FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about System of a Downs Toxicity
Quiz about System of a Downs Toxicity

System of a Down's Toxicity Trivia Quiz


This quiz is all about the CD "Toxicity". If you own this album, it should be pretty easy. Good luck!

A multiple-choice quiz by kiwibrrd33. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music Q-S
  8. »
  9. System of a Down

Author
kiwibrrd33
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
213,809
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
3638
Last 3 plays: Guest 105 (7/10), Fiavanni (8/10), Guest 176 (5/10).
- -
Question 1 of 10
1. Complete the lyric: "Walk with me my little child, to the forest ________". Hint


Question 2 of 10
2. Complete the lyric: "I don't see anymore. I don't hear anymore. I don't _____ anymore.". Hint


Question 3 of 10
3. Name the song that these lyrics can be found in: "When you free your eyes, eternal prize". Hint


Question 4 of 10
4. What is the only song where Serj Tankian alone wrote both the lyrics and the music? Hint


Question 5 of 10
5. Complete the lyric: "The percentage of Americans encarcerated in the prison system, prison system, has doubled since ____". Hint


Question 6 of 10
6. The words "Chop Suey" do not appear in the song "Chop Suey".


Question 7 of 10
7. What descent do each of the members of System of a Down share? Hint


Question 8 of 10
8. In the lyric booklet from this CD, what is pictured on the side with the lyrics? Hint


Question 9 of 10
9. What year was "Toxicity" released? Hint


Question 10 of 10
10. The album "Toxicity" has what could be considered a hidden track.



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Mar 01 2024 : Guest 105: 7/10
Feb 25 2024 : Fiavanni: 8/10
Feb 10 2024 : Guest 176: 5/10
Feb 09 2024 : Guest 87: 8/10
Jan 17 2024 : Guest 204: 6/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Complete the lyric: "Walk with me my little child, to the forest ________".

Answer: of denial

This is from the song "Forest".
2. Complete the lyric: "I don't see anymore. I don't hear anymore. I don't _____ anymore.".

Answer: speak

This is from one of my favorite songs, "Atwa".
3. Name the song that these lyrics can be found in: "When you free your eyes, eternal prize".

Answer: Aerials

From an article in Rolling Stone: "'Aerials' is now considered one of the greatest classic rock songs from a non-classic rock band".
4. What is the only song where Serj Tankian alone wrote both the lyrics and the music?

Answer: Shimmy

He did write the lyrics and music for "Needles", but Daron Malakian also helped him on the song. Daron alone wrote the music for "Psycho" and "Toxicity".
5. Complete the lyric: "The percentage of Americans encarcerated in the prison system, prison system, has doubled since ____".

Answer: 1985

This is from the first track, "Prison Song".
6. The words "Chop Suey" do not appear in the song "Chop Suey".

Answer: True

My personal favorite song on this CD, has lyrics that are sometimes hard to understand.
7. What descent do each of the members of System of a Down share?

Answer: Armenian

Shavo is the only member that was born in Armenia. Serj and John were born in Lebanon, but are considered Lebonese Armenians. And Daron was born in L.A. with Armenian parents.
8. In the lyric booklet from this CD, what is pictured on the side with the lyrics?

Answer: The band members heads half submerged in water.

All of these things appear in the booklet, but only the heads are on the lyric side.
9. What year was "Toxicity" released?

Answer: 2001

It is said to be the most political album of that year.
10. The album "Toxicity" has what could be considered a hidden track.

Answer: True

There is a hidden track. After "Aerials" is over, wait a few seconds, and a tribal sounding song/chant starts playing. (Personally, I enjoy it very much.)
Source: Author kiwibrrd33

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ralzzz before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Mezmerize Easier
2. System of a Down's "Mezmerize" Easier
3. System of a Down Easier
4. System Of A Down's "Hypnotize" Lyrics Average
5. System of a Down Lyrics Average
6. System of a Down Average
7. Lyrics: Name The Song Average
8. System of a Down Average
9. For SOAD Fans Average
10. System Of A Down Average
11. System of a Down Tough
12. System Of A Down Tough

3/5/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us