Quiz about Van Halen 5150 Lyrics
Quiz about Van Halen 5150 Lyrics

Van Halen '5150' Lyrics Trivia Quiz


Just a quick flashback to Van Halen's first album with Sammy Hagar, 1986's "5150." Tell me what song the following lyric snippets are from.

A multiple-choice quiz by bmcskim. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music T-Z
  8. »
  9. Van Halen

Author
bmcskim
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
184,776
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
1877
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. In which song do the band claim to be "Hangin' round the local parking lot, checkin' out the girls, see what they got"? Hint

Summer Nights
5150
Love Walks In
Good Enough

2. In which song are Van Halen "Sittin' round just getting high, temporarily pacified"? Hint

Best Of Both Worlds
Inside
Get Up
Summer Nights

3. "Honey I know a good thing, and she's comin'!" On which song does vocalist Sammy Hagar inform us of this? Hint

Good Enough
Why Can't This Be Love?
Dreams
Get Up

4. Which song? "You lay your sanity on the line." Hint

Best Of Both Worlds
5150
Love Walks In
Why Can't This Be Love

5. "Here it comes, that funny feeling again." From which song is this line? Hint

Why Can't This Be Love?
Summer Nights
Good Enough
Dreams

6. In which song are we advised to "Look them in the eye. Never say die."? Hint

Get Up
Best Of Both Worlds
Dreams
Inside

7. "You don't have to die to go to heaven." An intriguing religious theory to be sure, from which song? Hint

Get Up
Best Of Both Worlds
5150
Good Enough

8. "We'll get higher and higher." Another vague lyric - from which hit song? Hint

Get Up
Dreams
Summer Nights
Best Of Both Worlds

9. From which song does the band claim to want "Always one more, never satisfied. It's never one for all, only one for me."? Hint

5150
Dreams
Good Enough
Love Walks In

10. Only one song from this album clocks in at less than four minutes - which? Hint

Inside
Get Up
Why Can't This Be Love?
Good Enough


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In which song do the band claim to be "Hangin' round the local parking lot, checkin' out the girls, see what they got"?

Answer: Summer Nights

From the first verse.
2. In which song are Van Halen "Sittin' round just getting high, temporarily pacified"?

Answer: Inside

A rare direct reference to drugs for Van Halen. Sex, on the otherhand...
3. "Honey I know a good thing, and she's comin'!" On which song does vocalist Sammy Hagar inform us of this?

Answer: Good Enough

Towards the end of the song.
4. Which song? "You lay your sanity on the line."

Answer: Love Walks In

Verse two: "Another world, another time. You lay your sanity on the line."
5. "Here it comes, that funny feeling again." From which song is this line?

Answer: Why Can't This Be Love?

The first line of the song.
6. In which song are we advised to "Look them in the eye. Never say die."?

Answer: Get Up

Just before the first chorus.
7. "You don't have to die to go to heaven." An intriguing religious theory to be sure, from which song?

Answer: Best Of Both Worlds

"...or hang around to be born again."
8. "We'll get higher and higher." Another vague lyric - from which hit song?

Answer: Dreams

From the chorus. Apart from 'Jump', probably Van Halen's biggest hit.
9. From which song does the band claim to want "Always one more, never satisfied. It's never one for all, only one for me."?

Answer: 5150

From the chorus.
10. Only one song from this album clocks in at less than four minutes - which?

Answer: Why Can't This Be Love?

3:45. Next shortest is "Good Enough" at exactly 4 minutes.
Source: Author bmcskim

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ralzzz before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Van Halen Lyrics Average
2. Classic Van Halen Tough
3. Van Halen Lyrics Average
4. Van Halen Lyrics Tough
5. Van Halen Average
6. Van Halen Lyrics Average
7. Hard Core Van Halen 1 Difficult
8. Van Halen Average
9. Hard Core Van Halen 3 Difficult
10. The Mighty Van Halen Difficult
11. Hard Core Van Halen 2 Tough
12. The Van Halen Quiz Average

2/1/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us