stone", it is a highly recommended read about this brave and wonderful lady.
6. What is Tina Turner's long-standing religious affiliation?

Answer: Buddhism

Strangely enough it was Ike Turner who introduced Tina to Valerie Bishop, a Buddhist, in 1974. Tina had attempted suicide due to her unhappy marriage to her violent and abusive husband, Ike. After talking to Valerie, Tina realised "that nobody but you yourself is in control of your fate" and converted to Buddhism.
7. Which movie was loosely based on the life of Tina Turner?

Answer: What's Love Got To Do With It

"What's Love Got To Do With It" was released in 1993 and starred Angela Bassett as Anna Mae Bullock/Tina Turner and Laurence Fishburne as Ike Turner.
8. How many biological children did Tina Turner have?

Answer: Two

Tina gave birth to two sons, Craig in 1958 and Ronald in 1960. Craig was the child of Raymond Hill, the saxophone player in Ike Turner's band and Ronald was Ike's child.
9. What was the album called that Tina Turner played a part in and which was released in 2011?

Answer: Children Beyond

Tina Turner, Regula Curti and Dechen Shak-Dagsay are joined by a choir of thirty children for "Children Beyond". The album contains a range of chants, prayers and songs from different religions including Christian, Judaism, Hinduism, Islam and Sikhism.
10. What part was Tina Turner earmarked for in the movie "The Goddess"?

Answer: Goddess Shakti

Tina Turner was earmarked to play the part of "Goddess Shakti" and undertook a tour during 2004 to India for meetings with Indian singers and dancers and to learn about the culture. Unfortunately the film's producer, Ismail Merchant passed away and the movie was shelved.

During 2010 there was talk about it being revived but whether Tina gets to play the "Goddess Shakti" remains to be seen as there was controversy from Hindu religious groups who opposed the casting of her, citing and I quote, "the casting of a woman who appears half-naked often", calling it "offensive, and an insult to Hindus all over the world".
Source: Author playmate1111

This quiz was reviewed by FunTrivia editor kyleisalive before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series Commission #21:

Sometimes, playing around with titles can force authors to get creative. In this Quiz Commission, our Author Lounge members were told to add a word in their title or change a word in their title to make a quiz out of it. This one launched back in March 2012.

  1. Sports on Earth Average
  2. Top or Cheese Easier
  3. Please, No Peas Average
  4. Money for Candy Very Easy
  5. Aral Is Lost Tough
  6. The Bitter Truth Easier
  7. Veni Vidi Dixi Average
  8. Dice or Die? Very Easy
  9. Shy, Not Retiring Easier
  10. Music Repeats Itself Average
  11. Dinner is Framed Average
  12. Sun And Steroids? Easier

5/25/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us