Quiz about Easiest STYX Quiz Ever
Quiz about Easiest STYX Quiz Ever

Easiest STYX Quiz Ever!


Okay, okay. I have a history of trying to create tough quizzes, with some trick questions thrown in. Not this time! Here's one for the newbies & casual STYX fans! (Read the hints carefully and you can't go wrong!)

A multiple-choice quiz by Chadler. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music Q-S
  8. »
  9. Styx

Author
Chadler
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
207,674
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Very Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
1646
Last 3 plays: Guest 204 (10/10), Guest 174 (9/10), Guest 73 (10/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Complete the following lyric:

"Domo Arigato...".

(Hint: It's also the name of the song!)
Hint

Mr. Roboto
Don't let it end
I'm Kilroy!
I wanna thank you!

2. Tommy Shaw once sang about a major problem in his life. It seems he had too much what?

(Hint: "Watch" how you answer this one.)
Hint

Time on his hands
Beer to drink the night before
Spring
Of a good thing

3. James Young sang the following lyric:

"The Queen of the United States, or have you lost your crown?"

What song is this from?

(Hint: He called this contest the grandest illusion in "America".)
Hint

Missing The Boat
The Super Bowl
Miss Universe
Miss America

4. Although different members of Styx sang lead vocals on various songs, Dennis DeYoung is generally considered to be the front-man for Styx during the late 70s and early 80s.

(Hint: James Young & Tommy Shaw are not the correct answers)

True
False

5. In the song "Come Sail Away", what did Dennis DeYoung climb aboard?

(Hint: This song made Dennis a big "star". You might say it got his career in "ship" shape.)
Hint

A starship
A Volkswagon Bus
The USS Enterprise
An Imperial Star Destoyer

6. In the classic Styx ballad "Babe", Dennis DeYoung said his what is leaving?

(Hint: He was about to make "tracks")
Hint

Taxi cab
Train
Ride to the airport
Monorail

7. STYX refers to the river Styx from Greek mythology.

(Hint: It really is as easy as it sounds.)

True
False

8. STYX's eighth album was called "Pieces Of ______" what?

(Hint: The correct answer lies within the question)
Hint

Gold
You
Garbage
Eight

9. It could be said that Tommy Shaw was what type of man?

(Hint: Tommy "worked really hard" on this song.)
Hint

Blue Collar Man
Modern Man
White Collar Man
A Really Cool, Super Dooper Man!

10. On the "Kilroy" album Dennis DeYoung pleaded, "Don't let it ____" what?

(Hint: This question is a sutiable "ending" to this quiz.)
Hint

Be my mother on the phone
Hurt any more
Be another bill collector
End


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Complete the following lyric: "Domo Arigato...". (Hint: It's also the name of the song!)

Answer: Mr. Roboto

From the 1981 "Kilroy Was Here" album. Most hardcore Stygians have mixed emotions about the song (or hate it all together). However, among children of the 80s who have only had casual contact with Styx, this is possibly the most recognizeable Styx song, and one of the best liked.
2. Tommy Shaw once sang about a major problem in his life. It seems he had too much what? (Hint: "Watch" how you answer this one.)

Answer: Time on his hands

Tommy Shaw is probably the second-most recognizeable Stygian of the late-seventies and early-eighties. The song, of course was called "Too Much Time On My Hands".
3. James Young sang the following lyric: "The Queen of the United States, or have you lost your crown?" What song is this from? (Hint: He called this contest the grandest illusion in "America".)

Answer: Miss America

From the 1977 "Grand Illusion" album. "Miss America" is also the only answer which is actually a Styx song.
4. Although different members of Styx sang lead vocals on various songs, Dennis DeYoung is generally considered to be the front-man for Styx during the late 70s and early 80s. (Hint: James Young & Tommy Shaw are not the correct answers)

Answer: True

Dennis was pretty much calling the shots during that time. No Stygian had contractual control of the group, but Dennis usually got his way.
5. In the song "Come Sail Away", what did Dennis DeYoung climb aboard? (Hint: This song made Dennis a big "star". You might say it got his career in "ship" shape.)

Answer: A starship

"I Thought that they were angels, but to my surprise;
We climbed aboard their starship, we headed for the skies".

Another classic from the "Grand Illusion" album.
6. In the classic Styx ballad "Babe", Dennis DeYoung said his what is leaving? (Hint: He was about to make "tracks")

Answer: Train

The song went number one. You can find it on 1979's "Cornerstone" album.
7. STYX refers to the river Styx from Greek mythology. (Hint: It really is as easy as it sounds.)

Answer: True

The band wasn't really into mythology (or devil worship for that matter), but the name had a nice mystical feeling to it and it was the only option no one hated.
8. STYX's eighth album was called "Pieces Of ______" what? (Hint: The correct answer lies within the question)

Answer: Eight

"Pieces Of Eight" was the 1978 follow-up to "Grand Illusion". It was the group's second consecutive multi-platinum album.
9. It could be said that Tommy Shaw was what type of man? (Hint: Tommy "worked really hard" on this song.)

Answer: Blue Collar Man

Another of Tommy's more recognizeable hits.
10. On the "Kilroy" album Dennis DeYoung pleaded, "Don't let it ____" what? (Hint: This question is a sutiable "ending" to this quiz.)

Answer: End

Alas, it has ended. If you didn't do well on this quiz, take the rest. They are harder, but you'll be a full-fledged, hardcore Stygian by the time you are done!
Source: Author Chadler

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ralzzz before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 09 2023 : Guest 204: 10/10
Dec 28 2022 : Guest 174: 9/10
Dec 22 2022 : Guest 73: 10/10
Dec 21 2022 : Guest 207: 8/10
Dec 15 2022 : Guest 108: 10/10
Dec 03 2022 : Guest 174: 10/10
Dec 02 2022 : ptc123: 10/10

Score Distribution

quiz
Related Quizzes
1. Ultimate STYX Quiz Tough
2. STYX Average
3. Who Sang Leads? Average
4. STYX Song & Album Average
5. Cyclorama Average
6. STYX: Who Am I? Average
7. A Song By Any Other Name Average
8. Three Incarnations Of STYX Average
9. Album Cover Art Average
10. Stygian Anagrams Tough
11. Misquoted STYX Average
12. Styx Lyrics Tough

1/26/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us