FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Lyrics Name The Song
Quiz about Lyrics Name The Song

Lyrics: Name The Song Trivia Quiz


A politically compromised band, against corporate America, opression, war, repression. I put the lyrics, you tell me the album. I hope we all can learn something from some of these quotes.

A multiple-choice quiz by billiepixies. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music Q-S
  8. »
  9. System of a Down

Author
billiepixies
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
105,339
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
2759
Last 3 plays: Fiavanni (7/10), Guest 148 (10/10), Guest 85 (2/10).
- -
Question 1 of 10
1. "Multinational corporate america is what you live in, not a democracy" Hint


Question 2 of 10
2. "Utilizing drugs to pay for secret wars around the world / Drugs are now your global policy, now you police the globe" Hint


Question 3 of 10
3. "Beyond the Staples Center you can see America / With its tired, poor, avenging disgrace" Hint


Question 4 of 10
4. "Revolution, the only solution / The armed response of an entire nation" Hint


Question 5 of 10
5. "If you point your questions / the fog will surely chew you up,
But if you want the answers / you better get ready for the fire"
Hint


Question 6 of 10
6. "Overbearing advertising / God of consumers / And all your crooked pictures looking good / Mirrors filtering information through the public eye / designed for profit sharing" Hint


Question 7 of 10
7. "The national debt is at times an ally,
Leaving the senses to fend for them selves,
The senses collect undeniable data,
About high pulse weapons and microwaves,"
Hint


Question 8 of 10
8. "Modern globalization / Coupled with condemnations / Unnecessary death / Matador corporations / Puppeting your frustrations with a blinded flag / Manufacturing consent is the name of the game" Hint


Question 9 of 10
9. "Show your people how we died" Hint


Question 10 of 10
10. "There is no flag that is large enough to hide the shame of a man in cuffs / We search for signs, then you close your blinds / You've changed the channels and you've changed their minds." Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 25 2024 : Fiavanni: 7/10
Feb 24 2024 : Guest 148: 10/10
Feb 10 2024 : Guest 85: 2/10
Feb 09 2024 : Guest 87: 5/10
Feb 06 2024 : Guest 75: 3/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "Multinational corporate america is what you live in, not a democracy"

Answer: Goodbye Blue Sky

This lyric is from a song they only play live, "Goodbye Blue Sky". The melody was originally composed by Pink Floyd.
2. "Utilizing drugs to pay for secret wars around the world / Drugs are now your global policy, now you police the globe"

Answer: Prison Song

This lyrics are from the first song from "Toxicity" (2001): "Prison Song". It refers mainly to the US coming into Colombia in order to guarantee (and increase) the flow of drugs.
"Hundreds of millions of dollars already wasted by the United States on the Colombian military to fight the hare brained 'war on drugs' have neither slowed the entry of drugs from Colombia to the United States nor curbed human rights abuses by the Colombian military" (Source: www.znet.org)
3. "Beyond the Staples Center you can see America / With its tired, poor, avenging disgrace"

Answer: Deer Dance

This song is from "Toxicity's" third song, "Deer Dance". It refers to activism, protest, and police repression. It also includes some sarcastic lyrics by Serj Tankian: "Battalions of riot police / with rubber bullet kisses / Baton courtesy / service with a smile".
4. "Revolution, the only solution / The armed response of an entire nation"

Answer: P.L.U.C.K

This one is from the last song of "System of a Down" (1998), their debut album. "P.L.U.C.K." stands for Politically, Lying, Unholy, Cowardly Killers.
5. "If you point your questions / the fog will surely chew you up, But if you want the answers / you better get ready for the fire"

Answer: Suggestions

These lyrics come from "Suggestions", one of the songs on their debut album. Concerning this song, in the CD booklet there is a little explanation: "Your thoughts and dreams are no longer sacred, as they are exposed to a weapon known as remote viewing and monitoring."
6. "Overbearing advertising / God of consumers / And all your crooked pictures looking good / Mirrors filtering information through the public eye / designed for profit sharing"

Answer: Boom!

These lyrics are from "Boom", the fourth song on "Steal This Album" (2002). This is not one of their best songs, but it has some brillant lyrics.
7. "The national debt is at times an ally, Leaving the senses to fend for them selves, The senses collect undeniable data, About high pulse weapons and microwaves,"

Answer: Thetawaves

This is a part of "Thetawaves", song number 14 of "Steal This Album", released on November 26th, 2002.
"Steal This Album" includes "Roulette", the first fully acoustic System of a Down song, as well as many other B-sides from "Toxicity".
8. "Modern globalization / Coupled with condemnations / Unnecessary death / Matador corporations / Puppeting your frustrations with a blinded flag / Manufacturing consent is the name of the game"

Answer: Boom!

This is also from "Boom!", a song from their last release, "Steal This Album".
The name of this album came out because of the fact that many fans were downloading their songs before they were released.
9. "Show your people how we died"

Answer: X

"Show your people, show your people how we died..." From "X", the fifth song on "Toxicity". System of a Down has released three musical videos from this record. These were "Chop Suey!", "Toxicity", and "Aerials".
10. "There is no flag that is large enough to hide the shame of a man in cuffs / We search for signs, then you close your blinds / You've changed the channels and you've changed their minds."

Answer: A.D.D.

This one is a great extract from "A.D.D.", sixth song of "Steal This Album". A.D.D. stands for American Dream Denial.
In conclusion, System of a Down is a great band and, as we have all seen here, a politically conscious group. If you want to learn more about the band and about the global action they support, enter www.systemofadown.com
Source: Author billiepixies

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bullymom before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. System of a Down Tough
2. System Of A Down Average
3. System of a Down Lyrics Average
4. System of a Down's Toxicity Average
5. Mezmerize Easier
6. System Of A Down's "Hypnotize" Lyrics Average
7. System of a Down's "Mezmerize" Easier
8. For SOAD Fans Average
9. System of a Down Average
10. System Of A Down Tough
11. System of a Down Average
12. System of a Down Easier

3/1/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us