FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Childrens Books on a Journey Round the World
Quiz about Childrens Books on a Journey Round the World

Children's Books on a Journey Round the World Quiz


I give you the author's name and you tell me which country he/she was born in. And don't forget to read some of the books while on your imaginary journey.

A multiple-choice quiz by Enomis. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. People Trivia
  6. »
  7. Writers & Authors
  8. »
  9. Writers and Places

Author
Enomis
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
318,858
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
933
- -
Question 1 of 10
1. Which country was "Pippi Longstocking"'s creator Astrid Lindgren born in? Hint


Question 2 of 10
2. International bestseller Cornelia Funke created the "Inkheart" trilogy amongst others, but which is her native country? Hint


Question 3 of 10
3. Like digging holes? Then you like Louis Sachar's idea of punishment. Where was this author born? Hint


Question 4 of 10
4. His books always get me laughing, but where was Mr. Dahl born? Hint


Question 5 of 10
5. What is Jamila Gavin's country of birth? Hint


Question 6 of 10
6. In which country was Harry Potter's creator, J.K.Rowling, born? Hint


Question 7 of 10
7. Witi Ihimaera's books are often about indigenous people, but which country is his native one? Hint


Question 8 of 10
8. Collector and writer of some famous fairy tales, Hans Christian Andersen, is from which country? Hint


Question 9 of 10
9. We have to travel back in time to find Aesop's (620-560 BC) native country. Which country did he come from? Hint


Question 10 of 10
10. Antoine de Saint Exupery (1900-1944) wrote "The Little Prince". Which is his native country? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 07 2024 : Johnmcmanners: 10/10
May 08 2024 : PurpleComet: 7/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which country was "Pippi Longstocking"'s creator Astrid Lindgren born in?

Answer: Sweden

Pippi Longstocking, her best known character, was translated into many different languages. A few other good books by the Swedish author are:
"Emil Gets into Mischief", "Children of Noisy Village", "The World's Best Karlson".
2. International bestseller Cornelia Funke created the "Inkheart" trilogy amongst others, but which is her native country?

Answer: Germany

Funke is hailed as an international bestseller, so not many avid readers know she is really from Germany. She wrote the "Inkheart Trilogy", "Dragonrider" and "The Thief Lord". "Inkheart" and "The Thief Lord" have been made into good movies.
3. Like digging holes? Then you like Louis Sachar's idea of punishment. Where was this author born?

Answer: USA

He was born in New York. In 1999 he won the Newbery Medal for his novel "Holes" which has also been made into a movie.
4. His books always get me laughing, but where was Mr. Dahl born?

Answer: Wales

Roald Dahl was born in Llandaff, Wales to Norwegian parents. In "The Witches" the boy travels with his Grandma from Norway to England. I leave you to find out and enjoy the many books he's written.
5. What is Jamila Gavin's country of birth?

Answer: India

She sees herself as half and half. She was born in India in 1941 to an English mother and Indian father. Her first visit to England was when she was 5 and she came to live in England when she was 11. Many of you will know the "Grandpa Chatterji" stories which feature in some Primary School Reading Schemes.

Other books of interest are: "The Magic Orange Tree", "Coram Boy", "Blood Stone", "Deadly Friend".
6. In which country was Harry Potter's creator, J.K.Rowling, born?

Answer: England

Everyone knows she created Harry Potter and Co. She was born in Yate, Gloucestershire, England, but moved to Edinburgh as an adult, where she began writing about the boy wizard and his ordeals.
7. Witi Ihimaera's books are often about indigenous people, but which country is his native one?

Answer: New Zealand

He is one of the most prominent Maori writers alive and is well known for his novel "The Whale Rider", which was made into a movie in 2002.
8. Collector and writer of some famous fairy tales, Hans Christian Andersen, is from which country?

Answer: Denmark

On our journey we might stop in Copenhagen to see the statue of the Little Mermaid in the harbour.
9. We have to travel back in time to find Aesop's (620-560 BC) native country. Which country did he come from?

Answer: Ancient Greece

Famous for his stories about animals that conclude with a moral.
10. Antoine de Saint Exupery (1900-1944) wrote "The Little Prince". Which is his native country?

Answer: France

He was a French aviator (a commercial pilot before World War II) and author, best known for the little book "The Little Prince".
Source: Author Enomis

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bloomsby before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/18/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us