Quiz about Styx Lyrics
Quiz about Styx Lyrics

10 Tough Questions about Styx Lyrics


Styx is one of the greatest bands that ever lived. If you think you know a lot about the band, let's see if you can match the songs up with these lyrics.

A multiple-choice quiz by aquabomber37. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music Q-S
  8. »
  9. Styx

Author
aquabomber37
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
99,868
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
1176
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. "I was so cool back in '65. I had it made, 'cause I understood what to do to survive. I had my car, and I made the scene. Didn't give a damn about no gasoline." Hint

Midnight Ride
Homewrecker
Rock and Roll Feeling
Borrowed Time

2. "Let the light of another lover shine on you like a river that flows to the sea. Don't wait like a river flowing down." Hint

It Takes Love
Lights
Love at First Sight
Boat on the River

3. "Everyday's a holiday when your lips meet mine." Hint

Love at First Sight
Rockin' the Paradise
Light Up
Sing for the Day

4. "There could be so many worlds and mountains we could climb, together, the two of us tonight." Hint

Never Say Never
Love in the Midnight
Babe
First Time

5. "Give me a job, give me security, give me a chance to survive. I'm just a poor soul on the unemployment line. My God, I'm hardly alive!" Hint

A Criminal Mind
Double Life
Mr. Roboto
Blue Collar Man

6. "Tonight's the night we'll make history, honey, you and I. And I'll take any risk to tie back the hands of time and stay with you here tonight."
Hint

The Best of Times
A.D. 1958
A.D. 1928
Paradise

7. "Don't be fooled by the radio, the TV or the magazines. They'll show you photographs of how your life should be, but they're just someone else's fantasy." Hint

Lady
Come Sail Away
Mr. Roboto
The Grand Illusion

8. "And if I see a light, should I believe? Tell me, how will I know?" Hint

Love in the Midnight
Lights
Show Me the Way
Mr. Roboto

9. "I don't care what people say, 'cause I'm gonna love you night and day. Oh baby, if you still want me, all you gotta do is let me. Just walk right up to your door." Hint

Goodbye Roseland
Back to Chicago
While There's Still Time
Don't Let it End

10. "Better living for the masses with the new technology, but some fool went and pushed the button, he didn't get an apology." Hint

Heavy Water
Cold War
Mr. Roboto
What Have They Done To You


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "I was so cool back in '65. I had it made, 'cause I understood what to do to survive. I had my car, and I made the scene. Didn't give a damn about no gasoline."

Answer: Borrowed Time

This song was written by Dennis DeYoung and is the first song on the second side of Styx's 9th album, "Cornerstone".
2. "Let the light of another lover shine on you like a river that flows to the sea. Don't wait like a river flowing down."

Answer: It Takes Love

The last song on which John Panozzo ever played drums for Styx. John died after this song was released.
3. "Everyday's a holiday when your lips meet mine."

Answer: Light Up

Out of all the songs on the band's 5th album, "Equinox", this song was perfect for an opening song. After the release of this album, John Curulewski quit the band and was replaced with Tommy Shaw.
4. "There could be so many worlds and mountains we could climb, together, the two of us tonight."

Answer: First Time

This is one of the very first love songs that Styx ever made. This song is from the album "Cornerstone".
5. "Give me a job, give me security, give me a chance to survive. I'm just a poor soul on the unemployment line. My God, I'm hardly alive!"

Answer: Blue Collar Man

From the album "Pieces of Eight". One of the most recognized songs by Tommy Shaw. This song is usually played very early in Styx's concerts.
6. "Tonight's the night we'll make history, honey, you and I. And I'll take any risk to tie back the hands of time and stay with you here tonight."

Answer: The Best of Times

When the album this song came off of, "Paradise Theatre", was released in 1981, it was the #1 album in North America.
7. "Don't be fooled by the radio, the TV or the magazines. They'll show you photographs of how your life should be, but they're just someone else's fantasy."

Answer: The Grand Illusion

This is the title track as well as the opening track of the album "The Grand Illusion". When the album was released in 1977, it was the band's best album to date.
8. "And if I see a light, should I believe? Tell me, how will I know?"

Answer: Show Me the Way

From the album, "Edge of the Century", which was the very first album that Styx made without Tommy Shaw since 1976 (he was replaced by Glen Burtnik). It's one of Dennis DeYoung's ultimate hits.
9. "I don't care what people say, 'cause I'm gonna love you night and day. Oh baby, if you still want me, all you gotta do is let me. Just walk right up to your door."

Answer: Back to Chicago

This song was mainly about going back to Chicago, Dennis DeYoung's hometown. This is the closing song on "Edge of the Century".
10. "Better living for the masses with the new technology, but some fool went and pushed the button, he didn't get an apology."

Answer: Heavy Water

From the 1999 album, "Brave New World". Styx reunited to make this album with Todd Sucherman as the drummer. James Young and Tommy Shaw worked together on this song.
Source: Author aquabomber37

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ltc717 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Who Sang Leads? Average
2. STYX Average
3. Easiest STYX Quiz Ever! Very Easy
4. 'Styx' Trivia Average
5. STYX Song & Album Average
6. Ultimate STYX Quiz Tough
7. Misquoted STYX Average
8. STYX: Who Am I? Average
9. Album Cover Art Average
10. A Song By Any Other Name Average
11. STYX Slang Average
12. Styx Myxx Difficult

1/26/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us