Quiz about You Think You Know Bruce Springsteen
Quiz about You Think You Know Bruce Springsteen

You Think You Know Bruce Springsteen Quiz


This quiz is made to see if Bruce fans know the Boss and his music.

A multiple-choice quiz by woak09. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music Q-S
  8. »
  9. Bruce Springsteen

Author
woak09
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
230,238
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Average
Avg Score
9 / 15
Plays
1125
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. What day was Bruce Springsteen's "Born In The U.S.A" released?

Hint

July 4, 1984
June 4, 1984
August 4, 1984
July 7, 1984

2. What CD is "Because The Night" (studio version) off of?

Hint

Born To Run
The Promise
Born In The U.S.A
Chimes Of Freedom

3. Bruce covers Edwin Starr's song "War".


True
False

4. What two Bruce Springsteen CD's were released on the same day? Hint

"Nebraska" / "Born To Run"
"Ghost Of Tom Joad" / "The Greatest Hits"
"The Wild The Innocent and the E street Shuffle" / "Greetings from Ashbury Park"
"Lucky Town" / "Human Touch"

5. Who were the three longest reigning members of the E Street Band? Hint

Gary Tallent-Danny Fedrici-Clarence Clemons
Patty Scalifi-Nils Lofgren-Max Weinberg
Gary Tallent-Max Weinberg-Roy Bittan
Little Steven-Nils Lofgren-Patty Scalfi

6. What does Bruce have in his back pocket on the cover of "Born in The U.S.A."?
Hint

Cloth
Towel
Flag
Hat

7. There is a acoustic version of "Born To Run" released on a CD.

True
False

8. What CD was the song "Open All Night" off of?


Hint

Born in the U.S.A
The Ghost of Tom Joad
Darkness on the Edge of Town
Nebraska

9. What CD was "Balboa Park" off of?
Hint

Devils and Dust
The Ghost of Tom Joad
Lucky Town
Human Touch

10. What did Nils Lofgren, one of the guitarists for the E. Street band, do when he was 18 years old?


Hint

Played bass for Pink Floyd
Played guitar for John Mellencamp
Played Piano for Neil Young
Was with the E.Street Band

11. What are Bruce's two middle names? Hint

Michael Carter
John Michael
Frederick Joseph
Joe Johnson

12. Vini "Mad Dog" Lopez played drums on what song, when he made a special appearance at a Bruce Springsteen concert at Giants Stadium in 2003? Hint

Born To Run
Spirit In The Night
Rosalita (Come Out Tonight)
Lost In The Flood

13. Ernest Carter, former drummer, left The E Street Band with David Sancious, pianist, to form what band? Hint

Tone
Stub
Boom
Sting

14. How many CDs did David Sancious, former pianist, release with the E Street Band? (Include compiliations) Hint

Two
Three
One
Seven

15. Soozie Tyrell played violin for what fellow New Jersey Band? Hint

Joe Grushecky and the Houserockers
Count Basie and Dizzy Gillespie
Tone
Southside Johnny and the Asbury Jukes


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What day was Bruce Springsteen's "Born In The U.S.A" released?

Answer: June 4, 1984

One of his greatest CDs was released on June 4, 1984.
2. What CD is "Because The Night" (studio version) off of?

Answer: The Promise

Released in 2010. Before that, the song had long been part of his live performances but not released on CD.
3. Bruce covers Edwin Starr's song "War".

Answer: True

He covers it on the "Live 75-85" box set.
4. What two Bruce Springsteen CD's were released on the same day?

Answer: "Lucky Town" / "Human Touch"

"Lucky Town" and "Human Touch" were released on March 31, 1992.
5. Who were the three longest reigning members of the E Street Band?

Answer: Gary Tallent-Danny Fedrici-Clarence Clemons

Gary Tallent-Bass Guitar
Danny Fedrici-Organ
Clarence Clemons-Saxophone.
6. What does Bruce have in his back pocket on the cover of "Born in The U.S.A."?

Answer: Hat

This answer could have been found just on the discography.
7. There is a acoustic version of "Born To Run" released on a CD.

Answer: True

"Born To Run" (acoustic) was released on "Chimes Of Freedom".
8. What CD was the song "Open All Night" off of?

Answer: Nebraska

This song was released on the CD "Nebraska" in 1982.
9. What CD was "Balboa Park" off of?

Answer: The Ghost of Tom Joad

It's off the 1996 acoustic CD "The Ghost of Tom Joad".
10. What did Nils Lofgren, one of the guitarists for the E. Street band, do when he was 18 years old?

Answer: Played Piano for Neil Young

He played piano for Neil Young on "After the Gold Rush" and "Harvest".
11. What are Bruce's two middle names?

Answer: Frederick Joseph

His full name is Bruce Frederick Joseph Springsteen.
12. Vini "Mad Dog" Lopez played drums on what song, when he made a special appearance at a Bruce Springsteen concert at Giants Stadium in 2003?

Answer: Spirit In The Night

He reunited, and played a smash hit off the CD "Greetings From Ashbury Park".
13. Ernest Carter, former drummer, left The E Street Band with David Sancious, pianist, to form what band?

Answer: Tone

They both left in 1974 to form the band Tone.
14. How many CDs did David Sancious, former pianist, release with the E Street Band? (Include compiliations)

Answer: Seven

"Greetings From Asbury Park, N.J." (1973)
"The Wild, The Innocent & The E-Street Shuffle" (1973)
"Born To Run" (1975)
"Human Touch" (1992)
"Greatest Hits" (1995)
"Tracks" (1998)
"18 Tracks" (1998)
"The Essential Bruce Springsteen" (2003)
15. Soozie Tyrell played violin for what fellow New Jersey Band?

Answer: Southside Johnny and the Asbury Jukes

She bagan her career with the fellow New Jersey band in 1980.
Source: Author woak09

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
2/6/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us