Quiz about 10 Words or less on Lengthiness
Quiz about 10 Words or less on Lengthiness

10 Words or less on Lengthiness Quiz


Every person in this quiz is (or was) 6'4" (193cm) tall. I would call that 'lengthy', wouldn't you? I will try to keep my questions to 10 words, but will probably fail miserably in that quest.

A multiple-choice quiz by ozzz2002. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. People Trivia
  6. »
  7. In Common

Author
ozzz2002
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
360,416
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
788
Awards
Top 20% Quiz
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. This man was huge! Not only was he 6'4" (193cm), but he was heavy, weighing 640 lbs (290 kg). The name on his birth certificate is William Dee Calhoun, but what was his professional nickname? Hint

Haystacks
Tex
Tiny
Big Unit

2. These four tall men were all leaders of their respective countries, but which one was born first? Hint

Gough Whitlam, Australia
Helmut Kohl, Germany
Nelson Mandela, South Africa
Idi Amin, Uganda

3. There are quite a few actors that have hit the 6'4" mark. Which one of these regularly communicated with the 'Big Giant Head'? Hint

John Lithgow
David Hasselhoff
Jack Palance
Chevy Chase

4. Which of these lanky sportsmen's sports involves balls? Hint

Joe Louis
Michael Phelps
Dick Fosbury
Marat Safin

5. The very tall Peter Garrett was voted in as the Member of Parliament in the Australian Labor government in 2004, but prior to his parliamentary career he was the lead singer of which politically-oriented Australian rock band? Hint

AC/DC
INXS
The Seekers
Midnight Oil

6. This 6'4" actor was involved in an equestrian accident in 1995, with disastrous results. He spent the rest of his life in a wheelchair, dying in 2004. Who was this super actor?

Answer: (Full name or just surname)
7. This historical figure was also a tall dude. He was born in what is now Belgium in 742, and his parents were Pepin the Short and Bertrada of Laon. Who was the man, who became the first Holy Roman Emperor? Hint

Henry VII of Luxembourg
Charlemagne
Alexander the Great
Nero

8. This tall sportsman was born in Canada but represented Great Britain on the world stage. What sport did Greg Rusedski play? Hint

Tennis
Formula 1 racing
Diving
Horse racing

9. Tony Hadley was vocalist for which British new-wave band of the 1980s? Their biggest hits were 'True' and 'Gold', both released in 1983.
Hint

Ziggy Stardust
Fleetwood Mac
Spandau Ballet
Roxy Music

10. Which Irish actor started his working life as a forklift operator for Guinness brewery? He also trained as a teacher before turning to acting, and his mother-in-law is legendary English actress, Vanessa Redgrave. Hint

Pierce Brosnan
Liam Neeson
Peter O'Toole
Donald Sutherland


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. This man was huge! Not only was he 6'4" (193cm), but he was heavy, weighing 640 lbs (290 kg). The name on his birth certificate is William Dee Calhoun, but what was his professional nickname?

Answer: Haystacks

'Haystacks' Calhoun was an American wrestler in the 1950s and 60s. His gimmick (besides his size), was wearing overalls and a horseshoe necklace. He died in 1989 from diabetes, probably caused by his weight. He was 55.
2. These four tall men were all leaders of their respective countries, but which one was born first?

Answer: Gough Whitlam, Australia

Gough Whitlam, born 1916, was Australian Prime Minister from 1972-75, until his government was sensationally dismissed by the Governor-General.
Nelson Mandela, born 1918, was President of South Africa from 1994-99, Helmut Kohl, born 1930, was Chancellor of Germany from 1982-98 and Idi Amin born circa 1925, was the brutal Ugandan President from 1971-79.
3. There are quite a few actors that have hit the 6'4" mark. Which one of these regularly communicated with the 'Big Giant Head'?

Answer: John Lithgow

The 'Big Giant Head' was a mostly unseen character in the strangely funny 'Third Rock from the Sun'; apparently he was the King of the Galaxy! Dick Solomon (Lithgow) was the leader of an inter-galactic mission to study the earth and its inhabitants, usually with hilarious results.

David Hasselhoff starred with a talking car in 'Knight Rider'. He also starred in 'Baywatch' with several bikini-clad beauties. Chevy Chase is a comic actor, probably best known as Clark Griswold in the 'National Lampoon's Vacation' films. Jack Palance seemed to specialise in 'evil' comedy, from 'Shane' to 'City Slickers' and versions of Dracula and Ebenezer Scrooge.
4. Which of these lanky sportsmen's sports involves balls?

