Quiz about Careers in the Hospitality Industry
Quiz about Careers in the Hospitality Industry

Careers in the Hospitality Industry Quiz


A simple quiz of observations made in the hospitality industry. Have fun.

A multiple-choice quiz by sir67. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. People Trivia
  6. »
  7. Occupational Trivia
  8. »
  9. Hospitality

Author
sir67
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
239,042
Updated
Apr 17 22
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
6230
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: demurechicky (10/10), Guest 1 (0/10), Guest 45 (5/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Which of the following is a position in the F & B department? Hint

Line Cook
Maintenance Supervisor
Front Desk Attendant
Concierge

2. What is meant by 'Back of House' in a hotel operation? Hint

Rooms that rent for the lowest rate
Positions that usually do not deal with guests directly
Parking lot
Missed telephone calls

3. Which of the following is usually NOT part of the job description for a Front Desk Attendant? Hint

Checking guests into their rooms
Checking rooms for cleanliness
Processing guests' payments
Providing information to guests

4. One of the following statements is a popular guide to hiring staff in the hospitality industry. Which is it? Hint

Muddy shoes, sticky fingers
Go for sales
Everyone has something to hide
Hire the smile

5. Like other industries, hospitality has its own jargon. Of the positions listed, which is known as a 'Uniformed Position'? Hint

General Manager
Housekeeping
Maintenance Worker
Bell Boy

6. What is NOT an important trait when hiring housekeepers? Hint

Honesty
Height and weight
Dependability
Pride in their work

7. Who is in charge of most medium sized hotels when the other managers have gone home for the day? Hint

Duty Manager
Lifeguard
Front Desk Staff
Head Chef

8. Which of these should hotel employees never do? Hint

Request days off well in advance
Bathe
Party with guests in a rental room
Come to work on time

9. Most line level hospitality jobs are: Hint

Shift work
Monday to Friday only
Nine to five
Performed mostly by managers

10. A summer job waiting tables can: Hint

All of these answers
Encourage maturity in teenagers
Lead to full time employment
Provide cool spending cash for the holidays


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which of the following is a position in the F & B department?

Answer: Line Cook

F & B is the Food and Beverage Department. Other major departments include Rooms, Maintenance and Back Office.
2. What is meant by 'Back of House' in a hotel operation?

Answer: Positions that usually do not deal with guests directly

Back of House positions include accounting and office workers. Some hotels consider housekeeping, reservationists and maintenance workers as 'back of house'.
3. Which of the following is usually NOT part of the job description for a Front Desk Attendant?

Answer: Checking rooms for cleanliness

Room cleanliness is usually the responsibility of housekeeping staff and management.
4. One of the following statements is a popular guide to hiring staff in the hospitality industry. Which is it?

Answer: Hire the smile

'Hire the smile' applies to the attitude a potential worker brings to the workplace. I have heard some say "Hire the smile, everything else is trainable."
5. Like other industries, hospitality has its own jargon. Of the positions listed, which is known as a 'Uniformed Position'?

Answer: Bell Boy

Uniformed positions can include Doormen, Bell Boys, Concierge and Valets. Generally, they are expected to front line contact with guests.
6. What is NOT an important trait when hiring housekeepers?

Answer: Height and weight

Nobody's height or weight matters if they can do the job.
7. Who is in charge of most medium sized hotels when the other managers have gone home for the day?

Answer: Duty Manager

The Duty Manager assumes control of most situations in the absence of senior management.
8. Which of these should hotel employees never do?

Answer: Party with guests in a rental room

Going to a guest room in any social situation is inappropriate, not to mention unprofessional.
9. Most line level hospitality jobs are:

Answer: Shift work

It is a service industry, ergo, we serve when the customer wants us.
10. A summer job waiting tables can:

Answer: All of these answers

Jump start your career! Many employers are very happy to keep graduates on and provide training.
Source: Author sir67

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bloomsby before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 28 2023 : demurechicky: 10/10
Jan 27 2023 : Guest 1: 0/10
Jan 26 2023 : Guest 45: 5/10
Jan 18 2023 : Guest 68: 6/10
Jan 18 2023 : gibbysgab: 1/10
Jan 17 2023 : mandy2: 10/10
Jan 17 2023 : Guest 195: 4/10
Jan 16 2023 : granpa46: 8/10
Jan 05 2023 : ranjanbest: 9/10

Score Distribution

quiz
1/29/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us