Quiz about The Waiting Tables Life
Quiz about The Waiting Tables Life

The Waiting Tables' Life Trivia Quiz


I work in the service industry, so I thought it would be fun to make a quiz based on things from work that some people may have not know about behind closed doors at restaurants! It's my first quiz! So enjoy!

A multiple-choice quiz by jennymyers888. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. People Trivia
  6. »
  7. Occupational Trivia
  8. »
  9. Hospitality

Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
394,487
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
395
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 174 (1/10), Guest 107 (7/10), Guest 170 (9/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. What does it mean when something is "86'ed" in the food industry? Hint

The restaurant has too much of the item
The item is available and for sale
The item is seasonal
The restaurant is out of the item

2. What does it mean when a waiter has been "stiffed"? Hint

No tip has been left for the waiter
The waiter has quit their job
The waiter has terrible posture
The waiter tried to fight the cooks

3. Who does the waiter sometimes have to tip out (give a percentage of their tips to) at the end of their shift? Hint

The owner
The guests
The bartender
The manager

4. In the US, do you have to have a special license to serve alcohol at the tables? Hint

No
Yes
Only in the city
Yes, but only if you are serving minors alcohol

5. What does it mean when a waiter is in the weeds? Hint

The waiter is busy or overwhelmed
The waiter is taking a break
The waiter is bored
The waiter is sick

6. In the US, What is a good standard tip to leave when a waiter does a good job? Hint

15%
10%
25%
5%

7. What do you call the person who sits people in the restuarant? Hint

Chef
Friend
Host
Busser

8. Beginning in 1991, what was the minimum hourly pay for wait staff in the USA, not including tips? Hint

2.13
7.25
5.50
4.50

9. What is a gratuity? Hint

A nice written message to the waiter
An added percentage of your bill, that goes to the waiter as their tip
An invitation to come back to the restaurant
A ticket for a free meal

10. What does FOH mean in the restaurant industry? Hint

Food on house
Fun on hunger
Front of house
Full open hoise


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What does it mean when something is "86'ed" in the food industry?

Answer: The restaurant is out of the item

When an item is "86'ed" it means the restauraunt is out of the item. When they have more then they will "68" it back on the menu.
2. What does it mean when a waiter has been "stiffed"?

Answer: No tip has been left for the waiter

When a waiter has been stiffed, it means that no tip has been left for that waiter. In the U.S. waiters and waitresses are paid low wages and depend heavily on tips for their income.
3. Who does the waiter sometimes have to tip out (give a percentage of their tips to) at the end of their shift?

Answer: The bartender

In restaurants, it is custom for the waiter to tip out a percentage of their own tips to the bar, bussers, hosts, and sometimes dish washers.
4. In the US, do you have to have a special license to serve alcohol at the tables?

Answer: Yes

You have to have a license to serve alcohol. In the U.S. you should NEVER serve minors alcohol. The restauraunt itself has to obtain a liquor license as well.
5. What does it mean when a waiter is in the weeds?

Answer: The waiter is busy or overwhelmed

When the term in the weeds is used in the serving industry, it means that they are busy, and need help from co-workers.
6. In the US, What is a good standard tip to leave when a waiter does a good job?

Answer: 15%

A widely acknowledged standard tip for an overall good experience is 15-20% in the USA.
7. What do you call the person who sits people in the restuarant?

Answer: Host

A host's job is to seat the people who come into the restaurant according to their wishes, the number of people in the group or party and so on.
8. Beginning in 1991, what was the minimum hourly pay for wait staff in the USA, not including tips?

Answer: 2.13

Wait staff are only required to be paid $2.13 an hour, unless combined tips are under minimum wage of $7.25 an hour. They live mostly on tips.
9. What is a gratuity?

Answer: An added percentage of your bill, that goes to the waiter as their tip

A gratuity is a certain percentage of the total bill that goes to the waiter. This helps ensure that the waiters gets paid their tips.
10. What does FOH mean in the restaurant industry?

Answer: Front of house

The (FOH) front of house staff includes: servers, bussers, bar tenders, and hosts.
Source: Author jennymyers888

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bloomsby before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 28 2023 : Guest 174: 1/10
Jan 15 2023 : Guest 107: 7/10
Jan 03 2023 : Guest 170: 9/10
Dec 29 2022 : JPeyton: 8/10
Nov 30 2022 : Guest 174: 9/10

1/29/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us