Answer: Marat Safin

Marat Safin was a Russian tennis player before he retired and became a politician. He won a couple of Grand Slams in his career- a US Open and an Australian Open. His sister, Dinara, was also very successful in the sport, but as she is 'only' 5'11", she does not qualify for my quiz.

Joe Louis was a world champion heavyweight boxer, and considered by many to be one of the best boxers ever. Michael Phelps was an American swimmer who won a phenomonal number of Olympic medals, 18 of them being gold! Dick Fosbury revolutionised high jump when he jumped over the bar backwards and headfirst, instead of the tradition scissor action, where the jumper's legs are kept straight. The Fosbury Flop is now the accepted way of jumping.
5. The very tall Peter Garrett was voted in as the Member of Parliament in the Australian Labor government in 2004, but prior to his parliamentary career he was the lead singer of which politically-oriented Australian rock band?

Answer: Midnight Oil

Garrett was not difficult to find in a crowd, being 6'4" and with a polished bald head. Midnight Oil released several songs highlighting social issues like Aboriginal rights ('Beds are Burning', 'The Dead Heart'), asbestos related disasters ('Blue Sky Mine'), international militarism ('U.S. Forces') and environmental issues ('River Runs Red').
6. This 6'4" actor was involved in an equestrian accident in 1995, with disastrous results. He spent the rest of his life in a wheelchair, dying in 2004. Who was this super actor?

Answer: Christopher Reeve

Reeve was best known for playing the title role in four 'Superman' movies. His accident, where he fell from a horse, left him with a crushed spinal cord, and he was paralysed from the neck down. He later became an advocate for stem-cell reserch, establishing his own foundation for the cause.
7. This historical figure was also a tall dude. He was born in what is now Belgium in 742, and his parents were Pepin the Short and Bertrada of Laon. Who was the man, who became the first Holy Roman Emperor?

Answer: Charlemagne

Charlemagne was also known as Charles I, King of the Franks, and united much of western Europe. Henry VII was more than 500 years later than Charlemagne, ruling from 1312-13. Alexander the Great predated the Holy Roman Empire by more than a thousand years. Nero was Emperor of Rome (a different title altogether) from 54-68AD.

Charlemagne's height was extrapolated from the length of his tibia.
8. This tall sportsman was born in Canada but represented Great Britain on the world stage. What sport did Greg Rusedski play?

Answer: Tennis

Rusedki won several tournaments, but the closest he came to winning a Major was when he was runner-up to Pat Rafter in the 1997 US Open. After he retired in 2007, he went down the tried and true path of becoming a commentator, joining the British Broadcasting Corporation (BBC).

I think a 6'4" jockey is stretching credibility a bit!
9. Tony Hadley was vocalist for which British new-wave band of the 1980s? Their biggest hits were 'True' and 'Gold', both released in 1983.

Answer: Spandau Ballet

Hadley and the Kemp brothers founded the band in 1978. They broke up in 1990, but reformed in 2007. They took their rather macabre name from the dancing legs of hanging victims in Spandau prison!

Ziggy Stardust is one of the many alter-egos of David Bowie, and he is nowhere near as tall as Hadley. The lead singer of Roxy Music, Bryan Ferry, is also shorter.
10. Which Irish actor started his working life as a forklift operator for Guinness brewery? He also trained as a teacher before turning to acting, and his mother-in-law is legendary English actress, Vanessa Redgrave.

Answer: Liam Neeson

He was Oscar-nominated for his performance in the 1992 movie 'Schindler's List'. He was married to Redgrave's daughter, Natasha Richardson, until her accidental death in 2009.

Peter O'Toole was Irish, but not 6'4". He was probably best known as T.E. Lawrence in 'Lawrence of Arabia'. Pierce Brosnan starred in the 'Remington Steele' series in the 1980s, before playing the world's suavest spy, James Bond.

Donald Sutherland is 6'4", but is not Irish- he was born in Canada. He played Hawkeye in the movie version of 'M*A*S*H', and also starred in 'The Dirty Dozen' and 'Kelly's Heroes'.
Source: Author ozzz2002

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bloomsby before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
2/4/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us