Quiz about The Reality of Room Service
Quiz about The Reality of Room Service

The Reality of Room Service Trivia Quiz


If you have ever thought it might be fun to deliver room service in a nice hotel, take this quiz. It's funny and informative, with just a dash of anti-social attitude.

A multiple-choice quiz by seth_a_baker. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. People Trivia
  6. »
  7. Occupational Trivia
  8. »
  9. Hospitality

Author
seth_a_baker
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
256,194
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
808
Last 3 plays: Guest 72 (0/10), Guest 70 (7/10), Guest 209 (0/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Which is the appropriate manner in which to move a room service cart over obstacles such as elevator tracks and vacuum cords? Hint

Pull, lifting the leading pair of wheels over the problem area.
Tables are not used for room service.
The faster the table is going, the better.
Push gently from a low angle.

2. No room service waiter should ever: Hint

Drink leftover mimosas when picking up the morning's dirty dishes.
Assist with luggage when asked by a bellman.
Take a guest's laundry to housekeeping upon request.
Call concierge for any reason whatsoever.

3. Which of the following items does not relate to room service? Hint

High priced soda
Pre-orders
Hot food hot, cold food cold
Post-modern deconstruction

4. Which item would NOT be found in a room service waiter's pocket? Hint

Wine key
De-crumber
Room key
Door stop

5. A good place for a nap after the morning rush is: Hint

Top floor, in front of the fire escape.
No naps allowed -- one should be polishing silverware, folding napkins, etc.
A used guest room that housekeeping plans to clean last.
On the front lawn so you aren't reported missing.

6. Which of these jobs is done by a room service waiter? Hint

Tray pick-up
Baggage claim
Evening turndown
Pedicure

7. The addition of which condiments or seasoning is required with all orders of eggs? Hint

Ketchup
Salt and pepper
Butter
Cutlery

8. What is a common misconception people hold regarding room service waiters? Hint

They are fond of the color yellow
They hate rodeo clowns
They have cats that eat watermelon
They have many provocative stories to tell

9. What is the name of the process of wiping-down the filthy, greasy, yet unused ketchup bottles by room service employees? Hint

Re-work
Rocket science
An honor
Unnecessary -- just throw them out

10. "Breaking down tables" refers to: Hint

Disassembling the moving parts of a table in order to thoroughly clean each and every one of them.
The sorting out of an order's contents once it has been eaten, picked up and brought back to the room service area.
The hourly ritual of destroying tables with baseball bats.
Theoretically deconstructing what it really means to be a table.


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which is the appropriate manner in which to move a room service cart over obstacles such as elevator tracks and vacuum cords?

Answer: Pull, lifting the leading pair of wheels over the problem area.

Even if you push it gently, the table will at some point break free of the obstacle. When this happens, all things not bolted down will be tipped over or knocked about to some degree. Pulling the table while lifting the leading pair of wheels over the problem area will alleviate the issue altogether.
2. No room service waiter should ever:

Answer: Drink leftover mimosas when picking up the morning's dirty dishes.

However delicious, mimosas are not to be imbibed whilst on the job. No, no, no!
3. Which of the following items does not relate to room service?

Answer: Post-modern deconstruction

There is little time for fancy thinking when people want their food.
4. Which item would NOT be found in a room service waiter's pocket?

Answer: De-crumber

Between courses at nice restaurants, a waiter will often scrape or brush the crumbs off the table with a small brush or flat-edged metal scraping utensil known in the food service industry as a "de-crumber". Since room service is limited to dropping off and picking up food orders, de-crumbers are unnecessary.
5. A good place for a nap after the morning rush is:

Answer: No naps allowed -- one should be polishing silverware, folding napkins, etc.

I have personally witnessed the failure of each wrong answer.
6. Which of these jobs is done by a room service waiter?

Answer: Tray pick-up

I have been asked for stranger things than a pedicure while on the job.
7. The addition of which condiments or seasoning is required with all orders of eggs?

Answer: Salt and pepper

Cutlery is not a condiment. Butter goes with bread, not eggs. Ketchup is available upon request, but not required. Some waiters pile whatever they think the guest may want onto the table, so that they don't have to make a second trip if a special request is made.

This may seem smart, but once the table is picked up from the room, the unused condiments have to be wiped off and returned to wherever they are kept. If every order had a bunch of re-work involved like this, a small army would be needed to do it all properly.
8. What is a common misconception people hold regarding room service waiters?

Answer: They have many provocative stories to tell

It's the eternal question posed to each room service waiter: "Wow, you must have seen some crazy things, huh?" The answer is, no. We all want to have a good story, but most guests are well behaved. It's a big disappointment to hear, I know. The most common occurrence worth mentioning is guys not covering themselves up to open the door. Yuk.
9. What is the name of the process of wiping-down the filthy, greasy, yet unused ketchup bottles by room service employees?

Answer: Re-work

Having to wipe off a truckload of condiment containers every day is extremely boring. But having to run back and forth for guest requests can also pose a problem during busy times. As with many things in life, it is impossible to get everything right all of the time.
10. "Breaking down tables" refers to:

Answer: The sorting out of an order's contents once it has been eaten, picked up and brought back to the room service area.

I wish it was the baseball bat option. I really do. I'd stand in line to break down tables in that manner.
Source: Author seth_a_baker

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bloomsby before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 27 2023 : Guest 72: 0/10
Jan 18 2023 : Guest 70: 7/10
Jan 11 2023 : Guest 209: 0/10
Jan 02 2023 : Guest 75: 8/10
Dec 12 2022 : Guest 188: 7/10
Dec 11 2022 : Guest 126: 10/10
Dec 10 2022 : Guest 104: 7/10
Dec 06 2022 : Guest 136: 7/10
Dec 03 2022 : Guest 171: 8/10

Score Distribution

quiz
1/29/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us