Quiz about Ten People Fade to Black
Quiz about Ten People Fade to Black

Ten People Fade to Black Trivia Quiz


Here is a quiz about ten people all of whom have a connection to either the name "Black" or the color "Black." I hope you enjoy.

A multiple-choice quiz by bernie73. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. People Trivia
  6. »
  7. In Common

Author
bernie73
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
376,510
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
1676
Last 3 plays: Hayes1953 (7/10), agentofchaos (9/10), Guest 76 (5/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Who is the musician, known as "The Man in Black", who sang the lyric "I shot a man in Reno, just to watch him die"? Hint

Roy Orbison
Waylon Jennings
Merle Haggard
Johnny Cash

2. You can stay under the big top while you answer this. Which American showman has his biography told in a musical that includes the song "Black and White"? Hint

John Wilkes Booth
P. T. Barnum
Florenz Ziegfeld
Dick Clark

3. Shirley Temple Black may be best known as a movie star, but she also held several government posts. To which country did she NOT serve as US Ambassador? Hint

Ghana
She served as ambassador to all three countries
Czechoslovakia
Sri Lanka

4. In the animated film, "Superman/Batman: Public Enemies," ST:TNG alum Levar Burton provided a single line of dialogue for this DC Comics character who can generate and amplify electricity. Who is he? Hint

Black Vulcan
Black Bolt
Black Fire
Black Lightning

5. In which classic science fiction television show did William Marshall, who starred as "Blackula" in the 1972 film of the same name, also gave a memorable performance as Dr. Richard Daystrom? Hint

Lost in Space
The Outer Limits
The Twilight Zone
Star Trek: The Original Series

6. Which automobile executive supposedly said "Any customer can have a car painted any color that he wants so long as it is black"? Hint

John Studebaker
Aflred Sloan
Walter Chrysler
Henry Ford

7. "Blackbird singing in the dead of night
Take these broken wings and learn to fly
All your life
You were only waiting for this moment to arise."

Which member of the Beatles wrote and performed the song "Blackbird"?
Hint

John Lennon
Paul McCartney
George Harrison
Ringo Starr

8. What was the real name of Blackbeard the Pirate? Hint

Henry Morgan
Edward Teach
Jean Lafitte
Charles Vane

9. Who wrote the novel "Black Beauty," a protest against cruelty to horses? Hint

Charles Dodgson
Beatrix Potter
Anna Sewell
Kenneth Grahame

10. In 2006, Amy Winehouse released the album "Back to Black." Don't be caught sleeping: Which song was not found on that album? Hint

All three songs were on the album
Rehab
In My Bed
You Know I'm No Good




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who is the musician, known as "The Man in Black", who sang the lyric "I shot a man in Reno, just to watch him die"?

Answer: Johnny Cash

Some of Johnny Cash's well known songs are "I Walk the Line", "Folsom Prison Blues" (the quote in the question), and "Ring of Fire."
2. You can stay under the big top while you answer this. Which American showman has his biography told in a musical that includes the song "Black and White"?

Answer: P. T. Barnum

The musical is "Barnum" (1980), starring Jim Dale. In the song "Black and White," Barnum is trying to move past the "showier" parts of his life, to please his wife Charity.
3. Shirley Temple Black may be best known as a movie star, but she also held several government posts. To which country did she NOT serve as US Ambassador?

Answer: Sri Lanka

In addition to her two ambassadorships, she also served as the US representative to the UN General Assembly and Chief of Protocol for the United States. Shirley Temple was one of the most popular movie stars of the 1930s.
4. In the animated film, "Superman/Batman: Public Enemies," ST:TNG alum Levar Burton provided a single line of dialogue for this DC Comics character who can generate and amplify electricity. Who is he?

Answer: Black Lightning

The character of Black Vulcan, who had similar powers, appeared in the Super Friends TV show. LeVar Burton is a well known actor who has also appeared in Roots and Reading Rainbow.
5. In which classic science fiction television show did William Marshall, who starred as "Blackula" in the 1972 film of the same name, also gave a memorable performance as Dr. Richard Daystrom?

Answer: Star Trek: The Original Series

He certainly gave a memorable performance in the episode "The Ultimate Computer", as a scientist who designed a computer to operate a star ship without a human crew.
6. Which automobile executive supposedly said "Any customer can have a car painted any color that he wants so long as it is black"?

Answer: Henry Ford

The car he was talking about was the Model T Ford, one of the most successful car models ever made. Incidentally, in the early years of production, the Model T was available in several colors.
7. "Blackbird singing in the dead of night Take these broken wings and learn to fly All your life You were only waiting for this moment to arise." Which member of the Beatles wrote and performed the song "Blackbird"?

Answer: Paul McCartney

Blackbird was released in 1968 as part of the "White Album." It appeared on the second of four sides. "Rolling Stone" magazine named "Blackbird" as the 38th best Beatles song.
8. What was the real name of Blackbeard the Pirate?

Answer: Edward Teach

Active in the early 1700s, Blackbeard mostly operated in the West Indies and the coast of the English colonies of North America.
9. Who wrote the novel "Black Beauty," a protest against cruelty to horses?

Answer: Anna Sewell

Beatrix Potter is known for "The Tale of Peter Rabbit." Kenneth Grahame is known for "The Wind in the Willows." Charles Dodgson, as Lewis Carroll, is known for "Alice in Wonderland."
10. In 2006, Amy Winehouse released the album "Back to Black." Don't be caught sleeping: Which song was not found on that album?

Answer: In My Bed

"In My Bed" was from her previous album, "Frank" (2003). "Rehab" and "You Know I'm No Good" were both released as singles. By 2015, "Back in Black" had sold over 3.5 million copies.
Source: Author bernie73

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bloomsby before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 20 2023 : Hayes1953: 7/10
Jan 16 2023 : agentofchaos: 9/10
Jan 14 2023 : Guest 76: 5/10
Jan 07 2023 : rossian: 10/10

Score Distribution

quiz
Related Quizzes
1. "There Is No Remedy For Love... Easier
2. Just Leave it to the Kids Average
3. Kim, Park and Lee Very Easy
4. A Challenge for Children Very Easy
5. Their End Is Nigh Average
6. Please Don't Eat Me Average
7. A Short Story Very Easy
8. To the Joy and Through the Tears Average
9. People with Biblical Names Average
10. The Living Years Average
11. Just a Coincidence Very Easy
12. Famous Fighters Average

2/5/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us