Quiz about Springsteen Out in the Streets
Quiz about Springsteen Out in the Streets

Springsteen Out in the Streets Quiz


Bruce Springsteen mentions many a street or road or avenue in his songs. I'll provide you with the street name, you name the song.

A multiple-choice quiz by misterwonka. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music Q-S
  8. »
  9. Bruce Springsteen

Author
misterwonka
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
380,412
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
211
Last 3 plays: Guest 38 (0/10), Guest 71 (3/10), GoodwinPD (10/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. "Sprung from cages on Highway 9" Hint

"Thunder Road"
"Born To Run"
"Adam Raised a Cain"
Nebraska"

2. "And I'm driving a stolen car down on Eldridge Avenue" Hint

"Glory Days"
"Cadillac Ranch"
"Stolen Car"
"Highway Patrolman"

3. "As my pa steers her slow out of the lot for a test drive down Michigan Avenue"
Hint

"Darlington County"
"Wreck on the Highway"
"Darkness on the Edge of Town"
"Used Cars"

4. "Cause I'm stuck in traffic down, here on 53rd Street" Hint

"Sherry Darling"
"Working on a Dream"
"Racing in the Street"
"The Price You Pay"

5. "The dogs on Main Street howl" Hint

"The Promised Land"
"Jackson Cage"
"Racing in the Street"
"Ramrod"

6. "As the wizards play down on Pinball Way..." Hint

"Spirit in the Night"
"4th of July, Asbury Park (Sandy)"
"Jungleland"
"Seaside Bar Song"

7. "I met Wanda when she was employed behind the counter at the Route 60 Bob's Big Boy" Hint

"Darlington County"
"Open All Night"
"I Wanna Marry You"
"Atlantic City"

8. "Now Main Street's whitewashed windows and vacant stores" Hint

"The River"
"Hearts of Stone"
"Mary's Place"
"My Hometown"

9. "Madison Avenue's claim to fame in a trainer bra with eyes like rain" Hint

"Incident on 57th Street"
"Because the Night"
"Backstreets"
"The Angel"

10. "In just a glance down here on Magic Street" Hint

"Magic"
"The Ties That Bind"
"Mary's Place"
"Girls in Their Summer Clothes"


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "Sprung from cages on Highway 9"

Answer: "Born To Run"

"Born to Run" (1975) was proposed to the New Jersey legislature to become the official song of the State of New Jersey. It was also the name of his third studio album.
2. "And I'm driving a stolen car down on Eldridge Avenue"

Answer: "Stolen Car"

"The River" (1980) was Bruce's first release of a double album. In 1992 he released his next "double album", this time as a pair of albums under different titles, "Lucky Town" and " Human Touch"
3. "As my pa steers her slow out of the lot for a test drive down Michigan Avenue"

Answer: "Used Cars"

This song appears on "Nebraska" (1982), Springsteen's first acoustic album. Springsteen wrote this of him as a child
4. "Cause I'm stuck in traffic down, here on 53rd Street"

Answer: "Sherry Darling"

This upbeat song was originally intended to appear on his "Darkness on the Edge of Town" (1978) album where Springsteen felt it was a bad fit. It was later released on the double album, "The River"(1980).
5. "The dogs on Main Street howl"

Answer: "The Promised Land"

Although the lyrics have nothing to do with Chuck Berry's "The Promised Land", Springsteen admired the Hall of Fame Artist and used the title for this working man's anthem. In 1989 Springsteen was recruited by Berry to write the forward to the Hall of Famer's autobiography, "Chuck Berry: The Autobiography" (1989).
6. "As the wizards play down on Pinball Way..."

Answer: "4th of July, Asbury Park (Sandy)"

Although it was not in existence in 1973 when Bruce's second album,"The Wild, Innocent and the E Street Shuffle" was released, there now exists on the Boardwalk in Asbury Park, NJ the Silverball Pinball Museum where pinball wizards can play to their heart's content for an hourly fee.
7. "I met Wanda when she was employed behind the counter at the Route 60 Bob's Big Boy"

Answer: "Open All Night"

Originally entitled "Wanda", "Open All Night" is one of the singles released from the "Nebraska"(1982) album which did not have any songs that charted.
8. "Now Main Street's whitewashed windows and vacant stores"

Answer: "My Hometown"

Bruce Springsteen is associated with Asbury Park, NJ, a seaside town where The Stone Pony Bar is noted for hosting Bruce many times during his career often showing up to perform with local performers. Born in Long Branch, NJ, his hometown is Freehold, NJ.
9. "Madison Avenue's claim to fame in a trainer bra with eyes like rain"

Answer: "The Angel"

David Sancious played piano on this slower track found on Bruce's first album "Greetings for Asbury Park, NJ" (1973). Sancious, an Asbury Park native, appeared on Springsteen's first three albums and later on the "Human Touch" (1992) album.
10. "In just a glance down here on Magic Street"

Answer: "Girls in Their Summer Clothes"

Jon Landau, Springsteen's long time manager, described this song as having a "little bit of a Pet Sounds-type feeling mixed in with the sound of the E Street Band."
Source: Author misterwonka

This quiz was reviewed by FunTrivia editor 1nn1 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Feb 05 2023 : Guest 38: 0/10
Jan 21 2023 : Guest 71: 3/10
Dec 29 2022 : GoodwinPD: 10/10

Score Distribution

quiz
2/8/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us