FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Authors Behind Initials
Quiz about Authors Behind Initials

Authors Behind Initials Trivia Quiz


Guys seem to like to hide behind initialled first names. Sometimes we end up knowing the initials but no longer what first names were behind them. Have a try.Is J.R.R. Tolkien : John Ruben Romuald T. No, it's .. . Well hadn't you better try the quiz?

A multiple-choice quiz by flem-ish. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. People Trivia
  6. »
  7. Writers & Authors
  8. »
  9. Names and Pseudonyms

Author
flem-ish
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
39,210
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
1644
- -
Question 1 of 10
1. What first names hide behind : L.P. Hartley? Hint


Question 2 of 10
2. ....E.M.Forster Hint


Question 3 of 10
3. ..G.M.Hopkins Hint


Question 4 of 10
4. ... J.B. Priestley Hint


Question 5 of 10
5. ...J.M.Synge Hint


Question 6 of 10
6. ....P.B.Shelley Hint


Question 7 of 10
7. ... A.E. Housman Hint


Question 8 of 10
8. ...T.E. Lawrence Hint


Question 9 of 10
9. ...G.K. Chesterton Hint


Question 10 of 10
10. ...and last but not least what first names hide behind the initials of J.R.R.Tolkien? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What first names hide behind : L.P. Hartley?

Answer: Leslie Poles

Author of 'The Go-Between'
2. ....E.M.Forster

Answer: Edward Morgan

Author of 'A Passage to India', 'Maurice', 'Howards End', 'Where Angels Fear To Tread'
3. ..G.M.Hopkins

Answer: Gerard Manley

Jesuit poet.
4. ... J.B. Priestley

Answer: John Boynton

'An Inspector Calls' {(play);} 'The Good Companions' (novel)
5. ...J.M.Synge

Answer: John Millington

Wrote the 'Playboy of the Western World', 'Riders to the Sea'
6. ....P.B.Shelley

Answer: Percy Bysshe

My favourite poem of his is 'Ozymandias'.
7. ... A.E. Housman

Answer: Alfred Edward

Shropshire Lad.
8. ...T.E. Lawrence

Answer: Thomas Edward

Seven Pillars of Wisdom.-Not to be confused with Peter O' Toole.
9. ...G.K. Chesterton

Answer: Gilbert Keith

Defender of the 'Old Faith'.Staunch Roman Catholic.
10. ...and last but not least what first names hide behind the initials of J.R.R.Tolkien?

Answer: John Ronald Reuel

'Lord of the Rings.'
Source: Author flem-ish

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/17/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us