FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Famous Authors Best Known by their Initials
Quiz about Famous Authors Best Known by their Initials

Famous Authors Best Known by their Initials Quiz


Do you know what the 'J.K.' stands for in J.K.Rowling? How many other authors' initials are unknown to you? Try this quiz and find out. All authors are well known.

A multiple-choice quiz by miss g. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. People Trivia
  6. »
  7. Writers & Authors
  8. »
  9. Names and Pseudonyms

Author
miss g
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
157,225
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
2658
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: alan56 (10/10), Guest 92 (7/10), Morganw2019 (10/10).
- -
Question 1 of 10
1. Let's start with a name we've all heard of. What does the 'J.R.R.' stand for in J.R.R. Tolkien? Hint


Question 2 of 10
2. What does the 'J.B.' stand for in J.B. Priestley? Hint


Question 3 of 10
3. What does the 'D.H.' stand for in D.H. Lawrence? Hint


Question 4 of 10
4. What does 'P.D.' stand for in P.D. James? Hint


Question 5 of 10
5. What does the 'J.D.' stand for in J.D. Salinger's name? Hint


Question 6 of 10
6. What is E. Nesbit's first name? Hint


Question 7 of 10
7. What does the 'H.G.' stand for in H.G. Wells' name? Hint


Question 8 of 10
8. What does the 'C.S' stand for in C.S. Lewis' name? Hint


Question 9 of 10
9. What does the 'E.M.' stand for in E.M. Forster? Hint


Question 10 of 10
10. And finally, everyone knows Winnie the Pooh, but who knows what the 'A.A.' stands for in A.A. Milne's name? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 01 2024 : alan56: 10/10
May 26 2024 : Guest 92: 7/10
May 25 2024 : Morganw2019: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Let's start with a name we've all heard of. What does the 'J.R.R.' stand for in J.R.R. Tolkien?

Answer: John Ronald Reuel

Tolkien (1892-1973) is most famous for his trilogy entitled "The Lord of the Rings," but he has also written such books as "The Hobbit," "The Adventures of Tom Bombadil," and "The Silmarillion" to name a just a few.
2. What does the 'J.B.' stand for in J.B. Priestley?

Answer: John Boynton

Priestley (1894-1984) a famous English writer and playwright penned such works as the play "An Inspector Calls." His other works are too numerous to list.
3. What does the 'D.H.' stand for in D.H. Lawrence?

Answer: David Herbert

D.H. Lawrence (1885-1930) is perhaps most famous for "Lady Chatterley's Lover", which told the story of a rich woman's affair with the gamekeeper. The full text was banned in Britain and America till 1960.
4. What does 'P.D.' stand for in P.D. James?

Answer: Phyllis Dorothy

P.D. James is a well-known detective fiction writer. Many of her books have been televised. In 1991, she was made a Life Peer by Queen Elizabeth II.
5. What does the 'J.D.' stand for in J.D. Salinger's name?

Answer: Jerome David

The American writer J.D. Salinger is perhaps best known for his novel "The Catcher in the Rye."
6. What is E. Nesbit's first name?

Answer: Edith

E. Nesbit is a famous English writer, who penned such works as "The Railway Children" and "The Five Children and It."
7. What does the 'H.G.' stand for in H.G. Wells' name?

Answer: Herbert George

The English writer H.G. Wells (1886-1946) is perhaps best known for his "War of the Worlds" novel (1898).
8. What does the 'C.S' stand for in C.S. Lewis' name?

Answer: Clive Staples

Lewis is the creator of Narnia series, the magical land through the back of the wardrobe. Born in Northern Ireland, Lewis was educated for most of his school years in England. C.S. Lewis preferred to be called Jack. Some of Lewis' writings are: "The Lion, The Witch, and The Wardrobe," "Prince Caspian," "The Voyage of The Dawn Treader," "The Silver Chair," "The Horse and His Boy," "The Magician's Nephew," and "The Last Battle."
9. What does the 'E.M.' stand for in E.M. Forster?

Answer: Edward Morgan

Forster wrote such works as "Where Angels Fear to Tread" (1905), "A Room with a View" (1908), "Howard's End"(1910), and "A Passage to India" (1924). His world travels influenced the topics of his writing.
10. And finally, everyone knows Winnie the Pooh, but who knows what the 'A.A.' stands for in A.A. Milne's name?

Answer: Alan Alexander

The character of Christopher Robin who appears in Winnie the Pooh stories was named after Milne's son. E.H. Shepard (Ernest Howard in case you're wondering!) was responsible for the Winnie the Pooh sketches. I hope you've enjoyed my quiz as much I have enjoyed writing it! By the way, the 'J.K.' in J.K. Rowling's name stands for Joanne Kathleen just in case you were wondering!
Source: Author miss g

This quiz was reviewed by FunTrivia editor DakotaNorth before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/17/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us